Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Torah?

Potpuna objava jer je Bog silazio u obliku čoveka..nema nepotpunog. Potpuno.

Kada je Jakov pitao za ime...da je ime Božije Isus zar to ne bi rekao? Zašto kaže "čudno je"? Zar je ime Isus za Boga toliko čudno?

U Titu se ne govori opet o osobnom imenu Boga već Mešijaha Isusa kako i jeste.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Torah?

Potpuna objava jer je Bog silazio u obliku čoveka..nema nepotpunog. Potpuno.

U Tori je nepotpuna Božja objava. To se vrlo lako pokaže i dokaže.

U Titu se ne govori opet o osobnom imenu Boga već Mešijaha Isusa kako i jeste.

Točno. Govori se o Isusu i jasno piše da je Isus Bog i Spasitelj. Evo:

Tit 2,13-14: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista. On sebe dade za nas da nas otkupi od svakoga bezakonja i očisti sebi Narod izabrani koji revnuje oko dobrih djela.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Već sam i rekao ovde da ako ima tekst gde se Isus pominje kao neko ko se pojavljivao u Torah neka navede.

Da ne pominje se Isus u Starom Zavetu, kako da ne:

"jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima: a stena beše Hristos..”

---> Hoces reci da ovo nije isti Isus kojeg mi znamo, nego neki drugi?

Boze me sacuvaj!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
(Neki čudan taj tvoj bog)Smisao tvog rezonovanja??

Post 17,14: Muško koje se ne bi obrezalo neka se odstrani od svoga roda: takav je prekršio moj savez.

Gal 5,2: Evo ja, Pavao, velim vam: ako se obrežete, Krist vam ništa neće koristiti.

Što je za tebe od ovoga gore potpuna i konačna Božja objava? Ono iz Tore, ili ono što sveti Pavao govori?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Da ne pominje se Isus u Starom Zavetu, kako da ne:

"jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima: a stena beše Hristos..”

---> Hoces reci da ovo nije isti Isus kojeg mi znamo, nego neki drugi?

Boze me sacuvaj!

Je li On Hristos pre utelovljenja? Je li se zvao Isus Hristos?

Hajde ovaj tekst da razumemo kako treba..šta hoće reći apostol ovde zaista?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Post 17,14: Muško koje se ne bi obrezalo neka se odstrani od svoga roda: takav je prekršio moj savez.

Gal 5,2: Evo ja, Pavao, velim vam: ako se obrežete, Krist vam ništa neće koristiti.

Što je za tebe od ovoga gore potpuna i konačna Božja objava? Ono iz Tore, ili ono što sveti Pavao govori?

Nema veze sa potpunom objavom i nepotpunom..već je nešto važilo ranije sada ne..konkretno obrezanje.

Ali ovde ne može tako. Ovde ako to primeniš..jasno je da Bog se nije zvao Isus. Jer da jeste bilo bi isto objavljeno i u Torah i u Jevanđelju

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nisam ja ni u šta uvalio sebe već samo objašnjavam stvari koje su sada mnogima "strane"..na žalost.
Nisi ti nista objasnio vec sve zapetljao..

Nema dva Isusa jer Nebesko Božanstvo nije Isus.
Isus je samo jedan(Mešijah)...Čovek.

Znaci odrekao si se Isusa?

Mi ovde ne govorimo o "imenu" vec govorimo o "licnosti"!

Postavlja se pitanje, da li je tebi Isus na nebu isti kao Isus na zemlji po licnosti?

To mi odgovori i mani se filozofije!

Isus na zemlji je Čovek a Božanstvo nije drugi Isus...nadam se brate Mire da ovo možeš shvatiti...naravno ne tražim niti očekujem da prihvatiš(osim na osnovu tvoje savesti) ali bar se nadam da možeš razumeti.

Ne brate Jovane, ja ne mogu prihvatiti da Isus na zemlji nije ista licnost kao Isus na nebu! Jer on je dosao da nam otkrije sebe!

Ako to nije isti Isus po licnosti, onda ono sto nam je pokazao primerom na zemlji bi sve bila laz! On je dosao da nam "pokaže Oca" (zar ne verujes da sam ja u Ocu i Otac u meni, koji vide mene vidi Oca!).

A samo "ime" nije vazno, jer mi ovde ne pricamo o "imenu"! Ti fantaziras i skreces temu na nesto sto veze nema sa onim o cemu mi pricamo! Tako tezis da izbegnes odgovor!

A sto se tice "stene koja ih je pratila" to je Hristos, a on je isti onaj koji je na zemlji - dakle LICNOST a ne "ime"!

Natrag