- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Vjerujem u ovo gore što ustvrdi sveti Pavao - Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.
Torah?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Vjerujem u ovo gore što ustvrdi sveti Pavao - Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.
Torah?
Torah?
Potpuna objava jer je Bog silazio u obliku čoveka..nema nepotpunog. Potpuno.
U Titu se ne govori opet o osobnom imenu Boga već Mešijaha Isusa kako i jeste.
U Tori je nepotpuna Božja objava. To se vrlo lako pokaže i dokaže.
Već sam i rekao ovde da ako ima tekst gde se Isus pominje kao neko ko se pojavljivao u Torah neka navede.
(Neki čudan taj tvoj bog)Smisao tvog rezonovanja??
Da ne pominje se Isus u Starom Zavetu, kako da ne:
"jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima: a stena beše Hristos..”
---> Hoces reci da ovo nije isti Isus kojeg mi znamo, nego neki drugi?
Boze me sacuvaj!
Post 17,14: Muško koje se ne bi obrezalo neka se odstrani od svoga roda: takav je prekršio moj savez.
Gal 5,2: Evo ja, Pavao, velim vam: ako se obrežete, Krist vam ništa neće koristiti.
Što je za tebe od ovoga gore potpuna i konačna Božja objava? Ono iz Tore, ili ono što sveti Pavao govori?
Nisi ti nista objasnio vec sve zapetljao..Nisam ja ni u šta uvalio sebe već samo objašnjavam stvari koje su sada mnogima "strane"..na žalost.
Nema dva Isusa jer Nebesko Božanstvo nije Isus.
Isus je samo jedan(Mešijah)...Čovek.
Isus na zemlji je Čovek a Božanstvo nije drugi Isus...nadam se brate Mire da ovo možeš shvatiti...naravno ne tražim niti očekujem da prihvatiš(osim na osnovu tvoje savesti) ali bar se nadam da možeš razumeti.