- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
U pravu si, griješim. Ti si poganin pa ti paše klanjanje čovjeku.
Opet grešiš
Skapirao si da se klanjam Isusu. i da to odobravam.
Reci mi ti da li bi se ti poklonio Isusu ako On ne bi bio Božanske prirode?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
U pravu si, griješim. Ti si poganin pa ti paše klanjanje čovjeku.
Reci mi ti da li bi se ti poklonio Isusu ako On ne bi bio Božanske prirode?
Nema sporenja oko toga. Isus jeste Bog-Jahve.
Nema dva Isusa jer Nebesko Božanstvo nije Isus.
Isus je samo jedan (Mešijah)...Čovek.
Reci ti meni koliko je osoba u čovjeku koji ovako deklarira:
Pitam samo..da vidim da li razumeš zašto se Isusu valja klanjati iako je Čovek. Da time dođemo do Biblijke istine o odnosu prema Isusu Čoveku. Hajde da vidimo kako razmišljaš..i bolje razradimo ovu temu.
Ono gore tvoje razmišljanje - "Isus jeste Bog : Isus nije Bog" je za promatranje. Promatrajmo tvoje razmišljanje.
S obirom da poznaješ moj stav da Isus nije Svemoćni Bog.
Nema sporenja oko toga. Isus jeste Bog-Jahve..
I dal ga je isus Hrist zbog tih reci pohvalio kao Petra???A sveti Toma opipava baš to "uskrslo Isusovo tijelo" i prepoznaje svoga učitelja i Boga - "Gospodin moj i Bog moj". Kako to?![]()
Pa to bi isto tako rekao i za Isusa danas kad bi dosao da radi isti posao kao i u I veku nase ere.Tvoj problem je psihijatrijske a ne teološke prirode.
Nisu li za Isusa i njegove ucenike govorili da su sekta?,nisi li to procitao u Bibliji???Izgleda da neće biti ništa od toga da Jovan i Zaokrećući naprave i registriraju zajedničku sektu.![]()
A ovo!?!?!?
Kako ja mogu znati što ti uistinu misliš? Na koncu, čak i kad bih ti povjerovao ovo što si prije pet minuta napisao, tko mi jamči da ti još tijekom ove noći nećeš promijeniti svoju vjeru i svoje vjerovanje, i ujutro ovdje tvrditi nešto posve stoto. Dakle, s obzirom da si ti sam u sebi razdijeljen, naprosto je s tobom nemoguća suvisla diskusija.
Kad kaze Biblija da je Bog DUH u Jovanu 4:24 ,ona to ne kaze samo na tom mestu vec na vise mesta u Bibliji. U konkretnom slucaju se govorilo o molitvi i da stoga nisu potrebne ikone,krstovi itd da bi se molilo Bogu,dakle nista materijalno,ako razumes poentu.Zaokret, uzimaš ipak jedan citat gde kaže da je Bog Duh...Jovan 4,24 i pogrešno ga tumačiš..ako daš primetiti...
Anđeli jesu "duhovna" bića ali šta to znači? Duhovno moraš duhovnim očima da gledaš ne telesnim. Previše gledaš telesnim očima jer pod izrazom "duhovno" ti smatraš bukvalan proziran duh....Kada Biblija govori o duhovnim stvarima ona time ne govori o bestelsneim i prozirnim siluetama već govori o duhovnim kategorijama...neko ko odražava karakter Božiji ili određene osobie Božije..da li snagu, mudrost itd...Anđeli su za nas "druga bića" a ne duhovi. Tim drugim bićima su date velike moći ali nije poenta u moći već u njihovom odnosu prema Bogu..zato su "duhvona" bića jer odražavaju Božanski karakter na mnogo višem nivou od nas..posebno sada u našem palom stanju. Zato su anđeli duhovna bića a ne zato što su neki duhovi lebdeći.
Duh nije karakter,vec stanje.Duh je nesto sto se ne moze videti okom ili dodirnuti rukom .U tom smislu kada se kaže da je Bog "duh" ne govori se o Njegovom fizičkom svojstvu nekog lebdećeg duha već o karakteru..Božanski karkater koji samo On ima. Mi svi pak moramo odražavati taj karakter da bi smo i mi bili "duhovni"
Ajde ,zivota ti,nadji mi rec karakter u tom stihu.Zasto bre filozofiras o necemu sto Pavle veoma glasno i jasno govori.Inače...kada apostol Pavle piše o telima koje će verni dobiti u 1. Korinćanima 15 on govori o telu "duhovnom". Po tvom shvatanju to bi bilo neko telo lebdeći duh...i sl. Ali vidiš tvoj rezon nije dobar tj. nije biblijski. Pavle govori o telu koje će moći savršeno odražavati karakter Božiji..zato je to telo duhovno...telo bez greha i telo koje će biti sklono pravdi i istini a ovo sadašnje telo je "neduhovno"..zato ono i mora umreti..svaki čovek mora umreti i "odbaciti" ovo telo tj. "preobući" se kako kaže apostl u novo telo kada bude uzašlo u susret našem Spaitelju Isusu Hristu.
Nema tu hahaha..već je tako. On to mora zbog nas ne zbog sebe. Kada bi nam se mogao pokazati ili bilo kome drugom stvorenju u svom Božanskom obličju to bi značil da smo i mi Bog..ali upravo tu je granica, tu razlika između stvorenog i Stvoritelja...Mi ini bilo koje drugo stvorenje ne može Boga gledati u Njegom Božanskom obličju jer "On živi u svetlosti nedoslutpnoj"..1. Timotiju 6,16
Zato kada On komunicira sa nama i svim ostalim stvorenim bićima ne može nas radi doći u svom Božanskom obličju....
S kim se Jakov rvao?
Pokušaj, šta da ti kažem.
Ono za Isusa Boga...pojasniću. Ja priznajem da uvek korigujem po nešto u stavovima kada treba. Nekada koristim već postojeće i poznate izraze ili formulacije da objasnim suštinu. Ali onda neko poput tebe ili drugih koji pod time podrazumevaju sasvim nešto drugo formulišete izraze u značenju koje je odgovarajuće vašem shvatanju.
Tako i ovde...izraz Isusovo Božanstvo podrazumeva ono što je pre pojave Mešijaha...ono sa čime "identifikujemo" Mešijaha tj. na šta mislimo kada govorimo o peridu pre pojave na Hrista na zemlji. Dakle Božansko biće. Ali sam pojasnio da se Božanstvo nije ulilo u telo Mešijaha i da Božanstvo ne čini Mešijaha. Božanstvo je na određeni način vezano sa sudbinom Mešijaha..ali sam jasan da Mešijah nije Bog niti se Božanska priroda ulila u telo Mešijaha. Takođe Mešijah nije postojao pre utelovljenja.
Eto pojašnjeno još jednom.