Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Tipicno LJUDSKO razmisljanje. Sve mora da se klasifikuje i stavi u fiokicu. Pa tako i bog. Dobar ili los, bog je bog a sve drugo je nase tumacenje. Ostavite se crnobelog razmisljanja, jos bolje ostavite se razmisljanja uopste.
Bog je je dan samo što ga u raznim zemljama zovu raznim imenima..tako je u americi bog-dolar-u engleskoj-funta eu-euro..itd itd..ljudi kakav bog zar mislite da postoji takvo nešto..nikakvih dokaza nema o nečemu takvom..imalo pametan čovjek može vjerovat samo sebi i u sebe a ne u neke imaginarne likove..pa zar vi mislite da kad se nekome ukaže recimo bog ili tako nešto da je to dokaz..zar mislite da smo sami u svemiru.. Zar mislite da nema neko ko ima od nas napredniju tehnologiju milionima godina i da nas uzima za ovce i kontroliše sve i svakoga,,dokaza o tome je previše..pod izgovorom tog boga vodili su se i vode ratovi ubijaju ljudi žene djeca sve pod skutima boga...šta vam je dodjite malo sebiiiiiiii..pa yebote sve zombi do zombija i roboti..imate net malo guglajte i mislite mozgom
E, ova zadnja rečenica ti je van konkurencije! Dabome, šta će nam mozak, šta će nam razum, šta će nam razmišljenje..., kad je sve smišljeno i objašnjeno? Nama jedino preostaje da kažemo: AMIN!
Ništa nisi morao pojašnjavati. I ovdje si ponovio ono što si rekao u prethodnom postu. Jedino što si konstatovao da "miješam pojmove u okviru sopstvenih shvatanja"??? E, vidiš, to nisam znaoMesas malo pojmove u okviru sopstvenih shvatanja. Ali dopusti da pojasnim "moje misljenje". Mozak je sprava koja ako se lepo koristi vrlo lepo funkcionise. Nazalost ljudsku mi se sa nasim razumom identifikujemo i tripujemo da smo mi nas razum. To je stari nacin razmisljanja koji nam je Descart podario. Mislim znaci postojim. Ali nista nije udaljenije od istine. Niti smo mi nas konditionirani razum niti mozemo da dopremo do boga razmisljanjem. Ili kako objasnjavas, da posedujes mogucnost da pratis sopstvene misli. KO to onda prati te misli i ko razmislja.
Vezba je vrlo laka, pokusaj da zaustavis misli. Cini se tesko ali nije. Cucni pored misje rupe i cekaj koja ce se misao prva javiti i budi svestan nje.
To ce ti onda biti eventualno prvi svesni momenat u zivotu. Postaces svestan sebe, tj. da ti nisi tvoj razum koji te skoro automatski po naucenim mustrama vodi kroz zivot.
SVESNOST se postize samo zaustavljanjem misli... I boga najbolje tako mozes da dozivis i osetis, u sebi.