Pa ti i tvoji asistenti ste se ubili da mi to pokažete na ličnom primeru. Iskren da budem, iznenađen sam bio tolikim potcenjivanjem sopstvenog razuma, ali ne bih da vam kvarim idilu...
Ne razumem.Pa sto onda nisi rekao da si shvatio nego me pustas da ti objasnjavam.Tj, sta si ti u stvari shvatio?
Nema te stvari u koju čovek neće poverovati, samo ako se potrudi. Evo i ja verujem da sam marsovac. Što ne bih mogao biti? Ako ne veruješ, a ti dokaži da nisam. Samo molim
naučni dokaz
Kako se ti to "potrudis"da verujes?Mislis, deklarativno se izjasnis, a u dusi sumnjas?To nije vera, to je laz.Sto se marsovca tice, ima ih koji duboko veruju da smo mi reptili, i to cak i naucno dokazuju.Ja ti nisam od te sorte..A sto se "naucnog"dokaza tice, prvo definisi sta ti smatras validnim naucnim dokazom, molim te, maximalno precizno i konkretno!Necu vise da ti odgovaram metaforicki, kada vidim da si skapirao...dakle, definisi sta je za tebe validan naucni dokaz,pa cemo raspravljati.:blum3:
Biblija razjašnjava, kažeš. Pa što mi ne objasniš malo bolje šta razjašnjava kad sam lepo pitao:
"(1 Petrova 4:7-11)
7 A svemu se kraj približio."
Tebi ovo ne zvuči paradoksalno, kad znaš da je napisano pre 2000 godina?
Jok, ima i paradoksalnije,ali posto nisi procitao Bibliju, reci cu ti:Isus je cak svojim ucenicima rekao:"Ovaj narastaj nece proci, a vi cecete videti drugi dolazak Sina Covecijeg"U ostalom, puna je Biblija takvih cudnih stvari,naizgled u suprotnosti.Odgovor cu ti dati u strogo naucnim terminimai:Vreme je relativna kategorija (Ajnstajn, Teorija relativnosti).Duzina zivotnog veka za pojedina zivotinjska carstva nije isti.Npr.leptir kupusar ima zivotni vek od 24h, a npr.covek, Evropljanin oko 73 godine.(Biologija, 5.razred O.S.).Dakle, ono sto je za leptira kupusara ceo zivot, za tebe je jedan dan.I u Bibliji tacno pise, da "niko ne zna tazcan dolazak Sina Bozijeg, do Otac", tako da nije nase da ga izracunavamo (kao sto to rade adventisti)nego da se spremamo za njega kao da ce sutra biti.
Ali ipak moram da priupitam. Kako to misliš: "taman posla da sada kažnjava". Pa baš je u tome problem što on baš sada kažnjava. Ali il je razrok ili nešto drugo, pa lupa nekako neselektivno, sludiće ove pravednike, ne znaju ljudi šta da misle. Vidi s njim molim te da malo izoštri snajper, inače ode popovima biznis u propast.
Kako mislis da "sludi pravednike"?Verujuci uopste nisu sludjeni,nama je sve jsno, vidis da mi vama objasnjavamo kako stoje stvari
A sto mislis za popove da im ode mast u propast?