E sad sam skapirala zasto ti mene ne razumes!!!:stupid:
E vala i potrajalo je :stupid:
Pa ti mislis da verujuci ljudi veruju samo Svetom Pismu, a ne i zdravom razumu! Ti, u stvari mislis da vera, poznavanje Biblije, nauka i zdrav razum nikako ne mogu istovremno da rade, nego naizmenicno!
Pa ti i tvoji asistenti ste se ubili da mi to pokažete na ličnom primeru. Iskren da budem, iznenađen sam bio tolikim potcenjivanjem sopstvenog razuma, ali ne bih da vam kvarim idilu...
Pa nije to covece!Vidi:Biblija nije univerzalni prirucnik koji se bukvalno primenjuje u svim situacijama bez obzira na sve ostalo!Primeri koje sam ti navela su bili ilustracije, situacije, u kojima i ti, koji tvrdis da si ateista, pokazujes svoju veru.
Ovo o Bibliji sam već zapazio kao neku vašu mantru, nekoliko puta je već bilo napisano ovde. Ali problem je što jedno govorite, a drugo mislite. Jer vi zaista verujete da te nebuloze koje pišu u knjizi jesu istinite. Nikakve stilske figure, već sušta istina. I da je Isusova majka zatrudnela od vazduha i da je njega rodila i ostala devica, a i da je milosrdni bog kad mu je dosadilo da se igra podavio sve živo, pa opet jovo nanovo. Baš zanimljiva igra. Naravno da veruješ. Nema te stvari u koju čovek neće poverovati, samo ako se potrudi. Evo i ja verujem da sam marsovac. Što ne bih mogao biti? Ako ne veruješ, a ti dokaži da nisam. Samo molim
naučni dokaz
Normalno, pored vere, svaki normalan verujuci covek ima i mozak, iskustvo, pamet, sposobnost rasudjivanja.To nama ne stoji na stend baju.(U fazonu:koji ce mi ako imam veru).Koristimo ih isto kao i ateisti s tim sto nam Sveto Pismo pomaze da vidimo stvari jasnije, da jasnije razlucujemo dobro od zla.A pre svega nam Sveto Pismo koristi da upoznamo Boga,kao cilj svog zivota.
Naravno da i vernici imaju mozak, ali neki ga bogami ne pale ni u krajnjoj nuždi.
Biblija razjašnjava, kažeš. Pa što mi ne objasniš malo bolje šta razjašnjava kad sam lepo pitao:
"(1 Petrova 4:7-11)
7 A svemu se kraj približio."
Tebi ovo ne zvuči paradoksalno, kad znaš da je napisano pre 2000 godina?
Ne, ni slucajno!Sunce sija i dobrima i zlima...Taman posla da sada kaznjava.Sada milostivo na tebe gleda i salje ti odabrane osobe kao sto sam ja da te vole i za tebe se mole...:heart:
Hvala ti sestro, mora da sam Boga debelo zadužio kad mi tebe posla. Ne bih te menjao za 100 ateistkinja :heart:
Ali ipak moram da priupitam. Kako to misliš: "taman posla da sada kažnjava".
Pa baš je u tome problem što on baš sada kažnjava. Ali il je razrok ili nešto drugo, pa lupa nekako neselektivno, sludiće ove pravednike, ne znaju ljudi šta da misle. Vidi s njim molim te da malo izoštri snajper, inače ode popovima biznis u propast.
Ima bas Psalam Davidov o tome, gde on pise o takvoj situaciji u kojoj pravednik strada, a nepravedniku "ide sve ko po loju".To je tema Bozije Promisli.Nije nase da svojim ogranicenim mocima spoznaje razlucujemo sta je dobor ili lose, jer ne vidimo "posledak stvari". Dosta svetootackih spisa se bavi tom temom, ima mnogo od toga na ovom forumu, stavio je moderator Coiska 1 u odeljku "domace knjige" (ne moras da pitas odakle mu...
)
Eto, lepo sam rekao, kad nemš logično objašnjenje, a ti mi knjigu pod nos. Ali lepo si rekla, bolje i
pod nos nego
u nos. Naročito ove veće formate, pa još okovane, na šta bih ličio.
Drago mi je da zelis da postedis moja osecanja, ali ja se uopste ne osecam neprijatno glede toga, na protiv, pre bi se reklo da sam "ko riba u vodi" sto se adaptacije tice...Takodje, ja bas nista ne maskiram, sve ti kazem kako jeste!Jer u krajnjoj liniji sto bih to radila?Mislim zasto bi se iko od nas trudio da brani svoje uverenje ako
veruje u suprotno?Dakle, idemo dalje...
pitaj...
Pa rekao sam već, ti si moj apsolutni favorit :heart:
Ali svejedno ovo boldovano gore opet potvrđuje ono što sam ti rekao. Celo vreme govorimo o onome što veruješ, a ne ono što znaš. A i kako bi drugačije moglo biti. Nema veze. Samo da si ti meni živa i zdrava :friends: