Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Molim te otvori Svoju Bibliju pa u njoj pokušaj naći riječ Kršćanin (-nemoraš se truditi jer je nećeš naći nije mišljeno provokativno-).
Juki, ti opet po kontradikcijama. Pobogu ljudi, jel možete vi da povežete 2 i 2.O Bogu koji je to za sve ljude iz svih rasa i naroda
jer postoji samo jedan Stvoritelj za sve.
(Ivan 3:16)
16 Jer Bog je toliko ljubio svijet da je dao svog jedinorođenog Sina, da nitko tko vjeruje u njega ne propadne, nego da ima vječni život.
Stavke navodim zato da se možete sami uvjeriti odakle takvo mišljenje dolazi.
Da on što sm napiso zvuči mi logično.
Ali ono što si ti napiso NE ZVUČI LOGIČNO
Dobijo si odgovor bez stavaka ali samo sada iznimno.
Dali je dobar.... zavisi kako se gleda,neko rece da nas sve voli podjednako.Ako nas sve voli podjednako zasto se vecina zlopati (sirotinja-verovatno su gresni sto su siroti),doduse i bogati se zlopate u svom bogatstvu pa realno gledano Boga nema jer nije pravedno podelio resurse svima na ravne casti.Ali moras u nesto verovati(porodicu ,prijatelje-manje vise)u nesto sto nas razlikuje od zivotinja. Vernik ,... verovali ili ne posle ovoga teksta ja ipak verujem u nesto.....
Juki, ti opet po kontradikcijama. Pobogu ljudi, jel možete vi da povežete 2 i 2.
Prvo kažeš da taj gospodin tvrdi da je on bog (šta god to značilo, a najčešće znači da moraš da ga bespogovorno slušaš) SVIH ljudi. Dobro. Zapisano.
E onda kažeš da on kaže da je bog koji će spasti SAMO ONE KOJI VERUJU U NJEGA. Pa on je onda samo njihov bog. Znači ja ako ne verujem u njega, ali sam čestit čovek, on će me uništiti. Ma znaš šta, poruči ti njemu...
-to sto si ti cestit to je dokaz da verujes u svoju savest
-a bog je u svima nama.u svacijoj svesti;stim sto neko ima izopacenu,neko istancaniju;
a ne u neku apstrakcuju lika sa belom bradom..bla,bla
Zašto je slepa poslušnost ispred pravednosti? Zašto je toliko bitno da veruješ u njega? Pa jel nije važnje da mi jedni druge poštujemo, nego njega? Njemu očigledno nije.
-zoto sto slepa poslusnost implicira pravednost.
kao sto majka postuje zakon,ok;
ali ako voli dete,ne samo da postuje zakon,vec pruza i mnogo vise.
toliko poslusnost sveobuhvata i pravednost.
a da li je bitnije da jedni druge postujemo?
-upravo to je i pitanje koje ne razumes.
upravo je to bog.to postovanje i ta ljubav jednih prema drugima.
Pa jel ti kad hoćeš nekom da pomogneš, naiđeš na saobrajku na putu, recimo, jel bi ti prvo pitao onog ubogaljenog: "Jel ti veruješ u mene" ili bi mu pomogao ko je da je?
--ako nisi razumeo pitanje vere! osnove svega cemu se nadamo,potvrda stvari nevidljivih,
onda bar veruj u pricu auto/sugestije.
I nemoj mi odmah citat iz knjige. Znam da tamo ima toliko citata da možeš da citiraš šta god hoćeš. Ono što me zanima je da ti uključiš svoju logiku i odgovoriš mi da li je tebi to logično. Hvala.