Da li je ateizam religija?

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
160
Dakle, pouka je:prvo moras da nasamo, iskreno, onako kako znas i kakav jesi, u samoci svoje duse, porazgovaras sa Bogom...
[/QUOTE]

OK. Ja pitao tebe, ti kažeš pitaj Boga. :dntknw:
Pa dobro, vidim da si se zamorila. Pitaću ga kad i ako ga sretnem.
Hvala ti na dosadašnjem dopisivanju :)

Član
Učlanjen(a)
13.06.2009
Poruka
28
ok,ja cu jednu o ateizmu.
dostojevski kaze da ateisti ne postoje.ubili bi se.
neki veruju u boga mora,planina..........,neki u boga novca,slave.....,neki u boga milosrdja,ljubavi...

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
160
Dostojevski još kaže: "To su moji najintimniji principi i ako vam se ne sviđaju... pa imam ja i drugih."

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
160
A u Idiotu na jdnom mestu kaže:

"Vreme je izvanredan učitelj. Nažalost ubije sve svoje učenike."

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
...ali je jos Dostojevski rekao i ovo:"Zapad je izgubio Hrista; zbog toga mora propasti."
Dok je Franz Werfel (1890-1945) austrijski pisac, rekoa i sledece:"Za te osobe koje vjeruju u Boga nijedan dokaz nije potreban, za te osobe koje ne vjeruju ni jedan dokaz nije moguć."

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Zbog toga meni uopste nije jasno zasto se po forumima raspravlja o postojanju Boga :(

Od kako je nastalo vjerovanje i religija, raspravljalo se o njenoj validnosti i utemeljenosti. (nekad javno nekad tajno, ovisno o vremenima) A forumi su mjesto gdje se, kao nigdje, ukrštaju mišnjenja i vode rasprave o svemu pa i religiji. I te rasprave neće prestati sve dok bude postojala religija. Neka te to ni malo ne čudi. Uvijek će postojati teisti koji žele dokazati istinitost svoje vjere, i ateisti koji to žele opovrgnuti.

Član
Učlanjen(a)
04.01.2010
Poruka
579
Od kako je nastalo vjerovanje i religija, raspravljalo se o njenoj validnosti i utemeljenosti. (nekad javno nekad tajno, ovisno o vremenima) A forumi su mjesto gdje se, kao nigdje, ukrštaju mišnjenja i vode rasprave o svemu pa i religiji. I te rasprave neće prestati sve dok bude postojala religija. Neka te to ni malo ne čudi. Uvijek će postojati teisti koji žele dokazati istinitost svoje vjere, i ateisti koji to žele opovrgnuti.

:) Kada nemamo pametnije posla od toga da se dokazujemo :)

Natrag