Da li je ateizam religija?

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
160
On je za tebe gospodin djeneral Ratko Mladic!!!
A ti nisi dostojan da mu cipele ocistis!
Sa ponosom mogu reci da sam sluzio pod njegovom komandom!!!

šestar, on će biti zverko i takav će ostati upisan. a o tebi je dovoljno znati da si bio pod zverkovom komandom pa znamo s kim imamo posla.

A o njegovom gospodstvu će ti pričati oni jadnici što je pobio kad se nadjete tamo gore. a možemo i mi ovdašnji da ti kažemo, jer nam visi kao kamen oko brata i sakrio se ko pi*ka. pa jel ima on muda ili ih ima biljana plavšić?

Član
Učlanjen(a)
19.12.2009
Poruka
193
šestar, on će biti zverko i takav će ostati upisan. a o tebi je dovoljno znati da si bio pod zverkovom komandom pa znamo s kim imamo posla.

A o njegovom gospodstvu će ti pričati oni jadnici što je pobio kad se nadjete tamo gore. a možemo i mi ovdašnji da ti kažemo, jer nam visi kao kamen oko brata i sakrio se ko pi*ka. pa jel ima on muda ili ih ima biljana plavšić?

Samo cu ti reci ako Gospod bude dao da se ja i ti sretnemo nekad u zivotu da ti malo objasnim sta znaci patriotizam a i ovo za sestar!!!

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
E moj Milankovicu, e moj Milankovicu nadam se da ce ti .... kako bi nas narod rekao, pa da vidis koliko gresis...

Na svim temama si najao ko mutav gde je dokaz da Bog postoji, a kad ti neko zatrazi dokaz da ne postoji, onda se zbunis ko malo dete i postavljas neka druga pitanja...

Meni je dokaz da Bog postoji sva cuda od Isusa, pa do danas, a ti reci koji je dokaz da ne postoji?

Bilo bi lepo da procitas sta je govorio Sv. mucenik Car Lazar za takve kao sto si ti, jos tada je znao kakvi ce se pojaviti, ali je rekao kako ce i nestati!

Samo bi izrodi oca i majku prodali da udju u je***u EU, Srbe odvode u hag kao najgore zlocine, a ostale proglasavaju za Svece...

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
160
E moj Milankovicu, e moj Milankovicu nadam se da ce ti .... kako bi nas narod rekao, pa da vidis koliko gresis...

Na svim temama si najao ko mutav gde je dokaz da Bog postoji, a kad ti neko zatrazi dokaz da ne postoji, onda se zbunis ko malo dete i postavljas neka druga pitanja...

Meni je dokaz da Bog postoji sva cuda od Isusa, pa do danas, a ti reci koji je dokaz da ne postoji?

Bilo bi lepo da procitas sta je govorio Sv. mucenik Car Lazar za takve kao sto si ti, jos tada je znao kakvi ce se pojaviti, ali je rekao kako ce i nestati!

Samo bi izrodi oca i majku prodali da udju u je***u EU, Srbe odvode u hag kao najgore zlocine, a ostale proglasavaju za Svece...

Kalista, jel da opletem Žmigija ili ovo brišeš, pa da se ne trudim?

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
684
Ateizam nije religija, to se ja mislim, svi slažemo…

Ali gde nalikuje:

-Teisti veruju Bogu i nauci, s tim da prema nauci imaju kritički stav.
Ateisti veruju samo nauci i (ne/i)maju kritički stav.

-Teiste žive u skladu sa 10 Božjih zapovesti.
Ateisti sa tim istim samo ih nazivaju Moralne norme i preskočući prve tri Božje zapovesti a neki samo prvu i treću…

-Teisti vide dokaze postojanja Boga.
Ateisti ih isto vide ali previđaju tj ne registruju.

Da ne nabrajam dalje…

U svakom slučaju ko se trudi da makar radi nauke da prihati beskonačnost, kad to postigne prihvatiće beskonačno i u sebi, a onda i Boga…
Primer su mnogi veliki naučnici, ateisti u mladosti, pod stare dane religiozni…

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.12.2009
Poruka
193
Nastanak ateizma!

Živeći život bez Boga čovjek se oslobađa svih vjerskih pretpostavki života poslije smrti i samog poslijednjeg suda. On prihvaća smrt kao prirodni završetak ljudskog života. Život prije smrti postaje time jedina realnost njegove individualne egzistencije. Oslobodivši se Božjeg starateljstva čovjek se razvija kao osobnost koja je odgovorna samoj sebi.
Smisao života nije određen od Boga nego je sve smisleno – vrijednosti, zapovijedi, zakoni stvoreno od čovjeka. U svojoj ateističkoj odgovornosti čovjek prihvaća život kao humani izazov. Život koji se ne proživi pozitivno je izgubljen. Definitivno izgubljen. Jer za otimačinu, bijedu, nepravdu, jad, porobljavanje nema nebeskog popravka. Stoga ateist mora imati za cilj izvući sve pozitivno što se može iz zemaljskog života.

A sve ovo je nastalo od :
Ovom tezom je 1697 Pierre Bayle zapanjio ondašnji Hriscanski svijet.

Natrag