VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Da sam ti veoma bih se zabrinuo za sebe.
Ne rece li Isus: covjek iznosi iz svojih riznica ono cega ima u njima. Tako i covjek iznosi ono sto ima u svom srcu. Kako ce govoriti dobro kad mu je u srcu zlo?
Upravo je tako! Isus je dobro rekao.
Sada pogledaj sta si napisao pa ces vidjeti ko ti je u srcu.
Ovo je jedini odgovor koji ti mogu dati na osnovu reči Božje i ličnog iskustva koje sam doživeo u zajednici sa njim i onoga što mi on svedoči.
Prema tome, ono što ti iznosim je proizvod mog ličnog osvedočenja, a ne mog mišljenja.
"Šta ćemo, dakle, reći na ovo? Ako je Bog s nama, ko će na nas?
Koji, dakle, svog sina ne poštede, nego ga predade za sve nas, kako, dakle, da nam s Njim sve ne daruje?
Ko će optužiti izbrane Božije? Bog koji pravda?
Ko će osuditi? Hristos Isus koji umre, pa još i vaskrse, koji je s desne strane Bogu, i moli za nas?
Ko će nas rastaviti od ljubavi Božije? Nevolja li ili tuga? Ili gonjenje? Ili glad? Ili golotinja? Ili strah? Ili mač? Kao što stoji napisano:
Za Tebe nas ubijaju vas dan, drže nas kao ovce koje su za klanje.
Ali u svemu ovome pobeđujemo Onog radi koji nas je ljubio.
Jer znam jamačno da ni smrt, ni život, ni anđeli, ni poglavarstva, ni sile, ni sadašnje, ni buduće, Ni visina, ni dubina, ni druga kakva tvar može nas rastaviti od ljubavi Božije, koja je u Hristu Isusu, Gospodu našem" ( Rimljanioma 8. 31 -39 ).
[SUP]
"[/SUP]Jer sam vam pre svega predao što sam i primio: da je Hristos umro za naše grehe - po Pismima, i
da je sahranjen, i da je vaskrsnut trećega dana - po Pismima, te se javi Kifi, zatim Dvanaestorici.
Potom se odjednom javi više od pet stotina braće, od kojih većina živi do danas, a neki umreše.
Zatim se javi Jakovu, pa onda svima apostolima.
[SUP] [/SUP]Ali ako se propoveda da je Hristos vaskrsnut iz mrtvih, kako
neki među vama govore da nema vaskrsenja mrtvih?
Ako pak nema vaskrsenja mrtvih, onda ni Hristos nije vaskrsnut.
A ako Hristos nije vaskrsnut, tada je prazna naša propoved, prazna je i vaša vera.
Uz to nalazimo se i kao lažni svedoci Božiji, zato što smo svedočili protiv Boga - da je vaskrsao Hrista, koga nije vaskrsao, ako mrtvi
zaista ne vaskrsavaju.
Jer ako mrtvi ne vaskrsavaju, ni Hristos nije vaskrsnut.
A ako Hristos nije vaskrsnut, uzaludna je vaša vera, još ste u svojim gresima.
Prema tome propadoše koji u Hristu pomreše.
Ako smo se samo u ovom životu uzdali u Hrista, jadniji smo od svih ljudi.A sad je Hristos vaskrsnut iz mrtvih kao prvenac od onih koji su umrli.
Pošto je, naime, posredstvom čoveka smrt došla, posredstvom čoveka došlo je i vaskrsenje mrtvih.
Jer kao što u Adamu svi umiru, tako će i u Hristu svi oživeti.
Ali svaki u svom redu: kao prvenac Hristos, zatim oni koji Hristu pripadaju - prilikom njegovog dolaska, onda dolazi kraj, kad preda carstvo Bogu i Ocu, kad uništi svako poglavarstvo, svaku vlast i silu" ( 1 Korinćanima 15. 3 - 23 )