u tom slucaju niko nije dobio odobrenje boga, zato sto nikad ga niko nije ni pitao, ili je taj sto je pisao umislio da je dobio odobrenje od boga posto ga nikad licno nije sreo, znaci on moze samo da umislja u mozgu da mu je bog dao odobrenje da pise nesto ili da bog prica kroz njega, odnos sa bogom ne postoji u tom smislu, zato sto je on ne moguc, kao sto sam rekao vec, to i taj odnos sto ljudi pricaju je vise umisljan u mozgu nego sto on zaista postoji u tom smislu, to je duboka psihologija i ljudi tako prihvataju samo ono sto oni zele i sto im se svidja, tako ti ne mozes da prihvatis ovog muslimana i on ne moze da prihvati tebe, zato sto vam ne odgovaraju vase price, svako tvrdi da je od boga samo ono sto se njemu svidja u tome je veliki problem, tako je u stvari i nastala danasnja biblija, ona nije celokupna zato sto su ljudi prihvatili samo ono sto njima odgovara i sto im se svidja, a ono sto im ne odgovara i ne svidja onda su spalili ili zakopalu sa izgovorom da je djavolje
Ja ne mislim da je u pitanju umisljenje u odnosu na stvarno iskustvo, odnosno da djavo stvarno moze da se objavi coveku i da mu govori, ili pak da ga nadahne da pise nesto misleci da mu se objavio sam Bog.
Dakle radi se o stvarnom iskustvu gde covek dobija zapovest, ali ne od Boga vec od druge strane.
To je slucaj upravo sa Jozefom Smitom osnivacem Mormonove crkve, za koga se tvrdi da su mu se javili Andjeo po imenu Moroni, Isus Hristos i Jovan krstitelj, i rukopolozili ga za svestenika po redu Melxisedekovom.
Onaj ko ne poznaje bibliju moze lako da bude prevaren i da poveruje u ovo, ali onaj ko zna sta biblija govori po ovom pitanju ne moze biti prevaren, a biblija kaze ''DA SE I SAM DJAVO PRETVARA U ANDJELA SVETLA'' i da je starozavetno svestenstvo ukinuto Hristovim dolaskom a da je Isus postao ''NAS PRVOSVESTENIK PO REDU MELXISEDEKOVOM''
U drugom slucaju, covek moze samoinicijativno da odluci da napise nesto o Bogu, kao sto znamo danas ima na stotine knjiga napisane na biblijske teme, tu covekovu subjektivnost moze da iskoristi djavo da nadahne coveka, ali i ne mora da bude slucaj.
U svakom slucaju, stav Hriscana treba da bude da za sve treba pitati Boga, jer iotkud znamo da je nesto Bozja volja ako nam to on ne otkrije.
U slucaju bibllije, postoje mnogi pokazatelji da je ona pismo od Boga, prvenstveno najveci dokaz je njeno nadahnuce, odnosno sila Duha Svetoga koja deluje kroz reci biblije i menja coveka u pozitivnu licnost, tu je takodje ispunjenje mnogih biblijskih prorocanstava, itd.
Biblija sama svedoci o ovome
''Чудим се да се тако одмах одвраћате на друго јеванђеље од Оног који вас позва благодаћу Христовом,
Које није друго, само што неки сметају вас, и хоће да изврну јеванђеље Христово.
Али ако и ми, или анђео с неба јави вам јеванђеље другачије него што вам јависмо, проклет да буде!
Као што пре рекосмо и сад опет велим: ако вам ко јави јеванђеље другачије него што примисте, проклет да буде!
Зар ја сад људе наговарам или Бога? Или тражим људима да угађам? Јер кад бих ја још људима угађао, онда не бих био слуга Христов.
Али вам дајем на знање, браћо, да оно јеванђеље које сам ја јавио, није по човеку.
Јер га ја не примих од човека, нити научих, него откривењем Исуса Христа. [ GALATIMA 1. 6 - 12 ]
Centralna licnost jevandjelja je Isus Hristos i tema celokupne biblije je Bozji plan spasenja coveka.
Hary tvrdi da je Alah jedini Boog stvoritelj, ali mislim da su Muslimani zavedeni da veruju u nesto sto ne stoji na cvrstim temeljima.
Naime, Alah nije Bog koga su Jevreji slavili u starom zavetu i koga Hriscani slave u novom, i ako Islam propoveda da je Bog Muslimana i Hriscana jedan te isti Bog, i ako je istina sasvim drugacija.
Muslimani su pre pojave Islama bili mnogobozacki narod i Alah je staropaganski Bog sunca, on je izrodio dve kceri po imenu AL LAT i Al UZ Boginje meseca, ovo se moze pronaci u razlicitoj literaturi.
Samo obelezje na muslimanskim hramovima ili djamijama takozvani minareti ili kupole, ustvari predstavljaju obelezje Boga sunca Ozirisa, odnosno njegov genitalni organ.
Po ovoj paganskoj filozofiji Ozirisa je ubilo protivnicko Bozanstvo i iseklo ga na cetrnaest delova i razbacalo te delove po reci Nilu.
Izida njegova zena je pronasla sve ove delove osim jednog - genitalnog organa.
Od tog trenutka ona je stvorila kult obozavanja Ozirisovog genitalnog organa, poznatiji kao Falusni kult Bogova plodnosti.
Obelezja ovog kulta su upravo bila karakteristicni hramovi sa kupolama i tornjevima, i stubovi.
Obozavaoci Boga sunca su gradili ovakve hramove u cast Ozirisa, i oni danas postoje u Islamu, kao i u Rimokatolicizmu i pravoslavju.