Da li Isus sve zna ili ne?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Postoje mnogobrojne bezboznick kalkulacije sa trojstvom.

Covjek je na Sliku i Priliku Bozju? Jeste?

Onda se moze, prema tome, zakljuciti:

Bog je Zivi, Bice, u Kojem je slicno nasoj dusi Bozji, Sveti Duh.

Koliko je Duh djeljiv od Bica i da li je jedno i u kojem smislu moze se beskrajno "tamburati", bez da mi pojma nemamo o tome.

Ono sto se rodi od nas, ili ono sto mi nacinimo, mozemo nazvati sinom, uslovno.

Koliko je to s nama jedno, takodje se moze filozofirati do besvijesti, ali ako ne bi poremetili zdrav um, ne mozemo reci da mi bez toga sto smo nacinili ne postojimo.
Opet se moze filozofirati: da nije naseg sina ko bi znao da postojimo itd.

Sve su to spekulacije koje su neoptrebne isto kao Laokidejina otrcana prica o negiranju Boga, jer mu se ne svidja sto se na arapskom jeziku Bog kaze Allah, i o tme sta toboze obozavaju muslimani, prica u kojoj on nema argumenta ni za temelje svoje vjere, a kamo li za osporavanje islama - pokoravanja iskljucivo Bogu.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
za mene nema filozofiranja sto se tice svetog trojstva, za mene je to veoma jasno i prosto, kad pogledas logicno sta je otac sta je sin a sta sveti duh videces sta to znaci, pogledas logicno i povrsno a ne ne logicno i u nekoj dubiazi, sad sto neko voli da filozofira i da tumaci to je nesto drugo

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Шта ради хришћанин?

1. Сведочи да је Исус који је Христ, Син Божији;
2. Сведочи да су Отац, Син и Свети Дух једно - Бог;
3. Сведочи да је реч Божија Библија, а остале књиге јеретичке;
4. Сведочи да је Исус страдао на Крсту и да Васкрсе у трећи дан по Писму;
5. Сведочи да су апостоли верно пренели јеванђеоску поруку нама да бисмо се спасили благодаћу Христовом;
6. Сведочи да ће Христ доћи поново са Својим анђелима да одвоји праведне од неправедних;

Шта јеретик (противник хришћански - антихришћанин) ради?

1. Говори да Исус није Христ и Син Божији, већ да је створен, само пророк, анђео који постаде човек и др.; (Јован 10:33-36)
2. Говори да је Три Сведока (Тројство) неко измислио; (1.Јованова 5:7)
3. Говори како Библија није реч Божија, да је кривотворена или лоше превођена; (Дела 1:16, 2.Тимотију 2:15-18)
4. Говори да није Исус страдао на Крсту за нас и да није Васкрсао;
5. Говори да апостоли нису верно пренели јеванђеље и да су њихови записи кривотворени, а они преваранти;
6. Говоре како ће они бити нешто важни у време доласка Христа, неки "свети рат" и сл. или да се Христ не враћа.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ja nisam hriscanin, ja sam odan Bogu Jedinome.

Isus je bio musliman, nije bio hriscanin jer:
1. nije govorio da mu je Bog otac ka sto je covjek covjeku otac
2. nije govorio o takozvanom svetom trojstvu, jer je ono izmisljeno mnogo nakon njegovog uzdignuca
3. ima mnogo dokaza na stranicama ovoga foruma da Biblija nije Bozja Rijec
4. Isus nije govorio da je stradao na krstu, nego su to napisali oni koji nisu ni bili blizu, nije govorio ni da je vaskrsao, i to su drugi napisali
5. Ne zna se da li i jedan pisac NZ aposotol, a oni sto su pisali napustili su Isusovo ucenje
6. O Sudnjem danu govorio je Isus i rekao da niko ne zna kada ce se zbiti nego samo Bog

Ja vjerujem Isusu, ti vjerujes apostolima, zato sam ja musliman a ti hriscanin.
Mene zanima sta kaze Bog, tebe zanima sta kaze apostol (da li je i papa apostol).

Samo.....

ja nisam antihriscanin! Nisam nikakav anti osim kada je u pitanju zlocin, laz, obmana, navodjenje na grijeh... e tu sam anti bez obzira od kojeg pojedinca ii skupine dolazi, bez obzira da li je rodbina prijatelji ili bilo ko.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Iz ovih tvrdnji se moze zakljuciti samo jedno, a to je ono sto sam vec rekao, da je osnivac Islama sam Lucifer djavo koji zeli da srusi sam temelj Hriscanstva, a to je rec Bozja, i da negira Isusovu zrtvu koju je prineo na krstu za grehe ljudske.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
pa ima i tih knjiga i to u pravoslavnim crkvama u izraelu, gde pise da isus nije vaskrsao u smislu u kome je zasnovano hriscanstvo, i to se veoma brani od strane hriscana, zato sto bi onda to hriscanstvo palo u vodu i onda ne bi ni postojalo, zato sto je zasnovano na vaskrsenju i iskupi greha, i nije ni iskljuceno da je isus imao decu i to se brani sa cim se stigne, hriscani bi palu u veliku depresiju i bilo bi mnogo samoubistava da se to ne brani na taj nacim, ali moje hriscanstvo ne moze da padne nikad, sto se mene tice isus je mogao da ima 10-oro dece nije ni morao da vaskrsne niti da plati njegovim raspecem nase grehe, znaci kod mene je to sasvim nebitna stvar posto moje hriscanstvo nije zasnovano na tome, za mene su to i ne bitne stvari koliko su bitne neke druge, niti nesto verujem da je razapet za nase grehe ili da nije imao decu, ja licno mislim da je imao decu i da je njegova krvna loza ziva i dan danas i da nas vernike ne mogu da uplase sa tim niti da nas sruse nase hriscanstvo, isus nikad nije rekao ja sam dosao da iskupim vase grehe da bi vi mogli da idete u raj, mislim to je smesno, to su rekli drugi zato sto su oni tako mislili, a ako tako misli neki apostol to ne znaci da je to tako posto je i on obican smrtni gresnik kao i mi i on gresi

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
"Isus je bio musliman, nije bio hriscanin" :roll: немој више, довољно је и ово...вреди сликати за успомену!

"Isus nije govorio da je stradao na krstu, nego su to napisali oni koji nisu ni bili blizu, nije govorio ni da je vaskrsao, i to su drugi napisali"

Духовито, нема шта. То је као да дарвинистима кажеш да Дарвин није био дарвиниста. А ко је био близу? Мухамед? Близу, веома...једно 6-7 векова близу. Кажем већ много пута, не говоримо о истом Исусу, наш Бог није исти. Доказ?

3. Али се бојим да како као што змија Еву превари лукавством својим тако и разуми ваши да се не одврате од простоте која је у Христу. 4. Јер ако онај који долази другог Исуса проповеда ког ми не проповедасмо, или другог Духа примите ког не примисте, или друго јеванђеље које не примисте, добро бисте потрпели. (2.Коринћанима 11)

6. Чудим се да се тако одмах одвраћате на друго јеванђеље од Оног који вас позва благодаћу Христовом, 7. Које није друго, само што неки сметају вас, и хоће да изврну јеванђеље Христово.

8. Али ако и ми, или анђео с неба јави вам јеванђеље другачије него што вам јависмо, проклет да буде! (Галатима 1)

И ту нема много места за маневрисање, јасно нам се казује ште ће бити (шта је било). Ти можеш слободно да пропагираш своје, то је твоје лично право, али људи јасно могу да виде где спада јеванђеље и сведочанство које нам доноси ислам, а сетимо се како је право хришћанство дошло: са апостолима који су говорили народима и страдали за то сведочанство, а исламско хришћанство и јеванђеље нам дође мачем, копљима и стрелама. Тако се у почетку ширила једна религија, а онако се ширила друга.

Само зато што реч: муслиман има неко значење, то не значи да има нешто са хришћанима и Исусом који је Христ. Зато ја и у великом замерам браћи хришћанима што наседају на причу да имамо истог Бога само зато што Алах у преводу значи бог. Мој Бог није Алах, јер богова је много, а само је један прави и истинити Бог чије се име злоупотребљава за лажна јеванђеља, пророчанства и др., а Син Божији се оспорава и Његова Жртва и Васкрсење. Ако не верујете да је Исус Син Божији и да страда на Крсту и Васкрсе у трећи дан по Писму, онда дефинитивно не можемо имати истог Бога.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
bog je jedan za sve nas, i to nema nikakve veze sa tim sta pise u bibliji ili kuranu ili u mikejevom zabavniku, sad kakav je pristup bog to zavisi od knjige, imamo toliko hriscanskih ne slaganja i toliko hriscanskih puteva da je to smesno i svi su navodno pravi putevi, pa mi u samom hriscanstu nemamo suglasice a pricamo o muslimanima, prvo mi da pocistimo nase dvoriste pa tek onda mozemo da pricamo u tudjem

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Adrian
Духовито, нема шта. То је као да дарвинистима кажеш да Дарвин није био дарвиниста
Pitanje je koliko je Darvin bio darvinista!
Ja ne vjerujem da je bio toliko koliko mu se pripsuje, cak da je uopste bio!

Muslimani vjeruju u jedno jevandjelje, ono koje je Bog dao Isusu Mesiji (Hrist, Pomazanik) da govori.

Ti govoris o cetiri jevandjelja Adriane!

Koje je od njih prvo, a koje nije prvo?

Kazem ti da ima oko 80 jevandjelja!

Kako ti mozes znati koje je prvo i pravo kad vjerujes u cetiri? Matejevo je prvo? A pavlovo je zadnje? Ili kako?

Musliman znaci: odan Bogu.

Ako nisi musliman kome si odan?

I hriscanin je musliman ako je odan Bogu. Jasno?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573

Iz ovih tvrdnji se moze zakljuciti samo jedno, a to je ono sto sam vec rekao, da je osnivac Islama sam Lucifer djavo koji zeli da srusi sam temelj Hriscanstva, a to je rec Bozja, i da negira Isusovu zrtvu koju je prineo na krstu za grehe ljudske.

Da sam ti veoma bih se zabrinuo za sebe.

Ne rece li Isus: covjek iznosi iz svojih riznica ono cega ima u njima. Tako i covjek iznosi ono sto ima u svom srcu. Kako ce govoriti dobro kad mu je u srcu zlo?

Upravo je tako! Isus je dobro rekao.

Sada pogledaj sta si napisao pa ces vidjeti ko ti je u srcu.

Natrag