Da li će Alah pomilovat đavla?

Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
27
Nije ni jedno ni drugo.

Sustinu ovog problema se nalazi u tome, da je Bog stvorio savrseni nebeski poredak zasnovan na njegovom vecnom nepromenjivom zakonu, koji je odraz njegove ljubavi i volje, i stvoren je sa ciljem da sacuva blagostanje i srecu, svih stanovnika svemira, kao i nebeskih Andjela koji zive u neposrednoj Bozjoj blizini.

Jedan od tih Andjela kojeg je Bog stvorio, a koji je zauzimao jedno od najvisih polozaja na nebu, odnosno bio Heruvim i stajao do samog Bozjeg prestola zaklanjajuci Boga svojim krilima, je u jednom trenutku gledajuci svoju velicanstvenost i lepotu, pozeleo da se izjednaci sa svojim tvorcem, da on bude Bog sam koga ce ostala stvorenja obozavati, kreirajuci moralnu strukturu svemira po svojoj sopstvenoj volji.

Lucifer je takodje optuzivao Boga da je zakonom koji je dao, uskratio Andjelima slobodu koja im po prirodi pripada, i time medju drugim Andjelima pretstavljao sebe kao dobrotvora koji zeli dobro nebeskim bicima, i koji se bori za njihove interese, a time u stvari lukavo podrivao pobunu protiv Boga, i njegovog poretka.

Iako je bio upozoren i data mu je prilika da sagleda posledice svoje pobune, on je nastavio sa svojom pobunom, sto je na kraju dovelo do toga, da on i njegove pristalice, budu proterane sa neba, i zbacene na ovu zemlju, na kojoj je odlucio da nastavi sa pobunom koji otpoceo na nebu, boreci se protiv Boga i njegove vladavine, a koje mozemo videti u vekovnoj istoriji zla, i greha na ovoj planeti.

Pitanje je glasilo, zasto Bog nije odmah unistio Sotonu i njegove demone..?
Odgovor je taj, zato sto je priroda njegove licnosti ljubav, i zato sto bi to medju ostalim Andjelima izazvalo pometnju, i oni bi mu sluzili iz straha, a ne iz ljubavi.

Osim toga, Luciferove tvrdnje su bile, da kada bi on bio nadredjen u odnosu na Boga, on bi bolje upravljao nebeskim poretkom, on je optuzio Boga da njegov poredak nije dobar, i da njegov zakon ogranicava slobodu nebeskih bica. tako da je Bog dopustio Luciferu da dokaze svoje tvrdnje, odnosno kako bi on to vladao svemirom.

On je to i pokazao u pomenutoj istoriji zla, nemorala, ratova, bolesti, mrznje coveka prema coveku, i ostalim posastima, koje su posledice Demonskog uticaja koji on vrsi na ovoj planeti, i na coveka.

On je to i najbolje pokazao, potstaknuvsi ljude onoga vremena da razapnu Gospoda Isusa Hrista, cara svemira, cime je pokazao svu zlocudnost svojih namera i ciljeva.

Isus je upravo zato i dosao, da svojom smrcu oslobodi coveka iz vlasti Satane i greha, i da pokaze svojim licnim primerom, da covek moze ponovo uspostaviti zivu zajednicu sa Bogom, i ziveti u skladu sa njegovom voljom.

Postoji dan koji je Bog odredio u svom Bozanskom providjenju, kada ce Isus po drugi put doci na ovaj svet, i tada ce konacno unistiti Lucifera, i njegove pristalice demone, kao i sve one koji su ih sledili.
Pozdrav svima,u nekim delovima se slazem stobom uvezi ovog ovde opisanog.Zeleo bih da mi navedes citat iz biblije gde je sotona upozoren i gde pise da je on prvo u nebo stvorio pobunu pa je ondah izbacen na zemlji da zavede ljude,znaci nemam losu nameru nego samo da mi to sto si izneo potvrdis biblijom,unapred puno kvala,pozdrav.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Kada želite da citirate nekoga radi odgovora, izbjegavajte da citirate cio post, (suvišno je i samo nepotrebno zauzimate prostor), nego samo onaj dio na koji odgovarate. Za one koji eventualno ne znjaju kako da citiraju dio posta, potrebno je samo selektovati dio koji se želi citirati i kliknuti na opciju "Ubaci tagove za citat".[/WARNING]

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pozdrav svima,u nekim delovima se slazem stobom uvezi ovog ovde opisanog.Zeleo bih da mi navedes citat iz biblije gde je sotona upozoren i gde pise da je on prvo u nebo stvorio pobunu pa je ondah izbacen na zemlji da zavede ljude,znaci nemam losu nameru nego samo da mi to sto si izneo potvrdis biblijom,unapred puno kvala,pozdrav.

U bibliji ima samo nekoliko tekstova o padu Lucifera, koji je padom na ovaj svet postao Sotona, Djavo.

`Opet mi dođe reč Gospodnja govoreći:
Sine čovečji, nariči za carem tirskim, i reci mu: Ovako veli Gospod Gospod: Ti si pečat savršenstva, pun si mudrosti, i sasvim si lep.
Bio si u Edemu, vrtu Božjem; pokrivalo te je svako drago kamenje: sarad, topaz, dijamant, hrisolit, onih, jaspis, safir, karbunkul, smaragd i zlato; onaj dan kad si se rodio načinjeni ti biše bubnji tvoji i svirale.
Ti si bio heruvim, pomazan da zaklanjaš; i ja te postavih; ti beše na svetoj gori Božijoj, hođaše posred kamenja ognjenog.
Savršen beše na putevima svojim od dana kad se rodi dokle se ne nađe bezakonje na tebi.
Od mnoštva trgovine svoje napunio si se iznutra nasilja, i grešio si; zato ću te baciti kao nečistotu s gore Božje, i zatrću te između kamenja ognjenog, heruvime zaklanjaču!
Srce se tvoje ponese lepotom tvojom, ti pokvari mudrost svoju svetlošću svojom; baciću te na zemlju, pred careve ću te položiti da te gledaju.
Od mnoštva bezakonja svog, od nepravde u trgovini svojoj oskvrnio si svetinju svoju; zato ću izvesti oganj ispred tebe, koji će te proždreti, i obratiću te u pepeo na zemlji pred svima koji te gledaju.
Svi koji te poznaju među narodima prepašće se od tebe; bićeš strahota, i neće te biti do veka.
( knjiga proroka Jezekilja 28. 11 - 19 ).

`Kako pade s neba, zvezdo danice, kćeri zorina? Kako se obori na zemlju koji si gazio narode?
A govorio si u srcu svom: Izaći ću na nebo, više zvezda Božjih podignuću presto svoj, i sešću na gori zbornoj na strani severnoj;
Izaći ću u visine nad oblake, izjednačiću se s Višnjim.
A ti se u pakao svrže, u dubinu grobnu. ( knjiga proroka Isaije 14. 12 - 15 ).

Inace, sam opis desavanja na nebu je uzet iz jednog dela Adventisticke spisateljice Ellen G Wajt, koja prorockim okom na jedan upecatljiv nacin opisuje Pad Sotone, i neposredna desavanja pre i posle tog cina, pad prvih ljudi u greh i izgnanstvo iz rajskog vrta, i mnoge druge pojedinosti vezane za istoriju greha na ovoj zemlji.

Inace delo se zove `PATRIJARSI I PROROCI,.

Pozdrav.

Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
27
Pozdrav i hvala na iskazananom trudu imam jedno pitanje?Sta je prvo uradio satana dal se prvo pobunu na nebu i zaveo andjele ili je postao Bozji neprijatelj tako sto je zaveo adama i evu,hvala ti unapred znaci zelim bibliskim stikovima da mi ovo obrazlozis hvala.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pozdrav i hvala na iskazananom trudu imam jedno pitanje?Sta je prvo uradio satana dal se prvo pobunu na nebu i zaveo andjele ili je postao Bozji neprijatelj tako sto je zaveo adama i evu,hvala ti unapred znaci zelim bibliskim stikovima da mi ovo obrazlozis hvala.

Iz pomenutih biblijskih tekstova se jasno vidi da je Lucifer bio najsjajniji Andjeo, odnosno Heruvim, koji je na nebu zauzimao polozaj do samog Bozjeg prestola, i zaklanjao ga svojim krilima.

Takodje, da se u njegovom srcu rodila misao da se izjednaci sa Bogom jos dok je bio na nebu, jer tekst kaze `ZATO CU TE BACITI S GORE BOZJE... sto znaci da u trenutku njegovog greha, odnosno kada je odlucio da radi protiv Bozje vladavine, on je jos bio na nebu, kada je i zaveo jednu grupu Andjela koji su zajedno sa njim zbaceni na ovu zemlju.

On je na zemlji samo nastavio pobunu koju je otpoceo na nebu, sa ciljem da sto vise ljudi navede u pobunu protiv Boga time sto ce da krse moralne principe zapisane u njegovom zakonu..

`Opet mi dođe reč Gospodnja govoreći:
Sine čovečji, nariči za carem tirskim, i reci mu: Ovako veli Gospod Gospod: Ti si pečat savršenstva, pun si mudrosti, i sasvim si lep.
Bio si u Edemu, vrtu Božjem; pokrivalo te je svako drago kamenje: sarad, topaz, dijamant, hrisolit, onih, jaspis, safir, karbunkul, smaragd i zlato; onaj dan kad si se rodio načinjeni ti biše bubnji tvoji i svirale.
Ti si bio heruvim, pomazan da zaklanjaš; i ja te postavih; ti beše na svetoj gori Božijoj, hođaše posred kamenja ognjenog.
Savršen beše na putevima svojim od dana kad se rodi dokle se ne nađe bezakonje na tebi.
Od mnoštva trgovine svoje napunio si se iznutra nasilja, i grešio si; zato ću te baciti kao nečistotu s gore Božje, i zatrću te između kamenja ognjenog, heruvime zaklanjaču!
Srce se tvoje ponese lepotom tvojom, ti pokvari mudrost svoju svetlošću svojom; baciću te na zemlju, pred careve ću te položiti da te gledaju.
Od mnoštva bezakonja svog, od nepravde u trgovini svojoj oskvrnio si svetinju svoju; zato ću izvesti oganj ispred tebe, koji će te proždreti, i obratiću te u pepeo na zemlji pred svima koji te gledaju.
Svi koji te poznaju među narodima prepašće se od tebe; bićeš strahota, i neće te biti do veka.
( knjiga proroka Jezekilja 28. 11 - 19 ).

`Kako pade s neba, zvezdo danice, kćeri zorina? Kako se obori na zemlju koji si gazio narode?
A govorio si u srcu svom: Izaći ću na nebo, više zvezda Božjih podignuću presto svoj, i sešću na gori zbornoj na strani severnoj;
Izaći ću u visine nad oblake, izjednačiću se s Višnjim.
A ti se u pakao svrže, u dubinu grobnu. ( knjiga proroka Isaije 14. 12 - 15 ).

Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
27
Pozdrav Laudikeja svidja mise tvoj nacin diskusije bas kako dolikuje e sad imam jos jedno pitanje?Posto si naveo gore da je pre nego sto je naveo adama i evu na greh on bio zbacen s neba sa svojom grupom. Zeleo bih dami objasnis samo nemoj pogresno da me svatis,u otkrivenju gde je apostol Jovan video viziju uvezi rata na nebu gde se kaze daje izbacen sotona i njegovi demoni i da je djavo sisao u zemli i daje mnogo gnevan zbog toga i daje svestan da muje preostalo jos malo vremena znaci koliko puta je on izbacen iz neba.Samo zelim da diskusujemo u duhu ljubavi i poniznosti znaci svidja mise kako mi dajes odgovore i sa moje strane nema nikakve provokacije,pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pozdrav Laudikeja svidja mise tvoj nacin diskusije bas kako dolikuje e sad imam jos jedno pitanje?Posto si naveo gore da je pre nego sto je naveo adama i evu na greh on bio zbacen s neba sa svojom grupom. Zeleo bih dami objasnis samo nemoj pogresno da me svatis,u otkrivenju gde je apostol Jovan video viziju uvezi rata na nebu gde se kaze daje izbacen sotona i njegovi demoni i da je djavo sisao u zemli i daje mnogo gnevan zbog toga i daje svestan da muje preostalo jos malo vremena znaci koliko puta je on izbacen iz neba.Samo zelim da diskusujemo u duhu ljubavi i poniznosti znaci svidja mise kako mi dajes odgovore i sa moje strane nema nikakve provokacije,pozdrav.

Po nekim komentarima, on je zbacen dva puta, odnosno, prvi put kada je pozeleo da se izjednaci sa Bogom, a drugi put prilikom Hristove smrti na krstu.

Ovde se radi o tome, da je nakon svog zbacivanja sa neba, Sotona i dalje mogao na neki nacin da posecuje nebo, a tu cinjenicu vidimo u knjizi o Jovu, gde starozavetni pisac kze sledece: `I PRISTUPISE JEDNOM SINOVI BOZJI DA SE POKLONE BOGU, A DODJE SA NJIMA S I SOTONA, I GOSPOD RECE SOTONI, VIDIS LI MOG PRAVEDNOG SLUGU JOVA...itd...

Nakon Hristove zrtve, Sotoni je definitivno onemogucen pristup k nebu, i on je od vremena Isusove zrtve na krstu iskljucivo vezan za ovu zemlju.
Sam Isus pre svoje smrti napominje svojim ucenicima `SAD DODJE SUD OVOME SVETU, SAD CE BITI ISTERAN KNEZ OVOGA SVETA NAPOLJE..

Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Nakon Hristove zrtve, Sotoni je definitivno onemogucen pristup k nebu, i on je od vremena Isusove zrtve na krstu iskljucivo vezan za ovu zemlju.
Sam Isus pre svoje smrti napominje svojim ucenicima `SAD DODJE SUD OVOME SVETU, SAD CE BITI ISTERAN KNEZ OVOGA SVETA NAPOLJE..

Sada se postavlja i staro pitanje

A ko je BOG ovoga sveta koji oslepi razume nevernika da im ne zasvetli videlo jevandjelja slave Hristove, koji je oblicle Boga koji se ne moze videti?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sada se postavlja i staro pitanje

A ko je BOG ovoga sveta koji oslepi razume nevernika da im ne zasvetli videlo jevandjelja slave Hristove, koji je oblicle Boga koji se ne moze videti?

Pomesao si dva odvojena teksta koji u bibliji ne idu zajedno.

Jedan govori o Sotoni koji je knez ovoga sveta, dok drugi govori o Hristu koji je oblicje boga koji se ne vidi.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Posto je tema o tome da li ce Alah pomilovat sotonu,Biblija kaze da nece.
Otkrivenje 20:1-10
10.stih
I đavo koji ih varaše bi bačen u jezero ognjeno i sumporito, gde je zver i lažni prorok; i biće mučeni dan i noć va vek veka.
Poenta je sta znaci rec "biti mucen"?
Da li Bog nekoga doslovno muci zauvek????
14 stih daje malko objasnjenja o tom "mucenju"
I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.
Tako da to znaci da nece vise postojati ni u kom smislu ni satana,ni smrt nit pakao(grob).,bice unisteni!!!,a ne pomilovani....

Natrag