Da li će Alah pomilovat đavla?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Za razliku od toga, Hriscani tumace bibliju biblijom.
Neka cuine tako, tako i treba. Ali ne odgoviore biblijom kad ih se pita nego crkvom.

Nisi dobro proucio biblijski tekst, svi Apostoli svedoce da je Jovan video
OK. Evo, tuamcenje Biblijom, Matej 3:16
"Kada je Isus bio krsten, odmah izidje iz vode. Iznenada se otovrise nebesa te on vidje Dha VBopzjega gdje silazi kao golub i spusta se na njega. I glas s enba rece: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni moj, koga sam odabrao".

Ko je vidio goluba? samo Isus! KO je cuo glas s neba? Ne zna se! Zasto Sin pise velikim slovom a bog (treba da stoji valda Moj, a ne moj) malim?
Zasto isus nije pricao o golubu?
Tako se dolazi do cinjenice da je nekim krscanima vaznija rijec koju su izrekli apostoli nego Isus, dok do Bozije ne mare ni malo.
Ja ti kazem: meni rijeci apostola malo vrijede, ili nikako ako ih usporedim s Isusovim, a pogotovu Bozjim.

Isus jeste vecni Bog, jedan od clanova Bozanstva, to je jasno biblijsko ucenje.
To je tvoje shvatanje, u redu.
ali ne mozes reci da je biblijsko ucenje! Gdj ej Jehova rekao da je iz komada? Gdje je Isus rekao da je komad? To sto su apostoli ili njihovi sljdebenici rekli, to je ona gruda sto se s vrha brijega zakotura i do podnozna postane gomila, dok se ne istopi.
Zar je iko i po cemu ravan Bogu?

Da je Isus bio ozenjen, za to bi moralo biti nagovestaja u Jevandjeljima, ili pak u starom zavetu koji govori o Mesiji.
Ne znamo ni ti ni ja -i stina je. Ali logicki, Isus je rekao da potvrdjava SZ. Po SZ su momke zenili sa 18 godina, da ne cine nered.
Dakle, Isus je poznat od njegove 30-te godine. Sta ljudi znaju o tom razdoblju njegova zivota kada vec ne pominju da je progovorio kao beba, da bi pred svjetinom opravdao majku jer ga je rodila? To je bilo prvo cudo pred ljudima. Dalje je sve pokriveno nepoznatnim.

savrsenstva odnosi bi bili kontrolisani moralnom savescu koja je postojala u coveku, odnosno, covek bi imao potrebu za odnosima samo u slucaju stvaranja potomstva, i to nema veze sa zadovoljstvom u gresnom smislu.
Ne postoji grijeh u sex-u! U cilju stvaranja potomstva naravno da nije grijeh. O kakvom onda grijhu uci crkva? Da smo svi grijesni jer su nam se ocevi i majke sexali? Pa kako bi se rodili? Trebalo mi mrziti roditelje sto na nas prenose "grijeh"? Zasto se abraham seksao sa Sarom iako je znao da je nerotkinja? Medjutim potomstvo ne dolazi kako s ekome prohtije, ima i onih koji ne mogu imati. Ali imaju spolni nagon, jak ili jaci, ali svakao imju. Bog ga je dao! I poziva na razum da covjek kontorlise strasti, a ne ljubav.
Pa one pape su bili razvratnici! I neki biskupi, jer je neko izmislio da se ne trebaju zeniti! cime krse Bozju zapovijed!
ali sta njih briga za Zapovijed kada su poslusni crkvi, a ne Bogu.

ali je covek nazalost padom u greh potpao pod vlast Sotone, pa je time nazvan knez ovoga sveta, a posledice te vladavine mozemo videti u celokupnoj istoriji zla i greha, ratova, bolesti, mrznje, ubistva, itd.
Covjek je pao u grijh jer je svjesno odabrao da ne sluzi Bogu. Tako je postao zrtva Lucifera koji mu zamagljuje oci mijesajuci istinu i laz.
Samo Bog zna razliku izmedju zla i dobra, i nama je slao Upute preko poslanika da se spasimo.

Da, jedino Bog zna istinu o svim stvarima, i on nas moze na nju i uputiti.

Molimo se u tom pravcu.
Amin!
Pozdrav tebi.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Neka cuine tako, tako i treba. Ali ne odgoviore biblijom kad ih se pita nego crkvom.

OK. Evo, tuamcenje Biblijom, Matej 3:16
"Kada je Isus bio krsten, odmah izidje iz vode. Iznenada se otovrise nebesa te on vidje Dha VBopzjega gdje silazi kao golub i spusta se na njega. I glas s enba rece: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni moj, koga sam odabrao".

Ko je vidio goluba? samo Isus! KO je cuo glas s neba? Ne zna se! Zasto Sin pise velikim slovom a bog (treba da stoji valda Moj, a ne moj) malim?
Zasto isus nije pricao o golubu?
Tako se dolazi do cinjenice da je nekim krscanima vaznija rijec koju su izrekli apostoli nego Isus, dok do Bozije ne mare ni malo.
Ja ti kazem: meni rijeci apostola malo vrijede, ili nikako ako ih usporedim s Isusovim, a pogotovu Bozjim.

To je tvoje shvatanje, u redu.
ali ne mozes reci da je biblijsko ucenje! Gdj ej Jehova rekao da je iz komada? Gdje je Isus rekao da je komad? To sto su apostoli ili njihovi sljdebenici rekli, to je ona gruda sto se s vrha brijega zakotura i do podnozna postane gomila, dok se ne istopi.
Zar je iko i po cemu ravan Bogu?

Ne znamo ni ti ni ja -i stina je. Ali logicki, Isus je rekao da potvrdjava SZ. Po SZ su momke zenili sa 18 godina, da ne cine nered.
Dakle, Isus je poznat od njegove 30-te godine. Sta ljudi znaju o tom razdoblju njegova zivota kada vec ne pominju da je progovorio kao beba, da bi pred svjetinom opravdao majku jer ga je rodila? To je bilo prvo cudo pred ljudima. Dalje je sve pokriveno nepoznatnim.

Ne postoji grijeh u sex-u! U cilju stvaranja potomstva naravno da nije grijeh. O kakvom onda grijhu uci crkva? Da smo svi grijesni jer su nam se ocevi i majke sexali? Pa kako bi se rodili? Trebalo mi mrziti roditelje sto na nas prenose "grijeh"? Zasto se abraham seksao sa Sarom iako je znao da je nerotkinja? Medjutim potomstvo ne dolazi kako s ekome prohtije, ima i onih koji ne mogu imati. Ali imaju spolni nagon, jak ili jaci, ali svakao imju. Bog ga je dao! I poziva na razum da covjek kontorlise strasti, a ne ljubav.
Pa one pape su bili razvratnici! I neki biskupi, jer je neko izmislio da se ne trebaju zeniti! cime krse Bozju zapovijed!
ali sta njih briga za Zapovijed kada su poslusni crkvi, a ne Bogu.

Covjek je pao u grijh jer je svjesno odabrao da ne sluzi Bogu. Tako je postao zrtva Lucifera koji mu zamagljuje oci mijesajuci istinu i laz.
Samo Bog zna razliku izmedju zla i dobra, i nama je slao Upute preko poslanika da se spasimo.

Amin!
Pozdrav tebi.

Nisi dobro proucio tekst, tu dse jasno kaze da je Jovanu Krstitelju bilo predoceno da ce Duh Sveti kao golub sici na Isusa, i da ce to biti znak da je taj sin Bozji:

`I svedoči Jovan govoreći: Videh Duha gde silazi s neba kao golub i stade na Njemu.
I ja Ga ne znadoh; nego Onaj koji me posla da krstim vodom On mi reče: Na koga vidiš da silazi Duh i stoji na Njemu to je Onaj koji će krstiti Duhom Svetim.
I ja videh i zasvedočih da je ovaj Sin Božji.

`I TROJE SU STO SVEDOCE NA NEBU `OTAC, RIJEC ( Isus Hristos ), I DUH SVETI. I OVO JE TROJE JEDNO.

Ponavljam, da je Isus bio ozenjen, i da je imao potomstvo, za to bi bilo nagovestaja u Biblijskom tekstu.
U jevandjeljima se nigde ne spominje Isusova supruga, a bilo je slucajeva u kojima biblija daje izvestaj da su ga njegovi bliznji trazili, ali tu se nigde ne spominje supruga, vec Majka, i njegova braca, tako isto i u ni jednom drugom slucaju.

Kao sto sam rekao, odnosi radi potomstva, i to iskljucivo za to pitati Gospoda da li je to njegova volja uopste ulaziti u brak i takve odnose, jer kao sto kaze Apostol Pavle `KAKO JE KOME DATO..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Neznam da li si pratio moju poduzu diskusiju sa Apocketzom o ovoj temi, da li je Isus Bog.
Tu sam u par navrata dao biblijske tekstove, koji potvrdjuju da je Isus Bog, jedanak ocu, ali da je u odredjenom istorijskom trnutku uzeo ljudsko telo, dosao na ovaj svet, i postao nas spasitelj.

Izraz sinovi Bozji, se u biobliji uglavnom primenjuje na stvorena bica, odnosno na ljude.
Isus je svojim rodjenjem postao sin Bozji, posto se u telesnoj prirodi u potpunosti izjednacio sa nama, i uzeo telo podlozno ranjavanju, starenju i smrti, i u tom smislu u takvoj svojoj prirodi on naziva Boga svojim ocem, kao sto Bog i otac svih nas koji se radjamo na zemlji, a mi njegovi sinovi po stvaranju.

Na nekim mestima umesto izraza Jedinorodni sin Bozji koji se primenjuje na Isusa, stoji `MONOGENES TEOS, sto u prevodu sa Grckog znaci `BOG JEDINI TAKVE VRSTE, ( MONO - jedini / GENES - vrsta, covek / TEOS - Bog ).
Ovaj izraz pretstavlja Isusa kao jedino bice takve vrste koje je ikada rodjeno na ovoj zemlji, koje je ujedno i Bog i covek, Bogocovek.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Vidis li dragi Laodikeja koliko ti treba rijeci da objasnis meni, koji imam bar pojma. Sada zamisli da trebas to objasniti nekome s Marsa.
Reci ce ti: ili ti ili knjiga na koju se pozivas nije sasvim ispravno i jasno.
Shvaticemo i on i ja jednako: nemoguca misija.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vidis li dragi Laodikeja koliko ti treba rijeci da objasnis meni, koji imam bar pojma. Sada zamisli da trebas to objasniti nekome s Marsa.
Reci ce ti: ili ti ili knjiga na koju se pozivas nije sasvim ispravno i jasno.
Shvaticemo i on i ja jednako: nemoguca misija.

Ja ipak mislim da Marsovcima ni ne bi trebalo objasnjenje, jer bi ono sto bi procitali u bibliji shvatili i prihvatili kao cinjenicu, jer biblija tako jasno govori o tome.

Ali mi uvek imamo neke svoje razloge da ne prihvatimo zapisanu istinu...

Učlanjen(a)
10.10.2011
Poruka
89
Ja ipak mislim da Marsovcima ni ne bi trebalo objasnjenje, jer bi ono sto bi procitali u bibliji shvatili i prihvatili kao cinjenicu, jer biblija tako jasno govori o tome.

Ovo je tek ono što su mislili da će da se i dogodi i zaista nisu mislili krivo. Njihovo najtajnije bratstvo je Bratstvo zmije. Oni prepoznaju simbole koje je poslalo proviđenje na svom osvetničkom pohodu kroz Istoriju. Moram odmah reći da je sada text za upućene tj. Teba ga držati ad akta za sada.
Idemo u daleku prošlost kada je sve i objelodanjeno! Dakle jedan je po imenu malzedak, blagosiljao Ibrahima na zemlji, takođe je Isak otac Jakovov, Ezavu staijemu bratu Jakovljevu rekao:¨Na kraju ćeš skinuti jaram svoj¨. A Gospod se obećao Abrahamu:˝Učinit ću sjemena tvoga koliko je zvijezda na svodu ili rasijaću te po zemlji koliko je morskoga pijeska¨!
Nije to uradio da bi pomilovao niti Izraela niti Ezavovo koljeno takođe Semite ali drugog narečja, tradicije i vjere. Kao po Apostolu Pavlu Isus kao prvosveštenik koji prinosom svete vode izbavlja grijehe od smrti jeste od roda malzedeka. Jer prvi na zemlji malzedek koji blagosiljaše Ibrahima prinese Abrahamov desetak od stada Abrahamova, u krvi šejatanu na zavjet. I ovde zatvaramo krug. Sotona koje podanike bude prevario i naveo ih Znakom da prestupe kao uzgred pomenuti nalog˝nisam ti nikad zapovjedio niti mi je na um dolazilo da bi mi prinosio krv!˝ te učine ovaj mali prestup sada će biti najjače kažnjeni.
Njihova osuda bit će život vječni u lancima i na mukama paklenim. Ovaj prinos Sotona je dužan prinjeti sada natrag po ugovoru malzedeku tj. Bogu koji je obmanuo svakoga i on će sebi, a opet u otkup za grijehe onih koje hoće da pomiluje, prinjeti na vječnu žrtvu krv dužničku za neposlušnost prema vrhunskim odredbama. Time će se namiriti svi računi između neba i zemlje. KRAJ
Thanks for Your Atancione!

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573

I ja mislim da bi.
Na primjer cuje tvrdnju: Bog je Nepogrijesiv i od Njega dolazi samo Istina.
Onda, ona cuda s Nilom, sa snovima kod Josipa, izbavljenje itd..... Hajde, povjeruje.
Onda cuje tvrdnju: Biblija je sva od Boga, sve je u njoj istina.
Pa mu onda neko od krscana tumaci kako je Isus bog, jedinorodjeni bog koji sjedi bogu u krilu! i takve stvari.... i onda Isusa je Bog prvo stvorio.
Onda Marosovac, kao i ja, uzme Bibliju i nade prvu tacku prvog momenta gdje pise: U pocetku Bog stvori nebo i zemlju.
I onda se zapita da ko koga tu maze?
Dalje procita da je sve stvoreno za sest dana, i ne moze se nacuditi kako je to moglo biti zapisano a nauka provjerenim metodima sasvim negirala?
Pa mu se objasni da je Isus Davidov potomak.
Onda procitas i rodoslovlja koja to potvrdjuju i vidis da su razlicita, pa se onda upitas zar Svemoguci Bog ne zna diktirati pomocu Duha onima koji pisu pa prave takve greske?
Potom povjerujes da je Marija rodila Isusa Bozjom Voljom bez muske sperme, pa dodjes u nedoumicu: Davidov potomak, a rodjen bez oplodnje od strane muskarca. Ne stoji! Nije tacno!
Ne postoji gimnastika glave koja bi mogla to pomiriti.
Kao zacin dolazi kalkulacija sa trojstvom. On je i sin i bog koji se uvukao u Mariju i rodio kao beba, pa je i umro prizivajuci Oca koji nije sin (ili sâm sebe) i onda je kada je otisao poslao svetoga duha (koji valjda do tada nije dolazio i ko zna gdje je bio), ali i duh je sin, a mozda i nije. Onda se upitas, pa gdje se Bog javio Adamu kao trojedini? Da li je Isus za sebe tvrdio da je Bog ili bar jedan dio?
Nevjerovatno.
Pa neko rece od krscanskih filozofa: zato i vjerujem jer je nevjerovatno! I od njega radi tih mudrih rijeci nacinise sveca.
Kao da je neko rekao: bijela macka crne boje. Nevjerovatno? Naravno da je nevjerovatno! Zato mu i ne vjerujem.
Onda nadjes jos mnogo takvih primjera, pa i da se ne upitas kako se to prebaci lanac proroka sa Josipa, Jakovljevog sina slicnog zvijezdi na Judu, njegovog brata, ociju mutnih od vina i koji neprijateljima vrat lomi. Itd.
Onda Marsovac dobije Kur'an u kojem vidi da pocinje rijecima: U Ime Boga Milostivog Samilosnog.
I nailazi dalje: svijet je stvoren za sest perioda vremena. Da je Bog Sve stvorio i da Njemu sve pripada. Da svi pripadamo Njemu i da se Njemu vracamo.
Isusa je rodila Marija, po Bozjoj Volji, i on je Marijin sin, a svi ljudi na zemlji su Adamovi sinovi. Vidi, sve stima!
itd.
Na kraju Marsovac shvati da je Biblija knjiga koju nije pisao Bog, nego ljudi. I citajuci Kur'an shvati da u Bibliji postoje istinske Bozje Rijeci koje su ljudima zaista prenosene, ali da ih se malo ko od onih koji kazu da ih postuju pridrzava. Pa te upita zasto ne vjerujes da je Kur'an od Boga? I kada ti to sve kaze, onda ti njemu kazes kako Marsovac nista ne razumije, nego treba ici u neku skolu da bi mogao pomiriti sebe i nevjerovatne stvari. Pocnes mu pricati kako je Kur'an knjiga koja nije od Boga i onda te on upita kako nije kada na pocetku stoji da je u Ime Boga? I da u Bibliji psotoje jasne upute na Kur'an. Da, stoji, ali to nije tacno... Od cuda bi Marsovac mogao biti zabezeknut: da li ti to proglasavas da jeste ili nije? Imas li ikakve primjedbe kao sto stoje one na Bibliju? I jednu? Nemas? Pa sta je onda?
Valjda tako nekako.....

Ali si svakako u pravu da svako ima pravo da odabere sta ce vjerovati.
Meni bi bilo zao ako sam povrijedio tvoje vjerovanje, ali isto ne bih mogao prihvatiti da me se ubjedjuje da negdje nesto pise sto ne pise, knjige su otovorene i dostupne svima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ali si svakako u pravu da svako ima pravo da odabere sta ce vjerovati.
Meni bi bilo zao ako sam povrijedio tvoje vjerovanje, ali isto ne bih mogao prihvatiti da me se ubjedjuje da negdje nesto pise sto ne pise, knjige su otovorene i dostupne svima.

Tacno, nemoj da cekas dugo...osim toga svako ce uskoro biti osvedocen, i dobiti poslednju priliku sa svim potrevbnim dokazima..

Natrag