Član
- Učlanjen(a)
- 03.01.2011
- Poruka
- 1.573
Neka cuine tako, tako i treba. Ali ne odgoviore biblijom kad ih se pita nego crkvom.Za razliku od toga, Hriscani tumace bibliju biblijom.
OK. Evo, tuamcenje Biblijom, Matej 3:16Nisi dobro proucio biblijski tekst, svi Apostoli svedoce da je Jovan video
"Kada je Isus bio krsten, odmah izidje iz vode. Iznenada se otovrise nebesa te on vidje Dha VBopzjega gdje silazi kao golub i spusta se na njega. I glas s enba rece: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni moj, koga sam odabrao".
Ko je vidio goluba? samo Isus! KO je cuo glas s neba? Ne zna se! Zasto Sin pise velikim slovom a bog (treba da stoji valda Moj, a ne moj) malim?
Zasto isus nije pricao o golubu?
Tako se dolazi do cinjenice da je nekim krscanima vaznija rijec koju su izrekli apostoli nego Isus, dok do Bozije ne mare ni malo.
Ja ti kazem: meni rijeci apostola malo vrijede, ili nikako ako ih usporedim s Isusovim, a pogotovu Bozjim.
To je tvoje shvatanje, u redu.Isus jeste vecni Bog, jedan od clanova Bozanstva, to je jasno biblijsko ucenje.
ali ne mozes reci da je biblijsko ucenje! Gdj ej Jehova rekao da je iz komada? Gdje je Isus rekao da je komad? To sto su apostoli ili njihovi sljdebenici rekli, to je ona gruda sto se s vrha brijega zakotura i do podnozna postane gomila, dok se ne istopi.
Zar je iko i po cemu ravan Bogu?
Ne znamo ni ti ni ja -i stina je. Ali logicki, Isus je rekao da potvrdjava SZ. Po SZ su momke zenili sa 18 godina, da ne cine nered.Da je Isus bio ozenjen, za to bi moralo biti nagovestaja u Jevandjeljima, ili pak u starom zavetu koji govori o Mesiji.
Dakle, Isus je poznat od njegove 30-te godine. Sta ljudi znaju o tom razdoblju njegova zivota kada vec ne pominju da je progovorio kao beba, da bi pred svjetinom opravdao majku jer ga je rodila? To je bilo prvo cudo pred ljudima. Dalje je sve pokriveno nepoznatnim.
Ne postoji grijeh u sex-u! U cilju stvaranja potomstva naravno da nije grijeh. O kakvom onda grijhu uci crkva? Da smo svi grijesni jer su nam se ocevi i majke sexali? Pa kako bi se rodili? Trebalo mi mrziti roditelje sto na nas prenose "grijeh"? Zasto se abraham seksao sa Sarom iako je znao da je nerotkinja? Medjutim potomstvo ne dolazi kako s ekome prohtije, ima i onih koji ne mogu imati. Ali imaju spolni nagon, jak ili jaci, ali svakao imju. Bog ga je dao! I poziva na razum da covjek kontorlise strasti, a ne ljubav.savrsenstva odnosi bi bili kontrolisani moralnom savescu koja je postojala u coveku, odnosno, covek bi imao potrebu za odnosima samo u slucaju stvaranja potomstva, i to nema veze sa zadovoljstvom u gresnom smislu.
Pa one pape su bili razvratnici! I neki biskupi, jer je neko izmislio da se ne trebaju zeniti! cime krse Bozju zapovijed!
ali sta njih briga za Zapovijed kada su poslusni crkvi, a ne Bogu.
Covjek je pao u grijh jer je svjesno odabrao da ne sluzi Bogu. Tako je postao zrtva Lucifera koji mu zamagljuje oci mijesajuci istinu i laz.ali je covek nazalost padom u greh potpao pod vlast Sotone, pa je time nazvan knez ovoga sveta, a posledice te vladavine mozemo videti u celokupnoj istoriji zla i greha, ratova, bolesti, mrznje, ubistva, itd.
Samo Bog zna razliku izmedju zla i dobra, i nama je slao Upute preko poslanika da se spasimo.
Amin!Da, jedino Bog zna istinu o svim stvarima, i on nas moze na nju i uputiti.
Molimo se u tom pravcu.
Pozdrav tebi.
Poslednja izmena: