Laodikeja dragi!
Upravo je to primjer stoljetnih pa i milenijumskih zabluda! Na ikonama je nacrtano kako Eva daje Adamu jabuku.
Nije jabuka? Nije. Da li je stvarno nacrtana Eva, Adam, Isus, Marija, Josip itd...? Nisu!
Pred cijom onda ikonom ili kipom klece? Cesto su kao modeli za Mariju kako doji uzimane prostituke koje se nisu ustrucavale razgolititi pred umjetnicima. Kome se klanjaju?
Jedna od zabluda je i da Hagara nije bila zakonita zena. Jedna od zabulda je da je Ismail progonio Izaka. Postoje mnogo zablude, Laodikeja, i kada se ljudi susretnu s njima onda se izvlace na razlicite nacine, a najcesce se naljute na onoga koji im pokazuje da grijese. Pa ce reci: zar ti vise znas od apostola?
Bilo bi jako ruzno da ne zna vise, nakon toliko vremena. Ali ako to sto zna ne odgovora onome prvom, znaci da laze.
Ne sjecam se da je Lucifer pozelio da postane Bog? Pise negdje? Mislim da nije, inteligentan je prokletnik....
Ali da su Adam i Eva pozeljeli ocito je....
Vrlo dobro!
Vrlo dobro!
Dakle Lucifer je izgovorio lazi: da ima vise bogova (bicete kao bogovi), necete umrijeti, znacete razlucivati dobro i zlo (to pise, a ne vise znanje!)
Pa eto, onda mozes vidjeti u cemu ljudi slijede Lucifera:
- da ima vise bogova (ukljucujuci i trojstvo)
- da nece umrijeti (Isus nije umro, ali ce umrijeti prije Sudnjeg dana i biti ozivljen, vaskrsnut ako Bog tako odluci)
- covjek bez Bozje Rijeci ne razlikuje zlo i dobro, zato je Bog slao poslanike.
Prica o gresnom bicu se podvaljuje da se covjek osjeti nesiguran i nesposoban, ili da se upusti u grijehe laokomisleno jer je navodno iskupljen samom vjerom.
To je podvala jer Lucifer vjeruje da Bog postoji, ta razgovarao je s Njim, a postao je grijesan kada se uzoholio i odbio naredjenje. Oholost je sustina grijeha! Sara je takodje bila ohola!
Covjek je grijesan kad nacini grijeh protiv Boga.
"Cistunci" proglasavaju sex necistim! Zamisli dokle ide ta glupost! Ta Bog je stvorio sve organe i rekao Adamu: plodite se i mnozite!
Ne vjerujem u pricu da je neko uzeo moje grijehe i da mogu neobuzdan ciniti sta me volja bez straha od kazne. Bozje kazne, da!
Zato mi je vjerovatno da je Isus bio ozenjen i da je imao potomstvo. Jer je rekao: ja sam dosao da potvrdim SZ! Ni jota ni kovrdzica se nece promijeniti dok se ne ispuni!
Kome bi smetalo da je imao i sta bi to mijenjalo u sustini? Ja mislim: nista.
Nije se ispunio.... samo pogledaj da li se svuda ispunilo Deset Bozjih zapovjedi. Nije, znamo.
Jer su krscani rekli da je Isus postao Bog! Da jete Bog. (sacuvaj me Boze od takvog grijeha!)
U cemu je razlika izmedju njih? jedni tvrde da je jedan a drugi kazu da kad vec moze jedan, mogu i drugi.
Lucifer je ljudfima donio zabludu, uvukao se u sve sto ljudi cine prikazujuci im ruzno kao lijepo i korisno, a lijepo kao ruzno i odbojno.
Zabludu je donio! Zavodjenje!
Samo te moze sacuvati Bozja Rijec! Citaj izvornu Bozju Rijec i neces grijesiti!
Kreni od Deset Bozjih zapovijedi opa ces vidjeti gdje si u odnosu na njih.
Kreni na Jevandjelje koje Isus govorio pa ces vidjeti kako stojis u odnosu na Boga, na Isusa, na bliznjeg..
Ovo je takodje zabluda!
Lucifer nije vladar nikome i nigdje!
Bog, Allah je Gospodar svemu!
Luciferu je Bog dopustio da zavodi nevjernike iako sebe ponekad proglasavaju svecima pa i bogovima.
Kada dodje Sudnji dan, bicemo obavisteni o svemu u cemu smo se razilazili a presudu ce dati Allah Uzviseni (Konfucije nije znao kako se zove pa je rekao Nebo umjesto Bog i Allah, Lao Tze nije znao kako se zove pa je rekao Tao, itd.)
Da, mi znamo da ce zlo Lucifer sa zlim ljudima koji su slijedili njegove zablude biti unisteno po Bozojoj Volji i nas to raduje vec sada.
Da te upitam, znas li koga kamenuju islamski vjernici kada pohode hram Kabu, prvi hram koji je podignut za ljude a kojeg su obnovili Abraham i Ismail, Muhammed a.s. i potonji?
Harubonot, ti te navodne zablude u bibliji koje u sustini ne postoje, sagledavas kroz ucenje Kur`ana, i tradicionalnog Islama, koje prava Hriscanska filozofija smatra laznim, i na osnovu toga kreiras svoje misljenje.
Ja za razliku od tebe kreiram svoje misljenje na osnovu biblije, i direktnim otkrivenjem Bozjim o istinitosti zapisane istine, koje dobijam trazenjem u molitvi i opstenju sa Bogom.
Ja licno smatram da to jeste bila jabuka, ali ne iskljucujem mogucnost da je moglo biti i bilo koje drugo voce koje raste na drvetu, kruska, breskva, kajsija, sljiva, ili neka druga koja rastu na drvetu.
Ponavljam, sustina prvobitnog greha nije u vrsti ploda, vec u samom cinu neposlusnosti prvih ljudi u odnosu na Bozju zapovest, i zelji da postanu Bogovi.
Sto se tice samog ikonopisanja, to spada u prekrsaj druge zapovesti.
Ako pogledamo istorijat ovog problema, ili istoriju same ikionoklasticne borbe, mozemo videti da ikone uglavnom ne pretstavljaju ono sto se tvrdi da pretstavljaju, likove Hrista, Marije Isusove Majke itd.
Cak sta vise, vecina od tih ikona u sebi sadrze mnogobozacke elemente.
Ako pogledamo jednu ikonu, na njoj ce mo videti lik sveca sa suncevim diskom iza glave, i polu podignutom rukom, i dva prsta koja cine latinicno slovo V, dok druga ruka pokazuje na zemlju.
Ovo su autenticni mnogobozacki elementi, naime suncev disk iza glave pretstavlja Falos, odnosno obelezje Boga sunca Mitre koji je cesto na slikama prikazivan kao covek sa suncevim diskom iza glave, identicno danasnjim prikazima Hrista i svetaca.
Podignuta ruka sa dva prsta, je takodje mnogobozacki element, i pretstavlja znak Sotone, ili rogove Mendesovog jarca - Bafometa, koji je na slikama prikazan sa isto tako podignutom rukom sa dva prsta koja kreiraju latinicno V ili rogove.
Inicijacija u pojedina satanisticka drustva, iziskuje da se clanovi poklone Bafometu, i da polome krakove krsta, cime su se odrekli Hrista u sve tri dimenzije, u proslosti, sadasnjosti, i buducnosti.
Ovaj stav sa jednom podignutom rukom gore, a drugom rukom koja pokazuje na zemlju, se moze videti i na tarot kartama, odnosno karti koja prikazuje Maga ili Carobnjaka, cime on pokazuje da ono sto je gore je u stvari dole, i obrnuto, sto je sustina celokupnog sistema prikrivanja u Masoneriji.
Kao sto sam napomenuo, ikone cesto ne pretstavljaju likove za koje se tvrdi da pretstavljaju, vec paganska bozanstva obucena u Hriscansko ruho.
Tako Marija Isusova majka, pretstavlja drevnu pretstavu Semiramide, supruge Nevroda Nojevog praunuka, osnivaca Vavilona, sa kojim je zajedno stvorila Vavilonski kult obozavanja sunca, i bogova plodnosti, i koja u narucju drzi tek rodjenog boga Tamuza, reinkarniranog Nevroda koji je tragicno izgubio zivot.
Sveti Nikola sa druge strane je prekrsteni Bozic Bata, ili Bog sunca Pan, Sveti Ilija gromovnik pretstavlja boga Tora - boga munje, itd..
Jedan od dokaza da je Lucifer pozeleo da sam bude Bog i da se izjednaci sa Bogom, je zapisan u knizi proroka Isaije 14. 12 - 15
`Kako pade s neba, zvezdo danice, kćeri zorina? Kako se obori na zemlju koji si gazio narode?
A govorio si u srcu svom: Izaći ću na nebo, više zvezda Božjih podignuću presto svoj, i sešću na gori zbornoj na strani severnoj;
Izaći ću u visine nad oblake, izjednačiću se s Višnjim.
A ti se u pakao svrže, u dubinu grobnu.
To sto pricas govoris sam od sebe, a ne po osvedocenju.
Isus nikada nije imao potomstvo, to pre svega nije bila njegova Misija, i takav dokaz se ne moze pronaci nigde, u svetom pismu.
Mi ljudi se radjamo kao gresna bica, padom prvih ljudi, greh kao i sama smrt kao posledica greha, su genetski presli na sva ljudska bica, i na svu tvorevinu.
Ljudi se ne radjaju sveti da bi kada sagrese tu svetost izgubili, vec se radjaju sa urodjenim sklonostima ka grehu, i tu gresnost tokom zivota povecavaju, i kao takvi njima je potrebno ociscenje od greha, i zato je Hristos upravo i dosao, da nam ponudi resenje za nase gresno stanje, da ne moramo umreti vecnom smrcu, vec da mozemo prihvatajuci njegovu zrtvu biti ocisceni i opravdani pred Bogom, i dobiti Silu od Boga da mozemo ziveti jednim novim zivotom bez greha, u zajednici sa nim.
Bog jeste rekao `Radjajte se i mnozite se i napunite zemlju... ali nije rekao `bludnicite...
Odnosi u bibliji su dati iskljucivo radi produzetka vrste, a nikako radi zadovoljenja svojih licnih telesnih zelja...
Kada covek dodje pod uticaj Svetog Bozjeg Duha, on ce teziti da bude moralan u svakom pogledu, i razumece ovo na pravi nacin.
Lucifer je u bibliji nazvan KNEZ OVOGA SVETA, ili KNEZ KOJI VLADA U VETRU, na nekim mestima on je nazvan OTAC LAZI, Isus sam kaze Farisejima: `VAS JE OTAC DJAVO, I SLASTI OCA SVOJEGA HOCETE DA CINITE.
Na drugom mestu kaze: `KO KOGA ZAROBI, NAD NJIME I VLADA...NE MOZETE DVA GOSPODARA SLUZITI, NE MOZETE SLUZITI BOGU I DJAVOLU..
Ima mnogo kontradiktornosti u tvojim izjavama, zato je biblijska istina jedini moguci put, a neka ti Gospod pomogne da to shvatis na vreme..