- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Ovaj mit potiče iz drevnog Vavilona, a u vezi je sa njegovim prvim osnivačem "Nevrodom" Nojevim praunukom, i njegovom ženom "Semiramidom"
Ja ću umjesto tebe navesti tvoj izvor: patološki lažov Alexander Hislop.
A sada nešto razumno i istinito
Dijete i Majka
Kada sam bio dječak puritanska generacija prigovarala je kipu Djevice s Djetetom na mojoj župnoj crkvi. Nakon mnogo kontroverzi stvoren je kompromis tako što je uklonjeno dijete. Netko bi pomislio da je to još naglašenija marijolatrija, osim ako su smatrali majku bezopasnijom kad su joj oduzeli to "oružje" iz ruku. Ali problem koji je nastao je parabola. Ne možete odvojiti kip majke od kipa novorođenog djeteta. Ne možete ostaviti novorođeno dijete u zraku, zapravo uopće ne možete imati kip novorođenog djeteta. Slično tomu, ne možete ostaviti ideju novorođenoga djeteta u zraku ili misliti o njemu bez da mislite o njegovoj majci. Ne možete posjetiti dijete, a da istodobno ne posjetite majku. U normalnom ljudskom životu ne možete pristupiti djetetu, osim preko majke. Ako želimo razmišljati o Kristu u pogledu djeteta, druga ideja slijedi kao što je slijedila i u čitavoj povijesti. Moramo ili izdvojiti Krista iz Božića, ili izdvojiti Božić iz Krista, ili moramo priznati, ako ništa drugo kao što smo to priznavali u starim slikama, da te svete glave stoje preblizu jedna drugoj da se njihove aureole ne bi preklapale. (G.K. Chesterton)