- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Preuzeli su duh slavljenja, što i jeste paganizam, a nije sam praznik.
Zar je okupljanje kako bi se slavilo Krista poganština!?!?!? Na čemu si ti?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Preuzeli su duh slavljenja, što i jeste paganizam, a nije sam praznik.
Dakle, nisu kršćani preuzeli "Natalis Solis" od Aurelijana i pogana, nego su pogani (Aurelijan) to preuzeli od kršćana.
Ponoviću pitanje: Koji je razlog EGWističkog animoziteta prema pominjaju sunca u vezi sa Bogom? Koji je to razlog, ako postoje materijalni, pisani i njima tako "dragi" Biblijski dokazi da su Bogu često davali solarne epitete?
To je samo privid da je njima Biblija draga. Njima se zapravo Biblija gadi, više nego zmija ili svinja, zato oni Bibliju i filtriraju kroz "Jelenino sito" - duh proroštva.
Ne postoji praznik Hristovog rodjenja.
To su lazni ucitelji i crkveni oci preneli iz mnogobostva i dali mu biblijska obelezja.
U bibliji je zapovedjeno jedino da drzimo subotu po cetvrtoj zapovesti, i da odrzavamo veceru Gospodnju kao uspomenu na smrt Isusa Hrista.
Kult Bog sunca je bio poznat jos u staro veku pre Hrista, a DIES NATALIS SOLIS INVICTI - rodjenje Boga sunca se slavio 25 decembra jos pre pojave Hriscanstva, a sa velikim otpadom prenesen u Hriscanstvo i posvecen rodjenju Hrista.
Nisu pastiri slavili dan Hristovog rodjenja, niti su to cinili prvi Hriscani.
Nigde u bibliji ne postoji bilo kakva zapovest da se odredi jedan dan u kome ce se slaviti Hristovo rodjenje
Nego sta su slavili nego Hristovo rodjenje? Da nisu mozda slavili izlazak severnjace? Gospode Boze!
A sta si se ti zakljicao u bibliju?
Znaci ti ne smes ni drugim danima da slavis Boga, nego samo subotom i praznicima jer tako pise?
A ti onda slavi Boga samo subotom, jer je drugim danima zabranjeno!
Brate moj, na onoj temi o krsnoj slavi sam ih dekonstruisao u pogledu njihovih tvrdnji da je Bozic paganski praznik. Koristio sam bibliju i istoriju, i jednom i drugom sam ih pobio i dokazao da od paganizma nema nista!Svaka od izjava Mileritskih "akolita" i protestatnskih licemera je upravo za uzviknuti: "Gospode Bože!" No bojim se da bi Bog isto to rekao kada bi se suočio sa njima.
Zaključao se u šta???! U Sveto Pismo??!! Da se on stvarno zaključao tamo, ne bi verovao Milerovim lagarijama niti bi mu Ellen Gould Harmon White bila "prorok" i "duh proroštva".
Naravno da ne sme da drugim danima slavi Boga, to bi mu se uzelo kao negativan poen na "istražnom postupku".
Samo subotom? Slaviti Boga samo subotom, a svi dani su Njegovi? Sva vremena su NJegova? Da ne govorim da se u Judaizmu svaki dan započinjao i završavao sa Shema Israel....
Brate moj, na onoj temi o krsnoj slavi sam ih dekonstruisao u pogledu njihovih tvrdnji da je Bozic paganski praznik. Koristio sam bibliju i istoriju, i jednom i drugom sam ih pobio i dokazao da od paganizma nema nista!
Procitaj tamo sve pise..
I sad ovaj opet govori kako ja nisam nista dokazao. A ucestvovao je u toj diskusiji! Ocigledno nista nije naucio.
Jevreji su smatrali da veliki proroci umiru na dan svojeg rodjenja ili zaceca. A Hriscani su onda iskoristili tu jevrejsku tradiciju da izracunaju datum Hristovog rodjenja, jer znaju datum njegove smrti!
O kakvom mi onda paganizmu pricamo kad se koristila Jevrejska tradicija?
A da su hteli nastimovati da im datum padne na postojeci 25. decembar - 'dan rodjenja boga sunca' ne bi to nikad uspeli, jer je matematicki nemoguce da se podudari datum njegove smrti sa jevrejskom tradicijom minus 9 meseci unazad i da se dodje do 6. januara!
Takva koincidencija je ravna nuli!
Znaci, ne radi se ovde ni o kakvom paganizmu, radi se o tome da su nas oni lazno optuzili, tj. njihovi protestanti, i da su nastimovali da izgleda kao da se radi o paganizmu. Tako i Zaitgeist namesta kao i oni! Sve je na istom principu!
I umesto da se sad osveste i da se trgnu, oni ni ne citaju sta mi pisemo, niti ih to zanima! Jedino sto rade je bombardovanje!
Nego srecna ti nova godina, evo napolju ratno stanje
Dakle, nisu kršćani preuzeli "Natalis Solis" od Aurelijana i pogana, nego su pogani (Aurelijan) to preuzeli od kršćana.
Samo se sramotis ovakvim izjavama.
Da vidimo da li je tako.
Паганске свечаности
Зимске светковине су се славиле у многим културама, углавном зато што је било мање пољопривредног рада током зиме. Из верског угла, Ускрс је био важнији у црквеном календару, а Божић је био мање важан. Неке од свечаности које су вероватно послужиле као својеврстан модел Божићу биле су римски празници Saturnalia и Dies Natalis Solis Invicti (славио 25. децембра), као и скандинавски празник Yule .
Dies Natalis Solis Invicti
Следбеници Митре су 25. децембра, чији је култ био веома раширен у Римском царству, славили Dies Natalis Solis Invicti или „Рођендан непобедивог Сунца“. Назив Sol Invictus допуштао је слављење неколико божанстава повезаних са Сунцем. Цар Аурелијан прогласио је тај дан празником широм целог царства. Неки аутори сматрају да је хришћанска црква „напросто преотела митраизму главни празник Непобедивог Сунца и предала га Божићу, тј. свом младом Богу“.
Тај дан је сматран и даном зимског солстиција који су Римљани називали брума. То је био дан од којег се дужина обданице продужавала односно од када Сунце поново доказује своју непобедивост.
IZVOR: Wikipedia
-------------------------------------------------------------
Slavljenje Božića nije ono što mi mislimo, u pitanju je nešto drugo
Mesec decembar je deo kapitalističkog materijalizma koji se odnosi na Božić. Milioni ljudi smatraju da je Isus rođen 25. decembra i da ovaj datum zaslužuje proslavu i davanje poklona.
- Deda Mraz – Na engleskom jeziku poznat kao Santa Claus, odakle se jasno primećuje da se anagramom dobije Satan (Satana-engleski). Mitske osobine i moći koje se pripisuju Deda Mrazu jezivo podsećaju na osobine i moći Isusa Hrista.
- Čak je i ime Christmas, koje zapadnjaci koriste pagansko. Od Christmas, Christi znači Hrist, a Mas znači masa. Pošto sva paganska masa obeležava „smrt“, naziv Christmas bukvalno znači „smrt Hrista“. Dublje značenje se uočava kada se Christ ne povezuje obavezno sa Isusom. Tada možemo doći do zaključka da pagani slave dolazak Antihrista (Antichrist).
Kako se približava božićna sezona, tako se nakuplja i stres na kapitalističkom Zapadu, koji uključuje nove poraste ličnog duga.
Zaluđena većina prihvata Božić kao normalan hrišćanski praznik, ali većina njih ne shvata da je u pitanju istorijsko zavaravanje koje ima i okultni značaj.
Proslava zimske kratkodnevice odnosi se na Obožavanje Sunca.
Sunce se udaljava od Severne Hemisfere do zimske kratkodnevice. Sunčeva svetlost se 25. decembra produžava za 14 sekundi i dani počinju da postaju duži sve do letnje dugodnevice.
Pagansko poreklo popularnih simbola Božića:
IZVOR: Webtribune
- Božićna jelka – Sveto drvo zimskog Boga; Druidi su verovali da se duh njihovih Bogova nalazi u drvetu. Najstariji pagani znali su da drvo predstavlja Nimroda reinkarniranog u Tamuza. Pagani su takođe posmatrali drvo kao falički simbol.
- Zvezda – Petokraka. Petokraka je moćan simbol Satane, drugi po značaju posle heksagrama. Zvezda je sveti simbol Nimroda i nema nikakve veze sa hrišćanstvom.
- Sveće predstavljaju novorođenu vatru Bogova Sunca. Pagani širom sveta koriste sveće u svojim ritualima i ceremonijama. Za određene boje se takođe smatra da poseduju specifične moći. Korišćenje sveća je obično dobar znak da je u pitanju paganska služba.
- Imela je sveta biljka druida koja je paganski simbol blagoslova plodnosti; dakle, poljubac ispod imele je prvi korak reproduktivnog ciklusa! Veštice takođe koriste njene bele bobice za napitke.
- Venci su kružnog oblika te zato predstavljaju ženski seksualni organ. Venci se povezuju sa plodnošću i „ciklusom života“.
- Deda Mraz – Na engleskom jeziku poznat kao Santa Claus, odakle se jasno primećuje da se anagramom dobije Satan (Satana-engleski). Mitske osobine i moći koje se pripisuju Deda Mrazu jezivo podsećaju na osobine i moći Isusa Hrista.
- Irvasi su rogate životinje koje predstavljaju „rogatog Boga“ ili „Boga-jelena“ u paganskoj religiji. Tradicionalni broj Deda Mrazovih irvasa je 8; u satanskoj gematriji, 8 je broj „novih početaka“ ili ciklusa reinkarnacije. Iluminati posmatraju broj 8 kao simbol njihovog Novog svetskog poretka.
- Elfi su stvorenja koja podsećaju na đavola i predstavljaju Satanine pomoćnike. Oni su takođe demoni.
- Zelena i crvena boja su tradicionalne boje sezone Božića jer predstavljaju tradicionalne paganske boje zime. Zelena je omiljena boja Satane, pa je prigodno da to bude i jedna od tradicionalnih boja Božića; crvena je boja ljudske krvi, Sataninog najvišeg oblika žrtve i iz tog razloga je komunizam usvojio srvenu kao osnovnu boju.
- Decembar je poznat kao „rađanje“ Sunca. Ovaj datum je rođendan Tamuza, sina i reinkarnacije Boga Sunca. Tradicionalno, 21. decembar je poznat kao Jule. Rimokatolička crkva je pomerila proslavljanje Jule na 25. decembar.
- Decembar je takođe poznat Rimljanima kao „Saturnalija“, vreme namernog pijančenja i razvrata. Pijančenje uz ponovljeno nazdravljanje – poznato kao „vasail“ – bilo je ključno za ovu razvratnu proslavu. Imela je simbolizovala blud, a čitav događaj se završavao Velikom gozbom iliti Božićnom večerom.
- Čak je i ime Christmas, koje zapadnjaci koriste pagansko. Od Christmas, Christi znači Hrist, a Mas znači masa. Pošto sva paganska masa obeležava „smrt“, naziv Christmas bukvalno znači „smrt Hrista“. Dublje značenje se uočava kada se Christ ne povezuje obavezno sa Isusom. Tada možemo doći do zaključka da pagani slave dolazak Antihrista (Antichrist).