Ja se zamišljavam samo nad onim što je u skladu sa rečju Božjom i onim što mi svedoči sam Gospod.
Dakle, cela stvar je u tome - da li će mo prihvatiti reč Božju ili pak ljudsku.
Ja nemam nikakav program - već upravo ti, jer se rukovodiš programom ili dogmatima ljudskim.
Ja se pridržavam rečju Božjom.
Što se tiče svinjetine, ja imam i iskustvo i reč.
Meni su svi u porodici pomrli od šlogova i moždanih udara izazvanim jedenjem svinjskog mesa, i to iskustvo mi govori da nikada taj otrov ne bi dao svojoj deci ili bilo kome drugom da jedu.
Obiđi malo bolnice i uverićeš se sam.
Bog je ljubav i on neće čoveka nikada navoditi da jede nešto što će mu doneti bolesti i smrt.
U bibliji je Bog jasno odvojio nezdrave životinje od onih kojie su zdrave za ljudsku ishranu.
Što se tiče teksta koji kaže:
"Који забрањују женити се, и заповедају уздржавати се од јела која Бог створи за јело са захвалношћу вернима и онима који познаше истину"
Ovde Pavle govori o ekstremnim strujama unutar Judeizma koje su propagirale asketizam i zabranjivale i onu vrstu hrane koju je Bog propisao za ishranu, kao i celibat.
Pavle se ovde zadržava u okvirima one hrane koju je Bog propisao za ishranu.
Još jedna bitna pojedinost je ta -da apostoli nisu nikada dolazili u sukob sa Jevrejima po pitanju ishrane, a ako su apostoli propagirali jedenje svinjskog mesa - to bi izazvalo nacionalni skandal i sukobe širokih razmera sa apostolima.
Takav sukob niti rasprava o principima ishrane apostola sa Jevrejima niti onima koji su verovali u Hrista i prelazili u Hrišćansku crkvu - u bibliji ne postoji.
Apostol Pavle je u bibliji izjavio da nije prekršio ni jedan Jevrejski zakon zbog koga bi ga oni optužili, što znači - ni principe o ishrani zapisane u starom zavetu.
"A kad ga dovedoše, stadoše unaokolo Jevreji koji behu došli iz Jerusalima, i mnoge teške krivice iznošahu na Pavla, kojih ne mogahu posvedočiti,
Kad se on odgovaraše: Niti zakonu jevrejskom, ni crkvi, ni ćesaru šta sagreših" ( Dela apostolska 25. 7 - 8 )
Sa druge strane - ako uzmemo u obzir da ovde Pavle govori da su SVA stvorenja dobra za ishranu, onda su tu uključene i sve divlje zveri, i ptice, i gmizavci, i bube i nevidljivi mikrobi i bakterije.
Prema tome - tvoja kvalifikacija VERNIH je potpuno pogrešna.
Preporučujem ti da malo bolje proučiš ovaj izaz VERNI, šta to u opšte znači, koja su obeležja vernih i koje karakteristike ih krase.
Sve mi se čini da si u svemu napravio jedan veliki promašaj.