Nije baš jasno zbog čega se toliko protivite nekim paganskim elementima u upražnhjavanju vjerskih obreda u hrišćanstvu, kada je i sama Biblija preuzela mnogo toga iz ranijih paganskih vjerovanja? Vi bi, izgleda, da budete "veći katolici od Pape!" Ispada po vama da je jedna velika i značajna religija kao što je hrišćanstvo, čisti surogat, jer je prepuna natruha paganstva?!
S druge strane, kako vi znate da to Bogu nije ugodno? Ne možete to nikako znati, jer nemate ni telefonsku ni internetsku vezu sa Nebom! Zašto stvari ne bi posmatrali na sasvim drugi način? Recimo, ljudi su živjeli i prije pojave Hrista i hrišćansva, imali su svoja mnogobožačka vjerovanja, običaje i neka apravila po kojima su postupali, pa ako su neka od tih pravila i običaja prenijeta u hrišćanstvo (kao što i jesu), zar ona time nisu obožena i pohristovljena, pa su samim tim i Bogougodna!?
Nije Hriscanstvo surogat, vec crkve koje su pomesale izvrno Hriscansko ucenje zapisano u bibliji, sa Mnogobozackom filozofijom.
Definicija mnogobostva koju sam dao kao uvod jednog dela koje sam napisao na ovu temu glasi: Mnogobostvo ili paganizam podrazumeva religijski sistem obozavanja mnostvo bogova i boginja, kao i sistem obrednih praksi, simbola, i ucenja, o svetu, kosmosu, coveku, prirodi, i zagrobnom zivotu, u kome se preplicu mnostvo legendi i prica o bogovima, mitoloskim bicima, i mitskim junacima....
Mnogobostvo je stvorio sam Lucifer pali Andjeo, kao pearalelnu religiju nasuprot Bozje, radi duhovne indoktrinacije covecanestva, i zavodjenja ljudskog roda na krive puteve koji vode coveka daleko od Boga, i Bozanske istine.
U bibliji je podvucena jasna crta izmedju mnogobozacke filozofije i sluzbe pravom Bogu. i data je osuda za svakoga ko bi se njime bavio:
`Ne vucite u tuđem jarmu nevernika; jer šta ima pravda s bezakonjem? Ili kakvu zajednicu ima videlo s tamom?
Kako li se slaže Hristos s Velijarom? Ili kakav udeo ima verni s nevernikom?
Ili kako se udara crkva Božja s idolima? Jer ste vi crkve Boga Živoga, kao što reče Bog: Useliću se u njih, i živeću u njima, i biću im Bog, i oni će biti moj narod.
Zato iziđite između njih i odvojte se, govori Gospod, i ne dohvatajte se do nečistote, i ja ću vas primiti, I biću vam Otac, i vi ćete biti moji sinovi i kćeri, govori Gospod Svedržitelj. ( 2 poslanica Korincanima 6. 14 - 18 ).
Kad uđeš u zemlju koju ti Gospod Bog tvoj daje, ne uči se činiti gadna dela onih naroda.
Neka se ne nađe u tebe koji bi vodio sina svog ili kćer svoju kroz oganj, ni vračar, ni koji gata po zvezdama, ni koji gata po pticama, ni uročnik, Ni bajač, ni koji se dogovara sa zlim duhovima, ni opsenar ni koji pita mrtve.
Jer je gad pred Gospodom ko god tako čini, i za takve gadove tera te narode Gospod Bog tvoj ispred tebe.
Drži se sasvim Gospoda Boga svog.
Jer ti narodi koje ćeš naslediti, slušaju gatare i vračare; a tebi to ne dopušta Gospod Bog tvoj. ( 5 knjiga Mojsijeva 18. 9 - 14 ).
Zato je vrlo bitno da poznajemo bibliju i biblijsko ucenje, i da napravio razliku izmedju onoga sto je proizvod Bozanske istine koja je stvorena u Bozjem umu, i Bozjeg promisla za coveka, i onoga sto je proizvod Mnogobostva, odnosno Lucifera Bozjeg neprijatelja, oca svake lazi i laznih ideja i ucenja.