Crkveni oci

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ima jedna ne logičnost u vašem tumačenju što se tiče pape i katoličke crkve. Sami kažete da papstvo predstavlja ženu iz otkrivenja koja jaše na zveri ( kurva knjige otkrivenja ) po mom shvatanju katolička crkva je to što vi kažete isto koliko i sve druge crkve današnjice. Jedina razlika je što je katolička najmoćnija i najveća a ako je kurva onda su i sve druge kurve jer su proistekle iz te crkve. Sad kažete da će papa i katolička crkva da osvoje svet i da će ceo svet da stave pod kontrolu. Ali zaboravljate da je ta žena iz otkrivenja koja jaše na zveri uništena od strane te zveri i deset rogova koji predstavljaju deset kraljeva. Vladavina antihrista nastaje nakon uništenja bludnice iz knjige otkrivenja. Opet, ako je katolička crkva ta bludnica onda su i sve druge takođe jer su proizašle iz nje tj njene kćeri. Tu su i adventisti i svi ostali protestanti. Prava Hristova crkva još nije uspostavljena i neće ni biti dok ne dođe. Ali njegov dolazak je dramatičan.

Tacno, Rimokatolicka crkva je u otkrivenju nazvana MATI BLUDNICAMA.
Ovde se govori o duhovnom bludu ili preljubi svih onih crkava koje su u istoriji ili danas jos uvek prave kompromis sa Rimokatolicizmom, potpisujuci ekumenske spporazume, i priznajuci papsku vlast.
Hristos zato poziva sve ljude da izadju iz duhovnog vavilona, odnosno ekumenizma koji predstavlja najvece duhovno bludnistvo te vrste.

Takodje, istina je da pise da ce deset careva unistiti zenu koja jase na zveri, odnosno Rimokatolicku crkvu, ali to ce se desiti neposredno pre same Hristove pojave na oblacima nebeskim, u vreme isteka vremena milosti, u onom trenutku kada svet, odnosno svetovne vlasti shvate da ih je Rimokatolicka crkva prevarila, i vodila stranputicom, nudeci im lazni mir koji se nije ostvario.
Nakon toga ce uslediti Hristov dolazak u slavi.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246

Može se reći da je mati bludnicama iz razloga što je najveća i najmoćnija a sve ostale su kćeri takođe bludnice koje nemaju ništa manje greha od njihove majke. Tu su i adventisti i JS i svi protestanti i pravoslavna i sve sve od A do Š.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Slicno ovome

Pyramid-of-Capitalist-System.jpg

ili ovome

13.jpg

Ovoj slici je autor Miroljub Petrović. Pročitala sam da se Jurivaka negativno izrazio o njemu. Vjeruem njemu, čovjek zna. Ti očito ne znaš....tražiš nešto, neki dokaz ne bi li opravdao svoje postojanje u adventističkoj sljedbi. Jadno!

.

Ne laži! :D
Ti si je nazvao, vi adventisti je zovete..kao i svi veliki odmetnici/sektaši ne znate ništa drugo nego blatiti druge.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Može se reći da je mati bludnicama iz razloga što je najveća i najmoćnija a sve ostale su kćeri takođe bludnice koje nemaju ništa manje greha od njihove majke. Tu su i adventisti i JS i svi protestanti i pravoslavna i sve sve od A do Š.

Ako bilo koja crkva u buducnosti napravi kompromis sa Rimokatolicizmom, i udje u ekumenski savez, ona predstavlja bludnicu.
Da li su odredjene crkve vec danas u ekumenizmu, to je za neku drugu vrstu diskusije, i pokrece na to da razmisljamo u tom pravcu i da ispitujemo sebe i veru koju podrzavamo..

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ako bilo koja crkva u buducnosti napravi kompromis sa Rimokatolicizmom, i udje u ekumenski savez, ona predstavlja bludnicu.

A tko to kaže?:) Laodikeja, otpadnik od pravoslavne vjere. Zato i jesi zapao u takve nebuloze što si ostavio vjeru svojih otaca i prihvatio jednu sektu.

Kada pocinje hiljadugodisnje carstvo? Do kraja nedelje ili za vikend? Rece li do 13. aprila najkasnije?

Aah, da, 13. april se približava...:) bit će frke ili bruke.

Znam da tebe sve ovo ne interesira, ali zapamti, ima jedan nepogrešivi znak za lažne proroke, a taj je da lažni prorok određuje datum Isusovog povratka što je u velikoj suprotnosti s Biblijom i što nikada nije bila praksa među crkvenim ocima, npr. kao niti među svecima, ni ozbiljnim teolozima bilo Katoličke bilo Pravoslavne crkve. (Imaš više o tome u jednom članku"
"Otkriven lažni prorok ", Present Truth, 4. veljače 1915.)
Adventisti će reći da je njima objavljeno. Šipak! Takav stav vodi samo u fanatizam. Sačuvaj nas, Bože, vjerskog fanatizma.

P. s. Ispričavam se što sam napisala post za postom, nisam znala da sam ovaj mogla spojiti sa noćašnjim.

Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A tko to kaže?:) Laodikeja, otpadnik od pravoslavne vjere. Zato i jesi zapao u takve nebuloze što si ostavio vjeru svojih otaca i prihvatio jednu sektu.

Naravno da sam ostavio veru svojih otaca ( ako si mislila na crkvene oce sa ovih prostora ), koji su bili u vlastitoj zabludi koristeci se svetovnim vlastima da bi nametnuli jednu potpuno pogresnu Hristovom ucenju nepoznatu filozofiju.
Bozja crkva je njegova u onolikoj meri koliko je njeno ucenje u skladu sa biblijskim otkrivenjem.
Crkva koja propoveda ljudska predanja ne moze se nazvati Bozjom.

Aah, da, 13. april se približava...:) bit će frke ili bruke.

Znam da tebe sve ovo ne interesira, ali zapamti, ima jedan nepogrešivi znak za lažne proroke, a taj je da lažni prorok određuje datum Isusovog povratka što je u velikoj suprotnosti s Biblijom i što nikada nije bila praksa među crkvenim ocima, npr. kao niti među svecima, ni ozbiljnim teolozima bilo Katoličke bilo Pravoslavne crkve. (Imaš više o tome u jednom članku"
"Otkriven lažni prorok ", Present Truth, 4. veljače 1915.)
Adventisti će reći da je njima objavljeno. Šipak! Takav stav vodi samo u fanatizam. Sačuvaj nas, Bože, vjerskog fanatizma.

P. s. Ispričavam se što sam napisala post za postom, nisam znala da sam ovaj mogla spojiti sa noćašnjim.

Ovo je izvrtanje smisla onoga sto sam ja napisao u jednom od predhodnih komentara a vezano je za ovu temu.

Naime, ja jesam napisao da je Bog otkrio da se u ovim danima zavrsava biblijska hronologija od sesthiljada godina u kojima je trebalo da se odigra sve ono sto je vezano za Bozji plan spasenja coveka, i da usledi Hristov drugi dolazak, nakon cega ce odpoceti sedmahiljadita godina na nebu, ali ja nisam rekao da to obavezuje Hrista da tada i dodje u svakom slucaju, jer Bog moze produziti vreme milosti izvan okvira ovog perioda, za koje vreme to je iskljucivo stvar njegove volje.

Dakle, 13 aprila se zaokruzava ovaj period od 6000 godina greha na ovoj zemlji, nakon cega treba da usledi Hristov dolazak, a da li ce on bas tada uslediti, to je stvar Bozjeg providjenja i njegove milosti, ali cinjenica je da ovaj svet nije spreman za ovaj cas, pa s tim u vezi pitanje je da li ce on tada doci, ali nece ni njegova milost trajati vecno..

Ovde nema nikakve greske, to je tako kako je Bog otkrio, period od 6000 godina se zavrsava, i verujem licno da Bog nece za dugo produziti vreme milosti pre nego sto odpocnu poslednji dogadjaji i Hristos se pojavi na oblacima nebeskim.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@laodikeja
kuda ti žuriš sa tim datumima
ionako ti se već svi smiju koliko puta si nagovijestio dolazak Kristov pa ništa od toga

probaj shvatiti
još nije pronađen ni Božji Zavjetni Kovčeg sa 10.zapovijedi,
još uvijek nije došlo ni veliko probuđenje ljudi, koje če probuditi upravo pronalazak 10.zapovijedi,
nije se ni lucifer još ukazao na nebu koji mora imitirati Krista, 6000.g se on sprema za tu svoju posljednju prevaru čovječanstva,
jer lucifer če tvrditi da je vjera u trojstvo ispravna i da je nedelju on blagoslovio i posvetio
gdje je ekumena koja mora proglasiti rimskog antikrista za vrhovnog moralnog arbitra,
tako da još uvijek vrijeme milosti traje, a do kada, to samo Nebski Otac zna

ako RIMOkatolička crkva nije majka svim bludnicama, tko onda je ??
jer
upravo RIMOkatolička crkva sjedi nad svim ostalim crkvama, znači upravlja njima
njezin blud je :
-falsificiranje Božjeg Zakona
-uzdizanje marije
-svetkovanje nedelje
-vjera u nekakvo trojstvo
-uzimanje nečistih jela koje upropaščuju tijelo

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

Naravno da sam ostavio veru svojih otaca ... koji su bili u vlastitoj zabludi koristeci se svetovnim vlastima da bi nametnuli jednu potpuno pogresnu Hristovom ucenju nepoznatu filozofiju.
Bozja crkva je njegova u onolikoj meri koliko je njeno ucenje u skladu sa biblijskim otkrivenjem.
Crkva koja propoveda ljudska predanja ne moze se nazvati Bozjom.

Ti hoćeš reći da je Pravoslavna crkva u zabludi? Da ima kriva učenja? Uh, uh...Vidiš, meni mogu pravoslavci reći (iz nekih svojih niskih pobuda) da je Katolička crkva bludnica ili što slično, ali ja nikada to za njih ne bih rekla. Ne zato što vjerujem da su bezgrešni, znam da nisu...nego jer su Crkva. Jedna sveta, katolička i apostolska Crkva, koja je, nažalost, razdvojena na Katoličku i Pravoslavnu.

Svi vi drugi ste kršćanske zajednice jer svoje postojanje dugujete jednom čovjeku, ne Kristu, već smrtniku koji ima svoje ime i prezime. Da nije bilo babe Elene, adventista ne bi ni bilo.

Kažeš da crkva koja propoveda ljudska predanja ne moze se nazvati Bozjom.
Slažem se. Ti si u toj crkvi koja slijedi ljudski nauk. Sirota Elena je toliko izopačila Bibliju pa vam se nauk šupljikav, morate ga nadopuniti maštovitim tumačenjima.
A što se tiče naše predaje/crkvene tradicije, haha, pa ona je starija i od Biblije.

Ovo je izvrtanje smisla onoga sto sam ja napisao u jednom od predhodnih komentara...

Razumjeli smo mi tebe, ali ti nisi nas. Ne vjerujemo ti ni slovce.
Ti baš voliš numerologiju i sva te računanja da bi ispao kao veliki poznavatelj Biblije i prorok. Samo ispadaš smiješan. Isus ne zna kada će biti kraj, a ti znaš?

spedy12: ako RIMOkatolička crkva nije majka svim bludnicama, tko onda je ??
njezin blud je :
-falsificiranje Božjeg Zakona
-uzdizanje marije
-svetkovanje nedelje
-vjera u nekakvo trojstvo
-uzimanje nečistih jela koje upropaščuju tijelo

Haha, ili ovako:

Ako spedy nije zaluđen krivovjerjem, onda tko je?
jer njegov krivi nauk je:

Svojevoljno tumačenje Božjeg Zakona
-izrugivanje Bogorodice Marije
-svetkovanje subote
-nevjera u Presveto Trojstvo
-blagovanje svih namirnica ( "sva su jela čista") s malo dobrog crnog vina koje razveseljuje dušu

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
probaj shvatiti da ne tumačim samovoljno ništa a pogotovo Božji Zakon
spedy nije RIMOkatolička crkva da falsificira Božji zakon
kipu marije se ne rugam, samo kažem da to nije ništa u Božjim oćima, tek komad nečega
subotu svetkujem, tako je
trojstvo Biblija ne naučava, i ne vjerujem u to
sva jela nisu čista, ima u Svetom Pismu točan popis, čisto-nečisto
a svinja, pa to je pogotovo nečisto jelo, toga se niti ne dodiruje a kamoli da se nosi u crkvu na blagoslov

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti hoćeš reći da je Pravoslavna crkva u zabludi? Da ima kriva učenja? Uh, uh...Vidiš, meni mogu pravoslavci reći (iz nekih svojih niskih pobuda) da je Katolička crkva bludnica ili što slično, ali ja nikada to za njih ne bih rekla. Ne zato što vjerujem da su bezgrešni, znam da nisu...nego jer su Crkva. Jedna sveta, katolička i apostolska Crkva, koja je, nažalost, razdvojena na Katoličku i Pravoslavnu.

Dobro si rekla da je Rimska crkva 3 veka kasnije razdvojena na Katolicku i Pravoslavnu, ali moras shvatiti da Rimska crkva nije nastala od te prve Jerusalimske Hriscanske apostolske crkve koja se sastojala od obracenih Jevreja, vec kasnijim otpadom koji je prouzrokovan pojavom laznih ucitelja koji su u tu prvu Hriscansku crkvu uneli mnogobozacke elemente i ucenja i pomesali ih sa Hriscanskim ucenjem, tako je nastao jaz izmedju pravih Hriscana koji su ostali verni apostolskom ucenju, i onih koji su usvojili mnogobozacka ucenja, od kojih je kasnije nastala Rimska crkva kao mesavina Hriscanskog ucenja i mnogobozacke filozofije, a od koje se kasnije odcepio istocni deo stvorivsi nezavisnu organizaciju.

Svi vi drugi ste kršćanske zajednice jer svoje postojanje dugujete jednom čovjeku, ne Kristu, već smrtniku koji ima svoje ime i prezime. Da nije bilo babe Elene, adventista ne bi ni bilo.

Greska, Adventisti su postojali i pre Ellen White, odnosno pre nego sto je Bog pozvao u sluzbu vesnika Gospodnjeg.
Da nije bila Ellen White, Bog bi upotrebio bilo kog drugog coveka za svoju sluzbu.
Drugo, Ellen White nije bila osnivac crkve, niti njen predsednik, crkva nije u ni jednom segmentu zavisila od nje, vec od Boga koji je i podigao i crkvu i Ellen White da kroz prorocki dar vodi i savetuje svoj narod na putu ka vecnosti.

Kažeš da crkva koja propoveda ljudska predanja ne moze se nazvati Bozjom.
Slažem se. Ti si u toj crkvi koja slijedi ljudski nauk. Sirota Elena je toliko izopačila Bibliju pa vam se nauk šupljikav, morate ga nadopuniti maštovitim tumačenjima.
A što se tiče naše predaje/crkvene tradicije, haha, pa ona je starija i od Biblije.

Ucenje Adventisticke crkve se u potpuniosti zasniva na bibliji a ne na ljudskom predanju, i njom treba tumaciti sve, ona je jedini autoritet istine.
Predanje Rimokatolicke crkve jeste starije od biblije, ono potice iz Vavilona i praktikovali su ga svi mnogobozacki narodi, od Vavilona, Persije, Grcke, Rima, i s pojavom Hriscanstva preneseno je u Hriscansku crkvu i pomesano sa Hriscanskim ucenjem.

Razumjeli smo mi tebe, ali ti nisi nas. Ne vjerujemo ti ni slovce.
Ti baš voliš numerologiju i sva te računanja da bi ispao kao veliki poznavatelj Biblije i prorok. Samo ispadaš smiješan. Isus ne zna kada će biti kraj, a ti znaš?

Ko sam ja da sudim ili naredim Bogu da li ce nesto otkriti ili ne, a ovde pojedini upravo to cine.

Za Spedy
:

Gde sam to toliko puta nagovestio Hristov dolazak..?

Natrag