Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

Ko je Zver iz Knjige Otkrivenja? Najvažnije pitanje u ovom trenutku ...

Vatikanske ubice.docx (PROCITAJTE OBAVEZNO!!)

ZA DANAS DOSTA!!

POZDRAV OD GERE.

Izdaj ruske pravoslavne crkve! patrijah Kiril sja russii.

«Речи патријарха Кирила са пажњом се слушају и на Западу»

Ватикански кардинал Томко руском патриарху Кирилу предао поздрав Бенедикта Шеснаестог

kirill_3111.jpg

• Узвраћајући поздрав Бенедикту Шеснаестом, патријарх Кирил је Томку рекао: „Радујем се сусрету са Вама као са представником Католичке цркве и Свете Столице и могућности да преко Вас изразим уважавање и братску љубав према његовој Светости. Зато Вас молим да му пренесете моја осећања“
tomko_0321.jpg
КАРДИНАЛ словачког порекла Јозеф Томко – који борави у Москви поводом прославе 100-годишњице освештања московске католичке катедрале Непорочног Зачећа Пресвете Дјеве Марије - пренео је руском патријарху Кирилу поздраве римског папе Бенедикта Шеснаестог.
При том је нагласио да Ватикан у патријарху Кирилу гледа «предводника духовног препорода Русије» који поседује велики духовни ауторитет на Западу где његове речи многи са пажњом слушају.
Кардинал Томко је изразио наду да ће се даље развијати дијалог између Руске Православне и Римокатоличке Цркве.
Руски патријарх је кардинала примио у својој радној резиденцији. Папин изасланик након поздрава рекао: «Данас када посматрамо како се у Русији обнављају и подижу храми, како се учвршћује вера у Вашем народу, свима је јасно да сте Ви, Ваша Светости, предводник те обнове и препорода вере».(KAKVE TO OBNOVE????)
Узвраћајући поздрав Бенедикту Шеснаестом, патријарх Кирил је рекао: „Радујем се сусрету са Вама као са представником Католичке цркве и Свете Столице и могућности да преко Вас изразим уважавање и братску љубав према његовој Светости.(AUUUU!!! KUDA TO IDE RUSKO PRAVOSLAVLJE?? AKO IDE RUSKO BUDITE SIGURNI BRACO DA E I SRPSKO,A KO SMO MI BEZ RUSA????) Зато Вас молим да му пренесете моја осећања“.
Сусрету је присуствовао је амбасадор Ватикана у Русији архиепископ Иван Јуркович.
Иначе, у московској катедрали Непорочног Зачећа Пресвете Дјеве Марије мисе се – осим на руском – служе и на пољском, енглеском, шпанском и корејском језику. А недељом и на јерменском.(AUUU!! NISAM ZNAO DO DANAS!!!)

Copi/past: Святая Русь

Pozdrav od Gere.

ISTINA ZASTO JE SMENJEN VLADIKA ARTEMIJE:

OVAJ FIKLM CE PROBUDITI PRAVE PRAVOSLAVCE!!!

A OVAJ VIDEO CE VAM ZLEDITI KRV U ZILAMA,VOLEO BIH DA PROKOMENTARISEMO OVE VIDEO LINKOVE.

POZDRAV OD GERE.

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Ne postavljajete linkove drugih sajtova - foruma, to nije dozvoljeno.[/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

ZA STA GA OSUDJUJU??? ZA TO STO BRANI HRISTA GSPODA!!!ZA TO STO IM GOORI ISTINU U OCI,KAO I MI OVDE!!

KAZE GOSPD:NEMOJTE MISLITI DA C SVAMA POSTUPATI BOLJE,MENE SU PROGONILI I VAS CE,MENE SU PLJUVALI I VAS CE,MENE SU TUKLI I VAS C,MENE CE UBITI I VAS CE ITD.

TO NAS ISTO CEKA BRACO U HRISTU,SAMO JE PITANJE DANA,A VEC JE POCELO.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Јерусалимски патријарх није дужан да помиње цариградског јер су равноправни. Смењен је јер је нешто забрљао на финансијском плану.

Ej Tvrtko brate. Izgleda da ti nije poznato da je jerusalimski Patrijarh Diodor 9. maja 1989. godine sazvao sinod i doneo odluku da prekinu sa svim dijalozima sa nepravoslavnima. (Ekumenizam i vreme apostasije str. 62)
Posto je ukoravo carigradskog patrijarja za jereticko mesanje sa nepravoslavnima, carigdadski patrijar okupio je oko sebe Aleksandrijskog patrijarha i Grckog arhiepiskopa 1993. i pozvao Didora na odgovronost. Diodor je odbio da se odazove pozivu, rekavsi da jednom patrijarju moze da sudi samo vaseljenski sabor. Okupljeni doneli su odluku da smenu DEidora da ga rascine kao i dva episkopa koji su njegovui pomocnici. Isto str. 65.
Prema tome ne radi se o nikakvom financijskom problemu ili nepostenju, a i kad bi se radilo nema pravo vaseljenski da menja druge patrijarhe. Vidis da je u pitanju samo osveta i mrzna a Vartolomej je danas ko i njegova dva prethodnika sluga Vatikana i nista drugo.
----------------

М.Артемије се одвојио од Сабора, окружио људима који су га лоше саветовали и на крају одвели у раскол.

Emoj Tvrtko, nije vladika Artemije kriv, nego je uzet na zub zbog onog predavana o ekumenizmu koje je odrzao na Saboru SPC 1995 i u Solunu 2004. godine. On je posten covek. Eto zar nije Sinod okrivio i o Simeona i trazio njegovo izrucenje Srbija, a kad je vrhovni sud u Grcko ispitao slocaj zakljucio je da covek nije kriv, nego da su u pitanju politika i religija.
-----------------

Случај који наводи блпоч.прота Л.Милин се десио пре 2. св.рата, када је св.вл.Николај водио богомољачки покрет и када је сваки мисионар после курса добијао легитимацију. Од њега је и следећи чланак онима који се не уздају у Господа и људски умују.

Mnogo ti hvala na informaciji da je Nikolaj bio vodja bogopmoljaca, to zaista nisam znao.
Dr. Milin pise da se oni na svojim bogosluzenjima bave spiritizmom.
-----------------

Треба се трудити и ревновати, а не треба се бринути. Труди се и ревнуј за истину и светињу Божију и положи на Господа бриге своје. Он захтева од нас оно што је у нашој власти а не оно што је у Његовој. Рекао је Спаситељ: ко од вас бринући се може примаћи расту својему лакат један? С пуним поверењем, дакле, у Створитеља свога вршимо свој дати нам посао и не бринимо о свему ономе што ће доћи и што може доћи. Више вреди кап молитве но море бриге.

Mislim da sam te razumeo Tvrtko. Ti kazes: Ako si katolik, nemoj da se brines sta papa radi niti kakvi su kardinali i biskupi, ti samo cutii revnuj za istinu a Crkva ce nasigurno pobediti. Da li sam te dobro razumeo?

Ili drugo, ako si protestant, u onoj crkvi koja je pocela da rukopolaze homoseksualce za episkope, ti samo cuti i tako revnuj za istinu a ne brini za crkvu? Je li tako?

Vidis dragi moj brate Tvrtko ja potpuno drugacije shvatam hriscanstvo i ulogu svakog pojerdinog vernika u Crkvi.
Ja se slaze sa ovim sto je neko rekao: "Najveca potreba sveta je potreba za ljudima - ljudima koji se ne daju ni kupiti ni prodati, ljudima koji su u dubini svoje duse posteni i casni, ljudima koji se ne boje greh nazvati njegovim pravim imenom, ljudima cija je savest verna duznosti kao magnetska igla polu, ljudima koji ce stajati na strani pravednosti makar se i nebo srusilo."

Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Патријарху суди сабор епископа, а пошто знамо кад се задњи вас.сабор одржао, треба мало чекати до следећег да би се решио нпр. проблем ко је петао с парама.
Кад је Петар Велики желео да спусти Руску цркву, са патријаршије на митрополију, није му требао вас.сабор, него сагласност 4 источна патријарха.
Артемија нико није дирао због антиекуменизма, има их маса који причају и више од њега па их нико не дира.
Као што има доста фотографија на којима се види Артемија са неправославнима, као и то да није био гадљив на новац који је долазио са Запада.
Прота Лаза Милин је писао да се код неких богомољаца појавио спиритизам и непрвославна учења, па је баш зато Црква задужила Св.вл. Николаја да их организује и руководи.
Од њега је цитат око кога полемишеш.
И све је тако како каже. Пре 30 година да еј неко смео помислити да ће се распасти СФРЈ,СКЈ и ЈНА, да ће се смети слободно говорити и писати без страха да се заглави робија, кад се зна да еј свештеник Неђо Јањић робијао због српских песама које су певали гости на крштењу детета у његовом дому, а доушник слушао испод прозора, или о.Сава Јовић, који еј добио 6 година због летка који није нигде објавио !
Онда се говорило да нико неће ићи у цркве ,да ће се порушити или да ће им се променити намена, а види данас колико је храмова обновено, колико народа је данас било на Литургији, причестило се, колико дечице иде на веронауку.

И сад ти мислиш да си изнад Господа који брине о својој Цркви ?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Патријарху суди сабор епископа, а пошто знамо кад се задњи вас.сабор одржао, треба мало чекати до следећег да би се решио нпр. проблем ко је петао с парама.
Кад је Петар Велики желео да спусти Руску цркву, са патријаршије на митрополију, није му требао вас.сабор, него сагласност 4 источна патријарха.
Артемија нико није дирао због антиекуменизма, има их маса који причају и више од њега па их нико не дира.
Као што има доста фотографија на којима се види Артемија са неправославнима, као и то да није био гадљив на новац који је долазио са Запада.
Прота Лаза Милин је писао да се код неких богомољаца појавио спиритизам и непрвославна учења, па је баш зато Црква задужила Св.вл. Николаја да их организује и руководи.
Од њега је цитат око кога полемишеш.
И све је тако како каже. Пре 30 година да еј неко смео помислити да ће се распасти СФРЈ,СКЈ и ЈНА, да ће се смети слободно говорити и писати без страха да се заглави робија, кад се зна да еј свештеник Неђо Јањић робијао због српских песама које су певали гости на крштењу детета у његовом дому, а доушник слушао испод прозора, или о.Сава Јовић, који еј добио 6 година због летка који није нигде објавио !
Онда се говорило да нико неће ићи у цркве ,да ће се порушити или да ће им се променити намена, а види данас колико је храмова обновено, колико народа је данас било на Литургији, причестило се, колико дечице иде на веронауку.

И сад ти мислиш да си изнад Господа који брине о својој Цркви ?

Tvrtko, hvala na odgovoru.

Mislim da nije razumno to sto kazes "mislis da si iznad Gospoda. takvu glupost niko ne misli, a kamo li ja.

Drugo, zasto nisi odgovorio na moja pitanja? To je diskusija a ne da pricas sto ti mislis, onda to je monolog.

Tvrtko, nemam ja proitiv toga sto ti imas toliko poverenje u Crkvu, tako bi upravo trebalo da bude i da je tako ja bih se zajedno sa tobom radovao.

Drago mi je sto si spomenuo Arhimandriuta Savu Janjica o kome ja imam jako dobro misljenje. Zao mi je ako je to tacno da je bio u zatvoru zabog neke gluposti. Mnogi do nas mo stradali od bezboznika, ali zlo je jos vece ako neko strada deanas od svoje brace vernika.

Obrati paznju sat Sava Janjic pise za Cekvu:

Zivimo u vremenu koje je po mnogocemu opasnije od vremena arijanske, monofizitske i monotelitske jeresi. Dok su se naši preci suocavali sa jednom jeresi koja je ugrožavala Crkvu, danas iz "ekumenskog paketa" izlaze stotine jeresi. Sada se postavlja ozbiljno pitanje, da li je došlo vreme da ce uskoro Crkva Hristova moci da preživi jedino u katakombama i pustinji i doceka Hrista tamo, odakle je i krenula na svoj istorijski put?

Svakako, ne treba se nadati da se apostasija može potpuno zaustaviti i spreciti nekim Velikim unionijskim Sabor i ekumenskim jedinstvom, ali makar možemo se nadati da se bar još jedna pomesna Crkva ili barem jedan njen deo može izvuci iz mreža propasti prekidom veza sa jereticima i SSC. U tom smislu veoma je važno razoblicavati jeres ekumenizma koja se širi zahvaljujuci tome što mnogi ne poznaju njene prave ciljeve i pozadinu njenih aktivnosti.

Svakako ako se ekumenisticke aktivnosti nastave umnožavati i ako konacno bude ozakonjena zajednica sa jereticima, u tom slucaju neophodno ce biti postupiti po gore spomenutim kanonima i odvojiti se kako bi se spasili od pogubnog uticaja jeresi.

Možemo da zakljucimo da ce upravo u naše vreme da dodje do opšte apostasije pri kojoj ce jeres potpuno osvojiti i zvanicnu crkvenu administraciju, dok ce istinska Crkva opstati jedino u katakombama. Po toj viziji, lažno "Sjedinjeno Hrišcanstvo" širice neistinu da je ono jedina Crkva Hristova na svetu." Iz knjige Ekumenizam i vreme apostasije. Sava Janjic

Tvrtko, ja se potpuno slazem sa Savom Janjicem.
A sta ti kazes, da li covek iznosi istinu ili nekakve fantazije?

Vidis, Tvrtko, ova Savina poruka potpuno demantuje tvoje izjave.

Da li si procitao Knjigu Save janjica Ekumenizma i vreme apostasije?
Da li si citao knjigu od Ave Popovica?
Da li ti je poznata knjiga dr. Aleksandra Kalomirosa?

Ti cenjeni ljudi ukazuju na problem koji postoji u hriscanstvu, a ne samo u pravoslavlju.
Jeres se siri pod plastom poboznosti, i potrebno je biti iprezna da bi se ona uocila i da bi se izbegao njen kobni uticaj.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Kako ne primećujete da su sveštenici tih crkvi identični farisejima. Mogu da postavim uporedne stihove i videćete da nema nikakve razlike između današnjih sveštenika i fariseja. Apsolutno svaki Isusov opis tadašnjih fariseja odgovara današnjim sveštenicima.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Неђо Јањић је свештеник, а арх.Сава је монах, не знам да лис у у сродству , али су у питању 2 особе.
Арх.Сава је остао веран Цркви и трпи прекоре од артемита..

Каломирос,св ава Јустин, нико од њих није напустио Цркви и поред свих неслагања.
Пеко, видим да се бавиш вађењем труња из туђих очију. Не може се поставити знак једнакости међу људима једног доба, а камо ли да их раздвајају 2 миленијума.
И онда је било честитих и покварених људи, па и свештеника. Најбои пример је Никодим

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Неђо Јањић је свештеник, а арх.Сава је монах, не знам да лис у у сродству , али су у питању 2 особе.
Арх.Сава је остао веран Цркви и трпи прекоре од артемита..

Каломирос,св ава Јустин, нико од њих није напустио Цркви и поред свих неслагања.
Пеко, видим да се бавиш вађењем труња из туђих очију. Не може се поставити знак једнакости међу људима једног доба, а камо ли да их раздвајају 2 миленијума.
И онда је било честитих и покварених људи, па и свештеника. Најбои пример је Никодим

Nije to vađenje trunja iz tuđih očiju nego ima dosta onih koji idu u crkvu, kako reče, ima dosta i dece to sam video danas i klanjaju se tim sveštenicima ljube im ruke i nazivaju ih Sveti Oče. Samo to je najmanje tri prestupa i direktna suprotstavljanja onome što je govorio Isus. Naravno da ima sveštenika koji će pobeći iz tog udruženja kad vide gde to sve ide kao što je Nikodim i još jedan neznatan broj fariseja.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ovde se traze argumenti a nas prjatelj ih nema!! nas prijatelj Tvrtko stavlja postove na svoju ruku,a argumete nema kao sto ih imamo mi.

Post #75 nema bas nikakav argument da je tacno to sto je napisao.

Ako on misli da je oborio moje postove svojim posom#75!! grdo se vara.napisao je samo voje misljeje,bez kakvo argunta.

Ja jos uvek ckam odgovor na post;
icon1.png
13-08-2012 11:48 Posto je sa uvedom "SEKTASI" poce svoj post #11
icon1.png
13-08-2012 01:08 na 2 strani teme.
Koji sam mu oborio na 100%! vec smo na 8 strni, a od ogovora nista osim spama.

Dzaba se mucis brate Miko,on ne vidi dalje od onog sto mu svestenik-farisej kaze!!!

Pozdrav od Gere.

Natrag