Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
ODVOJITI SE KAKO BI SE SPASILI OD POGUBNOG UTICAJA JERESI

Ovi ljudi nas pozivaju, ako Crkva nastavi da se mesa sa jereticima, da se odvojimo od nje.

Sta vi mislite o tome?

Управо се то дешава широм свих православних земаља. Код нас се десило тек у непосредној прошлости за разлику од осталих земаља. Рецимо, у Русији и Грчкој се раскол православне цркве десио давно, тако су настали неке мање заједнице, али и Истинска православна црква и сл. У Русији су били прогоњени на разне начине, само се о томе веома мало говори и извештава. Када су Грци прешли на онај други папски календар, такође је било великог одјека. Међутим, званична црква је имала моћ, новац (из Рима), примат над црквама и манастирима итд.

Тако нешто се дешава код нас, сви могу да истраже јер није толико сакривено, једноставно настаје етикетирање и називање јеретицима и секташима оних владика, верника (као што сам ја) и "посматрача" који не желе да признају папски примат
. Долази до конфузије међу верницима и суочени са бахатошћу појединих владика и свештенства, људи који су заиста религиозни прелазе у неке нове цркве и покрете или се потпуно гнушају и спомињања цркве. Наравно, ђаво трља руке је му се многи интереси остварују.

Кључна ствар је што нико од нас није под влашћу овога света ако прихвати Христа и може тек онда да исповеда веру слободно без неких догми које су полако се паковале вековима. Просто, може без устручавања да се окрене апостолима и Христовим речима које су важније од било чијих, од црквених великодостојника, рецимо.
И шта да радимо?

2. И повика јаким гласом говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и поста стан ђаволима, и тамница сваком духу нечистом, и тамница свих птица нечистих и мрских; јер отровним вином курварства свог напоји све народе;
3. И цареви земаљски с њом се курваше, и трговци земаљски обогатише се од богатства сласти њене.

4. И чух глас други с неба који говори: Изиђите из ње, народе мој, да се не помешате у грехе њене, и да вам не науде зла њена. (Откривење 18)

Ето, то ја учиних и ослободих се напада своје сопствене савести, јер гледајући злоупотребу цркве и празноверје народа велика је туга била у мени, као и сукоб. Хтео сам да нешто променим, али сувише сам мали и небитан да ишта могу мењати. Зато сада слободно и мирне савести могу да исповедам веру и да нападам лажна учења која унижавају Господа, а што се тиче свих цркава овог света - све су небитне. Битан је човек и само се за душу његову треба борити, баш као што апостол наш рече, јер и знамо да Бог не станује у црквама зиданим. Довољно је некога помирити са Господом и плата је зарађена и сабира се на небесима. Такође морамо да одвлачимо људе од многих вукова који користе прилику како би счепали људе и увукли у своје учење које очигледно унижава Господа. Није заједница проблем, већ оно што она учи људе.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Adriane dao is zaista dobar komerntar.

Ja bih zeleo samo da kaze to da problem ekumenskog pokreta nije samo propblem pravolsavnih pomesnih crkava, nego to je problem svih hriscanskih zajednica, svih religija i celoga sveta. Postoji opozicija protiv te jeresi u svim crkvama.

Vise od 10 godina imam knjigu "Ekumenizam i vreme apostasije" od jeromonha Save Janjica, i mogu vam reci da je to veoma dobra i korisna knjiga za sve hriscane. Ako je istina da je on pisac i ovu drugu knjigu, onda to je zaista za pohvalu.

Medjutim, mozda se neko i od vas seca, da je vladika Artemije u svog govoru koga je odrzao 2004. godine u Solunu na saboru predstavnika svih pravoslavnih crkv, izmedju ostalog rekao da je knjiga "Ekumenizam i vreme apostasije" od jeromonaha Save Janica jedno vreme bila zabranjen da se prodaje u pravoslavnim prodavnicama."

Da li neko od vas nesta zna o toj zabrani? To je neverovatno da bi Crkva zabranila prodaju tako dobre knjige. U njoj svaka misao je dragocena, ja je cesto ljudima preporucijem i navodim njene delove.

Kakvi motivi rukovode jerarhe te mocne crkve da zabrani prodaju takve knjige i da progoni one koji ne zele da prihvate jeres ekumenizma?

Od onoga dana kada su Pravoslavne crkve stupile u Svetski savet crkava, ponistile su verovanje u svoju ekleziologiju, jer tim aktom ponistile su verovanje da je Pravoslavna Crkva jedina apostolska i saborna crkva, sto su oduvek verovali, jer su priznalo monoge druge protestanske zajednice za crkve.

Po svoj prilici da je carigradski patrijarh kolovodja tog otpada, ne samo sadasni, Vartolomej, nego i njegova najmanje dva predhodnika.
Prema njihovim postupcima izgleda kao da su agenti Vatikana, jer vise brane sujeverja Zapada, nego Pravoslavlje.
Kako da shvatimo te ljude koji progone svoju bracu u veri da bi se dodvorili jereticima s kojima zele da se ujedine?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
a sam ovde pod dva imena (Gerakules,gerakules 2) imam preko 1000 postova prijatelju!!

Шта ће ти два ника, ниси ваљда подељена личност
:fool: И није ствар и квантитету , него у квалитету.
И где сам ја то тебе вређао. А ти не престајеш да ме вређаш правописним грешкама, тужи учитељицу да ти врати паре и надокнади време што си провео у ОШ.

PRAVOPISNE GRESKE??? DAJ NE IZMOTAVAJ SE!OSTAVI KVANTITET,KVALITET,NISMO U SKOLI!!!
OVDE SE TRAZE BIBLIJSKI ARGUMENTI,ISTINA,A NE SRPSKA GRAMATIKA,PRAVOPIS.UTUVI SEBI TO U GLAVU.aKO IMAS STA DA POKAZES TJ TVOJE BIBLIJSKO ZNANJE AJDE,AKO NEMAS ONDA NEMOJ DA NAM SMETAS DOK DISKUTUJEMO.

Kao prvo nemam ja podeljenu licnost!!!Novi nik je zato sto sam izgubio sifru s prvog nika,obratio sam se Jurivaki ali on nije mogao da mi pomogne!mozes da ga pitas,zato sam otvorio novi nik Gerakules 2!!! toliko o niku.

PRAVOPIS NE MOZE DA TE VREDJA!TEBE VREDJA NEPOZNAVANJE "BIBLIJE" BRATE MOJ!!!PA SI SE ZATO BACIO NA SPAMOVANJE TEME "CRKVA" NA PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA! IAKO SAM TI OBJASNIO ZASTO JE KOD MENE TAKO,JA KAO PRVO NISAM POHADJAO SKOLU U SRBIJI KAO TI MISLIM OD DETINJSTVA,A UCIO SAM OVDE U SVECKOJ VISE SAMOSTALNO,NEGO U SKOLI.MESTO GDE JA ZIVIM NEMA SRPSKE SKOLE,MALO SU MI POPOVI U CRKVI OBJASNJAVALI PRAVOPIS,ALI VISE SAM SAMOUK.NEMAM NAVIKU U PISANJU SRPSKOG,JER SAM UCIO SVEDCKI PRAVOPIS,TAJ PRAVOPIS PISEM BEZ GRESAKA.

Nadi i postavi broj posta gde sam te uvredio!!! ako komentarisem pravoslavlje,komentarisem zato sto je skrenulo s puta,ode u "EKUMENIZAM"AKO SAM UVREDIO PRAVOSLAVLJE,TO JE ZATO STO VARA LJUDE PRAVOSLAVLJE NIJE LICNOST DA SE VREDJA.
TEBE LICNO NISAM VREDJAO,A AKO TE ISTINA O PRAVOSLAVLJU VREDJA TU JA NE MOGU NISTA,JA NAPADAM SVE RELIGIJE KOJE ODSTUPAJU OD BIBLIJSKOG UCENJA:ISLAM,BUDIZAM,RIMO KATOLICKU CRKVU,PRAVOSLAVNU,JS-ke,ADVENTISTE,BAPTISTE,PROTESTANTE,I SVE KOJE NEMAJU PRAVO BIBLIJSKO UCENJE.

MOJA PRAVOSLAVNA VERA JE ZASNOVANA ISKLJUCIVO BIBLIJSKIM UCENJEM.DOK TVOJA.............

JA TEBE LICNO NISAM NICIM UVREDIO,ALI TI JESI SVE NAS!!!MENE SI LICNO NAZVAO "KUCE U LIFTU" UPOREDIO SI ME S PSOM!!KAKO TE NIJE SRAMOTA BRATA,BOZJE SAZDANJE NAZIVAS KUCE-PSOM.

VRATI SE NA PRVU,DRUGU STRANICU,PA PROCITAJ JOS JEDNOM STA SI PISAO TAMO,OD TEBE JE POCELO VERSKO VREDJANJE,A MI SMO TI SAMO UZVRATILI,ISTINOM I POBILI SMO TI VERU U TO ,DA SE PRAVOSLAVCI NE KLANJAJU,IKONAMA,IDOLIMA,MOSCIMA-MRTVACIMA.
ZNAM JA DA ISTINA VREDJA TU SI U PRAVU,ALI TI POSTOVI SU UPUCENI PRAVOSLAVLJU O KRSENJU DRUGE BOZJE ZAPOVESTI,AKO TE VREDJA ISTINA O DRUGOJ ZAPOVEDI,KOJU KRSE PRAVOSLAVNI SVESTENICI TO JE TVOJA STVAR! JA TU NE MOGU NISTA.

zAOMI JE STO SVOJIM PONASANJEM KRSIS DVE NAJVECE ZAPOVEDI KOJE SU IKADA DATE COVEKU,ZAPOVEDI MOZES PROCITATI NA KRAJU TEKSTA:

Тако да се светли ваше видело пред људима, да виде ваша добра дела, и славе Оца вашег који је на небесима.

Мат., 5:16

А ја вам кажем да ће сваки који се гневи на брата свог низашта, бити крив суду; а ако ли ко рече брату свом: Рака! Биће крив скупштини; а ко рече: Будало! Биће крив паклу огњеном.

Мат., 5:22

А ти кад се молиш, уђи у клет своју, и затворивши врата своја, помоли се Оцу свом који је у тајности; и Отац твој који види тајно, платиће теби јавно.

Мат., 6:6
(ZNACI NIJE POTREBNA CRKVA AKO ZELIS DA SE POMOLIS BOGU U DUHU)

А кад постите, не будите жалосни као лицемери; јер они начине бледа лица своја да их виде људи где посте. Заиста вам кажем да су примили плату своју.

Мат., 6:16

Не судите да вам се не суди;

Мат., 7:1

Тада Исус рече ученицима својим: Ако ко хоће за мном ићи, нека се одрекне себе, и узме крст свој и иде за мном.

Мат., 16:24
(JA SAM UZEO KRST SVOJ A NE CRKVENI)

И седавши дозва дванаесторицу и рече им: Који хоће да буде први нека буде од свих најзадњи и свима слуга.

Мар., 9:35
(JA NECU DA BUDEM PRVI)

А који саблазни једног од ових малих који верују мене, боље би му било да обеси камен воденични о врат свој и да се баци у море.

Мар., 9:42
(NADAM SE DA SI RAZUMEO OVAJ STIH)

Али вама кажем који слушате: љубите непријатеље своје, добро чините онима који на вас мрзе;

Лука, 6:27, Рече му пак: Право си одговорио; то чини и бићеш жив.

Лука, 10:28

Не гледајте ко је ко кад судите, него праведан суд судите.

Јован, 7:24(DALI TI JE JASNO BRATE)

Нову вам заповест дајем да љубите један другог, као што ја вас љубих, да се и ви љубите међу собом.

Јован, 13:34
(AKO NEMAS OVU ZAPOVED U SRCU, ONDA NISI NIKAKAV PRAVOSLAVAC)

Ако имате љубав к мени, заповести моје држите.

Јован, 14:15

Будите у мени и ја ћу у вама. Као што лоза не може рода родити сама од себе, ако не буде на чокоту, тако и ви ако на мени не будете.

Јован, 15:4
Ако останете у мени и речи моје у вама остану, шта год хоћете иштите, и биће вам.

Јован, 15:7

Ви сте пријатељи моји ако творите шта вам ја заповедам.

Јован, 15:14

Ово вам заповедам да имате љубав међу собом.

Јован, 15:17
Опомињите се речи коју вам ја рекох: није слуга већи од господара свог. Ако мене изгнаше, и вас ће изгнати; ако моју реч одржаше, и вашу ће одржати.

Јован, 15:20(DOSLO JE VREME ZA MALO STADO)

Bog je život i spas svih koji su obdareni slobodom: vernih i nevernih, pravednih i nepravednih, pobožnih i bezbožnih, bestrasnih i strasnih, monaha i svetovnjaka, pametnih i glupih, zdravih i bolesnih, mladih i starih, kao što su za svakog bez razlike - svetlost, sunce, vazduh. Bog ne gleda ko je ko (Rim.2,11;up. Ef.6,9).
Bezbožnik je smrtno biće koje ima razum, a svojevoljno beži od pravog života, te za svog Tvorca, koji večno postoji, misli da ne postoji. Prestupnik je onaj što zakon Božiji tumači po svom zloumlju i smatra da veruje, i pored toga što je obuzet bogoprotivnim mišljenjem. Hrišćanin je sušta slika Hristova, koliko je moguće čoveku, u rečima, delima i misli, sa pravom i nepogrešnom verom u Svetu Trojicu. Bogoljubac je onaj koji učestvuje u svemu što je prirodno i bezgrešno, i koji ne propušta da prema svojim mogućnostima čini dobra dela. Uzdržljivac je onaj koji se posred iskušenja, zamki i meteža upinje iz sve snage da podaržava Onoga koji je daleko od svega toga.
Sveti Jovan Lestvičnik

Šta je čovek, i kakvog je plemenitog roda naša priroda, i za kakve je dobrodetelji sposobno ovo biće, pokazao je bolje od svih ljudi apostol Pavle. Otkako je postao apostol, pa sve do sada, on gromkim glasom pravda Gospoda pred svima koji Ga okrivljuju zbog ovakvog ustrojstva ljudskog bića; potstiče na vrlinu, zatvara usta bestidnim huliteljima i pokazuje da između anđela i ljudi ne postoji veliko rastojanje, ako zaželimo da obratimo na sebe veliku pažnju. Apostol Pavle nije dobio drugačiju prirodu (φύσιν), niti je imao drugačiju dušu, niti je živeo u nekom drugom svetu, već je, odgajen na istoj zemlji i na istom prostoru i po istim zakonima i običajima, prevazišao sve ljude koji su postojali otkako postoji svet. Gde su dakle oni što govore da je vrlina teška a porok lak? Pavle im neda za pravo, govoreći: Naša laka sadašnja nevolja donosi nam večnu i od svega pretežniju slavu (2 Kor. 4, 17). A kada su nevolje lake, onda su to utoliko više – unutrašnja zadovoljstva.
Sv. Jovan Zlatousti

Gospod je rekao da u budućem životu da nema ni ženidbe ni udadbe (Mt.22,30), tj. da će se naši zemaljski odnosi i poreci zemaljskog života izgubiti. Ni nauke, ni umetnosti, ni vlasti, niti ičega sličnog tamo neće biti. Nego šta? Biće Bog sve u svima. A kako je Bog duh, kako se sa duhom sjedinjuje i duhom dejstvuje - sav život tamo će biti neprekidan tok duhovnih pokreta. Odatle sleduje jedan zaključak - s obzirom da je budući život naš cilj, a sadašnji samo priprema za njega, onaj ko sve vreme života posvećuje samo na ono što je korisno jedino za ovaj život - ide protiv svog naznačenja i sebi u budućem životu priprema gorak, pregorak udeo. Ne radi se o tome da odmah sve treba napustiti, nego o tome da, radeći koliko je potrebno za ovaj život, glavnu brigu obraćamo na pripremanje za budući život, starajući se pri tome, koliko je moguće, da se i grubi zemaljski rad obrati u sredstvo za taj cilj.
SVETI TEOFAN ZATVORNIK

Gospod svima i svakome kuca u srce, priziva ga ka radosti i svetlosti koji se ne okončavaju ovozemaljskim životom. Njegov priziv je za svakoga različit, jer Gospod zna ko će ga najpre čuti i odazvati se. Evo, On je i kod Vas zakucao, i zablagodarite Mu na tome. Ne žurite da uništite svoj život - oprezno i obazrivo stupajte u sve što Bog daje - i u Crkvu, i u Sveto Pismo. Učite onako, kao što ste svojevremeno učili u školi, u prvom razredu. Naime, novo je sve to, što treba da primite u dušu. Tek tada će se bez bola i gubitka u Vama ukoreniti i Božiji zakon i hrišćansko razumevanje i osećanje sveta.
ARHIMANDRIT JOVAN (KRESTJANKIN) COPY/PAST
76 ISUSOVE ZAPOVESTII ZA KRAJ DVE NAJVECE ZAPOVEDI:(MATVEJ 22:36-40)

36 Učitelju! Koja je zapovest najveća u zakonu?

37 A Isus reče mu: Ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svom misli svojom.
5 Moj. 6:5, 5 Moj. 10:12, 5 Moj. 30:6, Priče 23:26, Mt. 12:29, Lk. 10:27

38 Ovo je prva i najveća zapovest.

39 A druga je kao i ova: Ljubi bližnjeg svog kao samog sebe.
3 Moj. 19:18, Mk. 12:31, Rim. 13:9, Gal. 5:14, Jak. 2:8

40 O ovima dvema zapovestima visi sav zakon i proroci.

NADAM SE DA SI SAD RAZUMEO NEKE STVARI?????

POZDRAV OD GERE

JA ZNAM DA TEBE KAO LICNOST NISAM UVREDIO NICIM.

A AKO JESAM,EVO IZVINJAVAM SE PRED CELIM FORUMOM!!!!

POZDRAV OD GERE.

Neprijatelji Hrišćanstva vole često da navode primere velikih čudotvoraca među neznabošcima, da bi time lakoverne obmanuli, hrišćansku veru unizili a neznaboštvo, čarodejstvo, gatarstvo, sataninstvo i svako šarlatanstvo uzvisili. Nema sumnje da i satana preko slugu svojih pokušava činiti čudesa, no sva ta čudesa njegovih slugu ne potiču iz čovekoljublja, sažaljenja, milosrđa i iz vere u Boga nego iz gordosti, sebičnosti, sujete i čovekomržnje. Hrišćanin treba da se nauči iz istorije apostolske razlikovati čudesa božanska od satanskih obmana i fantazija. Neka se samo seti apostola Petra i Simona Volha. Neka uporedi čudesa Petrova sa tobožnjim čudesima Simonovim. Apostol obraćao kamena srca ljudi u srca blagorodna, lečio bolesne, vaskrsavao mrtve, i to sve molitvom i verom u živoga Boga; Simon Volh pak zadivljavao ljude đavolskim priviđenjima. Apostol Petar bio je drug Božji, a Simon Volh drug i štićenik razvratnog cara Nerona, koji je skončao samoubistvom. Čudesa fakira neznabožačkih spadaju u vrstu priviđenja i obmana Simona Volha. Kao što usijan pesak liči izdaleka na vodu, tako i „čudesa“ fakirska liče na životvorna čudesa hrišćanska.
Sveti Nikolaj Žički

TAKO BRACO OTVORITE OCI SIROM DA VAS KO NE PREVARI,U POSLEDNJE DANE BICE RAZNA CUDESA DA BI PREVARILI AKO MOGU I VERNE!ALO KO IZDRZI DO KRAJA BLAGO NJEMU!!!!

<span style="color:#0000ff;">

POOZDRAV OD GERE.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Pisanje sa ukljucenim Caps lockom tj. velikim slovima smatra se vikanjem na sagovornika i zabranjeno je na vecini foruma.
Nemam nameru da se s nekim ovde nadvikujem.
Nema samostalnog tumacenja Sv.pisma, van Crkve, kao sto rece evnuh sv.ap. Filipu, kako bih razumeo, ako mi ko ne protumaci.

Pravoslavlje nije odstupilo od Hristovog ucenja, ekumenizam nije promena u dogmatima, uvek se moralo saradjivati sa ljudima druge vere, mi nismo ako rimokatolici koji su sve progonili, a i i protestanti kad su imali vlast.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Pisanje sa ukljucenim Caps lockom tj. velikim slovima smatra se vikanjem na sagovornika i zabranjeno je na vecini foruma.
Nemam nameru da se s nekim ovde nadvikujem.
Nema samostalnog tumacenja Sv.pisma, van Crkve, kao sto rece evnuh sv.ap. Filipu, kako bih razumeo, ako mi ko ne protumaci.
(Nema jer ces saznati istinu koju u crkvi ne uce,zato se u crkvi ne cita,studira Bozje rec)

Pravoslavlje nije odstupilo od Hristovog ucenja,
(odstupilo je u sedmom veku kad su priznali idolopoklonstvo,a zanemarili drugu zapoved) ekumenizam nije promena u dogmatima, uvek se moralo saradjivati sa ljudima druge vere, mi nismo ako rimokatolici koji su sve progonili, a i i protestanti kad su imali vlast (izadji na temu EKUMENIZAM pa ces tamo da saznas stosta sto nisi znao)).

To je sve sto ti mozes????? Nemam ja sta vise da komentarisem s tobom brate! nemas ti veze s biblijom!dobro kaze brat Adrian vidim kuda sve ovo vodi.

Pises tu gluposti koje nemaju veze s temom,pravopise,neka pravila,a o crkvi i pravoslavlju,jeres,itd nemas bre veze.

Ajd pa zbogom brate Tvrtko,kad dobro prostudiras bibliju onda cemo dalje diskutovati.

Sve dobro zeli ti Gera od sveg srca,nemoj mi zameriti na ostrinu mojih postova takav sam ja.

I na kraju neka te Bog urazumi brate,neka te Sv Duh napravi na pravi put istine.Amin:

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Adriane dao is zaista dobar komerntar.

Ja bih zeleo samo da kaze to da problem ekumenskog pokreta nije samo propblem pravolsavnih pomesnih crkava, nego to je problem svih hriscanskih zajednica, svih religija i celoga sveta. Postoji opozicija protiv te jeresi u svim crkvama.

Vise od 10 godina imam knjigu "Ekumenizam i vreme apostasije" od jeromonha Save Janjica, i mogu vam reci da je to veoma dobra i korisna knjiga za sve hriscane. Ako je istina da je on pisac i ovu drugu knjigu, onda to je zaista za pohvalu.

Medjutim, mozda se neko i od vas seca, da je vladika Artemije u svog govoru koga je odrzao 2004. godine u Solunu na saboru predstavnika svih pravoslavnih crkv, izmedju ostalog rekao da je knjiga "Ekumenizam i vreme apostasije" od jeromonaha Save Janica jedno vreme bila zabranjen da se prodaje u pravoslavnim prodavnicama."

Da li neko od vas nesta zna o toj zabrani? To je neverovatno da bi Crkva zabranila prodaju tako dobre knjige. U njoj svaka misao je dragocena, ja je cesto ljudima preporucijem i navodim njene delove.

Kakvi motivi rukovode jerarhe te mocne crkve da zabrani prodaju takve knjige i da progoni one koji ne zele da prihvate jeres ekumenizma?

Od onoga dana kada su Pravoslavne crkve stupile u Svetski savet crkava, ponistile su verovanje u svoju ekleziologiju, jer tim aktom ponistile su verovanje da je Pravoslavna Crkva jedina apostolska i saborna crkva, sto su oduvek verovali, jer su priznalo monoge druge protestanske zajednice za crkve.

Po svoj prilici da je carigradski patrijarh kolovodja tog otpada, ne samo sadasni, Vartolomej, nego i njegova najmanje dva predhodnika.
Prema njihovim postupcima izgleda kao da su agenti Vatikana, jer vise brane sujeverja Zapada, nego Pravoslavlje.
Kako da shvatimo te ljude koji progone svoju bracu u veri da bi se dodvorili jereticima s kojima zele da se ujedine?

Наравно да многи виде издају Христа, неки здушно одобравају и сматрају да је то нешто лепо и да користи у зближавању народа и свих религија. За сваког искреног хришћанина то је незамисливо без обзира којој деноминацији припада. Кад је у питању православна деноминација, директно се одбацују сви канони под смешним изговорима. Ко површно гледа на ствари, а и површно је хришћанин, он уопште и не може да схвати о каквој се јереси ради.

Лако је говорити: јерес, јерес! Али на другим темама смо доста добро изнели о чему се ту заправо ради. Да то нису мале ствари већ директно одбацивање Христа као посредника између Бога и човека и давање те улоге обичном човеку (који тврди да је безгрешан као Господ), што би било смешно да није опасно јер је огромна моћ у рукама те личности и интитуције, како материјална, тако и политичка. О духовној моћи се може видети из многих снимака. Ту је и увођење Краљице неба као посредника између човека и Христа, што је такође јерес. Има много ствари које су махом већ речене на другој теми. Предложићу овај документарни филм који можда мало и помогне онима који одобравају ову издају Христа.

Тај проблем где свештеници који су склони световној моћи и манипулацијом народа покушавају да маргинализују оне који стварно следе Христа и реч Божију (Библију) имамо од самих почетака. Ту је највећи пример Јован Златоусти који се никако није хтео одрећи Писма и увек је указивао на покушаје манипулације и измене. Због тога је био прогнан у неку забит, али ни тада нису успели потпуно да му "запуше уста", јер ко следи Истину не може се тако лако ућуткати, јер сам Бог је на његовој страни.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Video je odlican brate Adriane!mozda si znao a mozda nisi neznam,ali poglavari ustasa su bili Jezuiti pod upravom rimo katolicke crkve.

Evo ovaj film ce objasniti,ko je i sta je rimokatoica crkva:

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Alo | Vesti | Hoće da izdaju pravoslavlje!

Да ли постоји православни екуменизам?
Оваква формулација је изузетно обмањујућа. Видите, "православни екуменизам" постоји онако како чујемо да постоји и баптистичка, адвентистичка, јеховистичка црква итд., хришћанска партија, света Румунија, месијанске нације, теистички еволуционизам, јединство у различитости, хомосексуалци хришћани, масони хришћани, хришћанска јога, хришћански фундаментализам итд. "Православни екуменизам" постоји онако како чујемо унаоколо да постоји баптистичка, адвентистичка, јеховистичка "библија", екуменистичка, сатанистичка "библија" или у најновије време "библија" хомосексуалаца итд. "Православни екуменизам" је варљива, срамна и нечасна формулација измишљена ради обмане кроз слушање разума.
Овде треба да разликујемо две ствари:
1. Суштина проблема је уствари какво то православље проповеда "православни екуменизам", о ком Христу говори екуменистичка, баптистичка, адвентистичка, јеховистичка и остале библије. У веродостојном Светом Писму, у истинском Православљу, у истинитој Црквине нема места за јереси, лажи и разне обмане. Зато су сви католици, секташи, екуменисти итд. имали потребу да прераде и поновно напишу сопствене библије, да створе властита хришћанства и да редефинишу свог и одговарајућег христа који ће их "спасавати" са свим њиховим бедним јересима, хулама и отпадништвом.
2. Они православни који верују у "православни екуменизам" јесу обманути метафором, преварени самом идејом и концептом екуменизма. Практично, "православни екуменизам" у суштини јесте антиправославан, протестантско хришћанство у бити јесте антихришћанство, сви "други" христоси јесу антихристи.
Гледајући само на форму, на све оно што се чује, "православни екуменизам" се чини "лепог изгледа и доброг укуса"[1]. Међутим, зауставимо ли се само на томе, губимо разум, не видимо даље од маске "добре" лика самога ђавола, веома вештог да замаскира разна богохуљења у лепе хришћанске термине и речи.
"Православни екуменизам" јесте име за један план, реч је о борби која се води унутар Цркве од стране оних православних који су издајници и у прелести, православних који су ненавикнути да читају свете Оце, оних православних који се уче хришћанству са телевизора, православних који се исповедају код немарних и екуменистички настројених духовника, од стране оних православних који су отупели од противуречних формулација новог века (двосмислених!): "Јер ће доћи време када здраве науке неће подносити, него ће по својим жељама окупити себи учитеље да их чешу по ушима; И одвратиће уши од истине, а окренути се бајкама" (Тим. 4, 3-4).

Copy/past Светосавље.орг

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Језуити су ударна песница папина, војска која нема милости. Нису они наоружани пушкама, већ газе све пред собом, само да свог "светог оца" (ЈЕРЕС!) поставе за врховног поглавара света, што им полази за руком. Али дахом Својих уста, Господ ће наш почистити тај отпад, сина погибли који седе у цркву Божију и прогласи себе за бога. Који са царевима земаљским трговаше и многе на души носи(е) кроз све векове. Не мисли се само на једног човека, већ на политичко-економско-религијску фигуру која седе у цркву Божију. То је син погибли (издајник Христов као што Јуда беше).

Natrag