Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
ODVOJITI SE KAKO BI SE SPASILI OD POGUBNOG UTICAJA JERESI
Ovi ljudi nas pozivaju, ako Crkva nastavi da se mesa sa jereticima, da se odvojimo od nje.
Sta vi mislite o tome?
a sam ovde pod dva imena (Gerakules,gerakules 2) imam preko 1000 postova prijatelju!!
Шта ће ти два ника, ниси ваљда подељена личност:fool: И није ствар и квантитету , него у квалитету.
И где сам ја то тебе вређао. А ти не престајеш да ме вређаш правописним грешкама, тужи учитељицу да ти врати паре и надокнади време што си провео у ОШ.
Pisanje sa ukljucenim Caps lockom tj. velikim slovima smatra se vikanjem na sagovornika i zabranjeno je na vecini foruma.
Nemam nameru da se s nekim ovde nadvikujem.
Nema samostalnog tumacenja Sv.pisma, van Crkve, kao sto rece evnuh sv.ap. Filipu, kako bih razumeo, ako mi ko ne protumaci.(Nema jer ces saznati istinu koju u crkvi ne uce,zato se u crkvi ne cita,studira Bozje rec)
Pravoslavlje nije odstupilo od Hristovog ucenja,(odstupilo je u sedmom veku kad su priznali idolopoklonstvo,a zanemarili drugu zapoved) ekumenizam nije promena u dogmatima, uvek se moralo saradjivati sa ljudima druge vere, mi nismo ako rimokatolici koji su sve progonili, a i i protestanti kad su imali vlast (izadji na temu EKUMENIZAM pa ces tamo da saznas stosta sto nisi znao)).
Adriane dao is zaista dobar komerntar.
Ja bih zeleo samo da kaze to da problem ekumenskog pokreta nije samo propblem pravolsavnih pomesnih crkava, nego to je problem svih hriscanskih zajednica, svih religija i celoga sveta. Postoji opozicija protiv te jeresi u svim crkvama.
Vise od 10 godina imam knjigu "Ekumenizam i vreme apostasije" od jeromonha Save Janjica, i mogu vam reci da je to veoma dobra i korisna knjiga za sve hriscane. Ako je istina da je on pisac i ovu drugu knjigu, onda to je zaista za pohvalu.
Medjutim, mozda se neko i od vas seca, da je vladika Artemije u svog govoru koga je odrzao 2004. godine u Solunu na saboru predstavnika svih pravoslavnih crkv, izmedju ostalog rekao da je knjiga "Ekumenizam i vreme apostasije" od jeromonaha Save Janica jedno vreme bila zabranjen da se prodaje u pravoslavnim prodavnicama."
Da li neko od vas nesta zna o toj zabrani? To je neverovatno da bi Crkva zabranila prodaju tako dobre knjige. U njoj svaka misao je dragocena, ja je cesto ljudima preporucijem i navodim njene delove.
Kakvi motivi rukovode jerarhe te mocne crkve da zabrani prodaju takve knjige i da progoni one koji ne zele da prihvate jeres ekumenizma?
Od onoga dana kada su Pravoslavne crkve stupile u Svetski savet crkava, ponistile su verovanje u svoju ekleziologiju, jer tim aktom ponistile su verovanje da je Pravoslavna Crkva jedina apostolska i saborna crkva, sto su oduvek verovali, jer su priznalo monoge druge protestanske zajednice za crkve.
Po svoj prilici da je carigradski patrijarh kolovodja tog otpada, ne samo sadasni, Vartolomej, nego i njegova najmanje dva predhodnika.
Prema njihovim postupcima izgleda kao da su agenti Vatikana, jer vise brane sujeverja Zapada, nego Pravoslavlje.
Kako da shvatimo te ljude koji progone svoju bracu u veri da bi se dodvorili jereticima s kojima zele da se ujedine?