Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Наравно, ту у Равени је потписан примат папе као врховног патријарха. Ту је продато православље потписом господе која протерују са Богословског факултета она учења која се не слажу са издајом Христа, а уводе се нова баш ових ватиканских ученика коју су на том сајту уредници и писци.

Одгледај овај документарни филм РТС-а и после сам, после молитве, реци да ли је овај син погибли заиста Папа (Свети Отац), што је врхунска јерес јер је један Отац наш небески. Човек себе прогласи богом, зато и пишу великим словом и обраћају му се као божанству, као световном и духовном вођи, па и његове речи су потпуно непромењиве, као да их Бог говори. И да признам овог сина погибли за врховног патријарха? А толико побијених у Европи, на Балкану и широм планете? Нема те силе да се одрекнем Христа и признам те подметачине и слатке речи, наводно неко зближавање. Са ким? Са крвником и антихристом? Да прихватим да је он представник Христов на земљи, а одрекнем се Духа Светог као јединог представника Христовог?

7. Него вам ја истину говорим: боље је за вас да ја идем; јер ако ја не идем, утешитељ неће доћи к вама; ако ли идем, послаћу Га к вама.
8. И кад Он дође покараће свет за грех, и за правду, и за суд;
9. За грех, дакле, што не верују мене;
10. А за правду што идем к Оцу свом; и више ме нећете видети;
11. А за суд што је кнез овог света осуђен.
12. Још вам много имам казати; али сад не можете носити.
13. А кад дође Он, Дух истине, упутиће вас на сваку истину; јер неће од себе говорити, него ће говорити шта чује, и јавиће вам шта ће бити унапред.
14. Он ће ме прославити, јер ће од мог узети, и јавиће вам:
15. Све што има Отац моје је; зато рекох да ће од мог узети, и јавити вам. (Јован 16)

33. Десницом дакле Божјом подиже се, и обећање Светог Духа примивши од Оца, изли ово што ви сад видите и чујете. (Дела 2)

26. А утешитељ, Дух Свети, ког ће Отац послати у име моје, Он ће вас научити свему и напоменуће вам све што вам рекох. (Јован 14)

28. Јер нађе за добро Свети Дух и ми да никаквих тегоба више не мећемо на вас осим ових потребних: (Дела 15)

1. А Дух разговетно говори да ће у последња времена одступити неки од вере слушајући лажне духове и науке ђаволске,
2. У лицемерју лажа, жигосаних на својој савести,
3. Који забрањују женити се, и заповедају уздржавати се од јела која Бог створи за јело са захвалношћу вернима и онима који познаше истину. (1.Тимотију 4)

6. Ово је Исус Христос што дође водом и крвљу и Духом, не само водом него водом и крвљу; и Дух је који сведочи, јер је Дух истина, (1.Јованова 5)

<span style="font-family: Arial"><font size="3"><font size="3">

<span style="font-family: Arial"><font size="3"><font size="3">

Poslednja izmena od urednika:
TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Lepo ste se vi ovde iscitirali...
Pravoslavci, katolici, protestanti i ostale frakcije hrišćanstva veruju u istog boga, svi. Drugo, ako si vernik, tebi ne treba ni crkva ni pop da bi verovao, jer bog je svuda i sve vidi, jel' tako beše? Prema tome, nije od naročitog značaja koja, kakva je i ko je sagradio tu crkvu. A običaji koji se danas sreću, čast izuzecima, više su pomodarstvo nego odraz vere...

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Pisanje sa ukljucenim Caps lockom tj. velikim slovima smatra se vikanjem na sagovornika i zabranjeno je na vecini foruma.
Nemam nameru da se s nekim ovde nadvikujem.
Nema samostalnog tumacenja Sv.pisma, van Crkve, kao sto rece evnuh sv.ap. Filipu, kako bih razumeo, ako mi ko ne protumaci.

Pravoslavlje nije odstupilo od Hristovog ucenja, ekumenizam nije promena u dogmatima, uvek se moralo saradjivati sa ljudima druge vere, mi nismo ako rimokatolici koji su sve progonili, a i i protestanti kad su imali vlast.

Tvrtko, velika slova nisu uvek vikanje, nego naglasavanje najvaznijega.

Postoji samostalno tumacenje Biblije i bez tutora, Jer Hristos je rekao kada dodje Duh svet on ce vas uputiti, nauciti, a Duh Sveti nije vezan za nikakvu instituciju.

Slazem se da svakoga treba da postujemo, hriscane pa i nehriscane i da sa svima uljudno saradjujemo.
Mmedjutim to nije ekumenizam. Ekumenizam stvara jedinstvo sa razlicitim shvatanjima i verovanjimja, a to je nemoguce i suprotno je Jevandjelju.

Onda kada su se pravoslavni umesali u tu paqpazjanio odrekli su se svoje ekleziologije da su oni jedina prava crkva i priznali i ostale denominacije za crkve. Otvorili su vrata jeresi.

Kada si rekao: "MI nismo kao katolici koji su se pprogonili", izgleda da ne poznajes dovoljno istoriju i ono sto se danas dogadja.
Zar nisu neku u Pravoslavnoj crkvi dnas progonjeni?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Lepo ste se vi ovde iscitirali...
Pravoslavci, katolici, protestanti i ostale frakcije hrišćanstva veruju u istog boga, svi. Drugo, ako si vernik, tebi ne treba ni crkva ni pop da bi verovao, jer bog je svuda i sve vidi, jel' tako beše? Prema tome, nije od naročitog značaja koja, kakva je i ko je sagradio tu crkvu. A običaji koji se danas sreću, čast izuzecima, više su pomodarstvo nego odraz vere...
То и јесте поента, али се односи на све људе широм планете који прихватају Христа за Спаситеља. Овде је нешто друго у питању. Не брине се о појединцу, већ о једној сили која жели да контролише све религије и људе. Можда звучи нереално јер се данашња реалност замаглила виртуалним реалностима, само да људи не виде шта се у ствари дешава. То су чињенице и много побијених сведочи за те намере. Лепо је говорити и величати људске заблуде само да умиримо савест, али то нема везе са истином. Још јуче си осетио на својој кожи како изгледа наметање мишљења (или система), још те и набеде да си ти сам крив.

Tvrtko, velika slova nisu uvek vikanje, nego naglasavanje najvaznijega.

Postoji samostalno tumacenje Biblije i bez tutora, Jer Hristos je rekao kada dodje Duh svet on ce vas uputiti, nauciti, a Duh Sveti nije vezan za nikakvu instituciju.

Slazem se da svakoga treba da postujemo, hriscane pa i nehriscane i da sa svima uljudno saradjujemo.
Mmedjutim to nije ekumenizam. Ekumenizam stvara jedinstvo sa razlicitim shvatanjima i verovanjimja, a to je nemoguce i suprotno je Jevandjelju.

Onda kada su se pravoslavni umesali u tu paqpazjanio odrekli su se svoje ekleziologije da su oni jedina prava crkva i priznali i ostale denominacije za crkve. Otvorili su vrata jeresi.

Kada si rekao: "MI nismo kao katolici koji su se pprogonili", izgleda da ne poznajes dovoljno istoriju i ono sto se danas dogadja.
Zar nisu neku u Pravoslavnoj crkvi dnas progonjeni?

Имаш похвалу, али не појављује ми се да могу да кликнем.

Мико, поента је да смо ми сада јеретици што видимо све то (а треба да ћутимо), а они су правоверни што аминују издају Христа. Као што свештеници у Јерусалиму осудише хришћанске "секташе" што пођоше за Господом, тако се дешава и сада.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Православни никога не прогоне.
Заборавио сам да је поред рмк постојала и протестантска инквизиција.
Нико не признаје папу за светога, то непријатељи Православља збуњују маловерне.
Као што пише прота Л.Милин како је један секташ покушао да беседи на богомољачком скупу, па кад су га прозрели, он им је лагао да га сам Патријарх шаље, а они прости неће да га саслушају.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Од овог "секташа" само оволико још:

4. И поклонише се звери говорећи: Ко је као звер? И ко може ратовати с њом?
5. И дана јој бише уста која говоре велике ствари и хуљења, и дана јој би област да чини четрдесет и два месеца.
6. И отвори уста своја за хуљење на Бога, да хули на име Његово, и на кућу Његову, и на оне који живе на небу.
7. И дано јој би да се бије са светима, и да их победи; и дана јој би област над сваким коленом и народом и језиком и племеном.
8. И поклонише јој се сви који живе на земљи којима имена нису записана у животној књизи Јагњета, које је заклано од постања света. (Отк. 13)

8. Гледах рогове, и гле, други мали рог израсте међу онима, а три прва рога ишчупаше се пред њим; и гле, очи као очи човечије беху на том рогу, и уста која говораху велике ствари.
19. Тада зажелех знати истину о четвртој звери, која се разликоваше од свих и беше врло страшна, и имаше зубе гвоздене и нокте бронзане, и јеђаше и сатираше, а остатак ногама гажаше,
20. И о десет рогова шта јој беху на глави, и о другом који израсте и три отпадоше пред њим, о рогу који имаше очи и уста која говораху велике ствари и беше по виђењу већи од других.
21. Гледах, и тај рог војеваше са свецима и надвлађиваше их,
22. Докле дође старац, и даде се суд свецима Вишњег, и приспе време да свеци преузму царство.
23. Овако рече: Четврта звер биће четврто царство на земљи, које ће се разликовати од свих царстава, и изјешће сву земљу и погазити и сатрти.
24. И десет рогова јесу десет царева, који ће настати из тог царства, а после њих настаће други, и он ће се разликовати од пређашњих, и покориће три цара.
25. И говориће речи на Вишњег, и потираће свеце Вишњег, и помишљаће да промени времена и законе (!!!); и даће му се у руке за време и за времена и за по времена.
26. Потом ће сести суд, и узеће му се власт, те ће се истребити и затрти сасвим. (Данило 7)

Зашто ово дајем?

9. А Он рече: Иди Данило, јер су затворене и запечаћене ове речи до последњег времена.
10. Многи ће се очистити, убелити и окушати; а безбожници ће радити безбожно, нити ће који безбожник разумети, али ће разумни разумети.(Данило 12)

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Православни никога не прогоне.
Заборавио сам да је поред рмк постојала и протестантска инквизиција.
Нико не признаје папу за светога, то непријатељи Православља збуњују маловерне.
Као што пише прота Л.Милин како је један секташ покушао да беседи на богомољачком скупу, па кад су га прозрели, он им је лагао да га сам Патријарх шаље, а они прости неће да га саслушају.

Izvini Tvrtko, po tvojim izjavama isgleda da nisi dobro obavesten i upucen.

Kazes da Pravoslavna crkva nikog ne progoni.

Da li ti je poznato da je Jerusalimski patrijar bio lisen duznosti i stolice zato sto je odstupio od SSC i prestao da u liturgiji spominje patrijarha carigradskoga?

Da li ti je poznato da su zbog toga monasi bili isterani iz svojih manastira i istovarene na nekom ostrvu na ulici?

Znas li ko je taj ko sada progoni vladiku Artemiju, O Simeona i druge njegove saradnike?

Da li ti je pozznato ko je krajem 15. veka na trgu u Moskivi spaljivao one koji se nisu slagali sa Pravoslavnom crkvom?

Ne znam za to sto je dr, Milin pisao o tome sto je propovedao kod bogomoljaca, ali ja sam propovedao kod njih i nisu me ni pitali kome pripadam.

Sve to pokazuje da si slabo obavesten

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Од овог "секташа" само оволико још:

4. И поклонише се звери говорећи: Ко је као звер? И ко може ратовати с њом?
5. И дана јој бише уста која говоре велике ствари и хуљења, и дана јој би област да чини четрдесет и два месеца.
6. И отвори уста своја за хуљење на Бога, да хули на име Његово, и на кућу Његову, и на оне који живе на небу.
7. И дано јој би да се бије са светима, и да их победи; и дана јој би област над сваким коленом и народом и језиком и племеном.
8. И поклонише јој се сви који живе на земљи којима имена нису записана у животној књизи Јагњета, које је заклано од постања света. (Отк. 13)

8. Гледах рогове, и гле, други мали рог израсте међу онима, а три прва рога ишчупаше се пред њим; и гле, очи као очи човечије беху на том рогу, и уста која говораху велике ствари.
19. Тада зажелех знати истину о четвртој звери, која се разликоваше од свих и беше врло страшна, и имаше зубе гвоздене и нокте бронзане, и јеђаше и сатираше, а остатак ногама гажаше,
20. И о десет рогова шта јој беху на глави, и о другом који израсте и три отпадоше пред њим, о рогу који имаше очи и уста која говораху велике ствари и беше по виђењу већи од других.
21. Гледах, и тај рог војеваше са свецима и надвлађиваше их,
22. Докле дође старац, и даде се суд свецима Вишњег, и приспе време да свеци преузму царство.
23. Овако рече: Четврта звер биће четврто царство на земљи, које ће се разликовати од свих царстава, и изјешће сву земљу и погазити и сатрти.
24. И десет рогова јесу десет царева, који ће настати из тог царства, а после њих настаће други, и он ће се разликовати од пређашњих, и покориће три цара.
25. И говориће речи на Вишњег, и потираће свеце Вишњег, и помишљаће да промени времена и законе (!!!); и даће му се у руке за време и за времена и за по времена.
26. Потом ће сести суд, и узеће му се власт, те ће се истребити и затрти сасвим. (Данило 7)

Зашто ово дајем?

9. А Он рече: Иди Данило, јер су затворене и запечаћене ове речи до последњег времена.
10. Многи ће се очистити, убелити и окушати; а безбожници ће радити безбожно, нити ће који безбожник разумети, али ће разумни разумети.(Данило 12)
\

Adrjane,

pa ti so ovde zaista izneo tesku hranu. To je za pohvalu. Volim ljude koji svoju veru zasnivaju na Bibliji.
Slazem se sa tobom, vreme u kom zivimo je ozbiljno i znacajno, Mnogi dogadjaji pokazuju da je vreme da dublje proucavamo biblijska prorocanstva, jer u njima je kiljuc kako bismo prepoznali vreme u kom zivimo i doneli odluke koje resavaju nasu buducnost.

Zato brate Adriane mnogo ti havla za ove informacije, one su zaista korisne za sve nas.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Јерусалимски патријарх није дужан да помиње цариградског јер су равноправни. Смењен је јер је нешто забрљао на финансијском плану.М.Артемије се одвојио од Сабора, окружио људима који су га лоше саветовали и на крају одвели у раскол.
Случај који наводи блпоч.прота Л.Милин се десио пре 2. св.рата, када је св.вл.Николај водио богомољачки покрет и када је сваки мисионар после курса добијао легитимацију. Од њега је и следећи чланак онима који се не уздају у Господа и људски умују.

Треба се трудити и ревновати, а не треба се бринути. Труди се и ревнуј за истину и светињу Божију и положи на Господа бриге своје. Он захтева од нас оно што је у нашој власти а не оно што је у Његовој. Рекао је Спаситељ: ко од вас бринући се може примаћи расту својему лакат један? С пуним поверењем, дакле, у Створитеља свога вршимо свој дати нам посао и не бринимо о свему ономе што ће доћи и што може доћи. Више вреди кап молитве но море бриге. Нарочито не треба очајнички да се бринемо за цркву Божију. Ако је ичему у васиони осигурана крајња победа, то је Цркви Христовој. И врата адова неће јој одолети. Свети Григорије Двојеслов описује цркву свога времена и сравњује ју „са старом лађом разбијеном од буре, у коју лађу са свих страна улази вода јер су греде њене иструлеле и расуте од свакодневних таласа”. На људима су тада биле тешке беде, глад, болест, узнемиреност, очајање; од честих ратова народ проређен, земљорадња запуштена; у брак нису хтели људи ступати. Јер сви су мислили да се крај свету приближио. Такво је било стање Цркве пре дванаест векова. Па није дошао крај; стање се поправило; црква се утврдила и раширила. Да је крманош брода Цркве био човек, Црква би од буре сасвим пропала. Али је крманош цркве, и онда и сада, свемоћни Дух Божији.

Свети ВЛАДИКА НИКОЛАЈ

Natrag