Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Dobro jutro dobri ljudi,
ovo je moje prvo javljanje na ovoj temi.

Pokrenuli ste dobru temu o Crkvi. To je izvanredna tema za diskusiju.
Meni je drago da ste na tom predmetu.

Imam za vas jedno vazno pitanje:

Prosle sedmice na Svetosavlju pronasao sam jako dobru knjigu "Ekumenizam i vreme apostasije".
Knjiga je odlicna, preporucujem svima da je potraze. ali nije navedeno koje njen autor. Da li slucajno neko zna ko je pisac te knjige?

Utoj knjizi pravoslavni izneli su sokantne informacije o Crkvi.

Dozvolite mi da neke od tih informacija podelim sa vama:

Ovo je iz poglavlja "Sta ciniti"

"Dok su se nasi precii borili sa jednom jeresi (u isto vreme) koja je ugrozavala Crkvu, danas iz ekumenskog pokreta izlaze stotine jeresi.
SAD SE POSTAVLAJ OZBILJNO PITANJE, DA JE DOSLO VREME DA CE USKORO CRKVA HRISTOVA MOCI DA PREZIVI JDINO U KATAKOMBAMA I PUSTINJI I DOCEKA HRIUSTA TAMO, ODAKLE JE I KRENULA NA SVOJ ISTORIJSKI PUT?"

"Svakako, ako se ekumenske aktivnosti nastave umnozavati i ako konacno bude ozakonjena zajednica sa jereticima, u tom sucaju neophodno ce biti postupiti po goren spomenutim kanonima I ODVOJITI SE KAKO BI SE SPASILI OD POGUBNOG UTICAJA JERESI."

Ovi ljudi nas pozivaju, ako Crkva nastavi da se mesa sa jereticima, da se odvojimo od nje.

Sta vi mislite o tome?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Dobro jutro dobri ljudi,
ovo je moje prvo javljanje na ovoj temi.

Pokrenuli ste dobru temu o Crkvi. To je izvanredna tema za diskusiju.
Meni je drago da ste na tom predmetu.

Imam za vas jedno vazno pitanje:

Prosle sedmice na Svetosavlju pronasao sam jako dobru knjigu "Ekumenizam i vreme apostasije".
Knjiga je odlicna, preporucujem svima da je potraze. ali nije navedeno koje njen autor. Da li slucajno neko zna ko je pisac te knjige?

Utoj knjizi pravoslavni izneli su sokantne informacije o Crkvi.

Dozvolite mi da neke od tih informacija podelim sa vama:

Ovo je iz poglavlja "Sta ciniti"

"Dok su se nasi precii borili sa jednom jeresi (u isto vreme) koja je ugrozavala Crkvu, danas iz ekumenskog pokreta izlaze stotine jeresi.
SAD SE POSTAVLAJ OZBILJNO PITANJE, DA JE DOSLO VREME DA CE USKORO CRKVA HRISTOVA MOCI DA PREZIVI JDINO U KATAKOMBAMA I PUSTINJI I DOCEKA HRIUSTA TAMO, ODAKLE JE I KRENULA NA SVOJ ISTORIJSKI PUT?"

"Svakako, ako se ekumenske aktivnosti nastave umnozavati i ako konacno bude ozakonjena zajednica sa jereticima, u tom sucaju neophodno ce biti postupiti po goren spomenutim kanonima I ODVOJITI SE KAKO BI SE SPASILI OD POGUBNOG UTICAJA JERESI."

Ovi ljudi nas pozivaju, ako Crkva nastavi da se mesa sa jereticima, da se odvojimo od nje.

Sta vi mislite o tome?

Brate Miko! neznam ko je napisao tu knjigu ali gledacu da je nabavim u pdf formatu.Kazes na svetosavlju? dali si imao u vidu na sajtu ili......

Ja,Sarrdy,Adrian,Tripo smo se vec "OGRADILI OD EKUMENIZMA" STO SE MOZE VIDETI NA NASIM POSTOVIMA,AKO ZELIS MOZES NAM SE PRIDRUZITI OVDE NA FORUMU"

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
a sam ovde pod dva imena (Gerakules,gerakules 2) imam preko 1000 postova prijatelju!!

Шта ће ти два ника, ниси ваљда подељена личност
:fool: И није ствар и квантитету , него у квалитету.
И где сам ја то тебе вређао. А ти не престајеш да ме вређаш правописним грешкама, тужи учитељицу да ти врати паре и надокнади време што си провео у ОШ.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Ne lijepite kopirane tekstove, a da ne postavite njihov izvor (referencu). To nije dozvoljeno Pravilnikom foruma.[/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Brate Miko! neznam ko je napisao tu knjigu ali gledacu da je nabavim u pdf formatu.Kazes na svetosavlju? dali si imao u vidu na sajtu ili......

Brate Gero,
mnogo me pitas. ne razume se ja kakava je razlika izmedju sajta i necega drugoga.

evo ovde sam nasao "Ekumenizam i vreme apostasije":

SVETOSAVLJE:

[svetosavlje]

Ako uspes dajer pronadjes javi nam.

Unapred hvala.

Evo jos nekih znacajnih informacija iz iste knjige i istog poglavlja:

"Možemo da zakljucimo da ce upravo u naše vreme da dodje do opšte apostasije pri kojoj ce jeres potpuno osvojiti i zvanicnu crkvenu administraciju, dok ce istinska Crkva opstati jedino u katakombama. Po toj viziji, lažno "Sjedinjeno Hrišcanstvo" širice neistinu da je ono jedina Crkva Hristova na svetu." Dakle, uzeto iz knjige "Ekumenizam i vreme apostasije iz poglavlja "Sta ciniti"?

Jedina i istinita Crkva Hristova, žive}e verovatno u malim katakombnim zajednicama, po gradovima, u pe}inama i šumama. Ne}e ih povezivati vidljive administrativne veze ve} jedinstvo vere i zajedni~ko opštenje u telu i krvi Gospodnjoj. "

Ovo je jos ozbiljnija misao:

"Te ce zajednice vernih biti surovo proganjane kao i u rimska i sovjetska vremena i pripadnici "lažnog Hrišc'anstva" i drugih sjedinjenih religija smatrace ih fanaticima, ljudima nehumanim, nastranim i protivnicima "Novog Svetskog Poretka" blagostanja i sveopšte srece na zemlji. Mnogi ce verovatno biti zatvarani u posebne logore za prevaspitavanje, gde ce biti muceni na najsurovije nacine kako bi se odrekli vere u živog Boga i Njegovu Crkvu i poklonili se vlasti ovoga sveta. Tako ce Crkva opet kao i u prva vremena, cista i besprekorna devica, umivena krvlju mucenika i ispovednika docekati svoga Zenika." Isto

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
[WARNING]Ne lijepite kopirane tekstove, a da ne postavite njihov izvor (referencu). To nije dozvoljeno Pravilnikom foruma.[/WARNING]

Postovanje Jurivaka,

slazem se sa Vama da je neophodno uvek dati reference, i ja sam i dao ono sto sam mogao da dam.
Knjigu "Ekumenizma i vreme apostasije" sam kopirao tj ostampao sa Svetosavlja.
Ali pre stampanja menjao sma fontove i prosirio tekst na stranici da mi zauzme manje stranica, pa tako ako navedem moje stranice, niko ih nece pronaci, jer nisu iste kao u knjizi. Zato sam naveo da sam ovo uzeo iz poglavlja "STA UCINITI?"

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
NASTAVAK:

"Svakako, ne treba se nadati da se apostasija može potpuno zaustaviti i spreciti neki Veliki unionisticki Sabor i ekumensko jedinstvo, ali barem možemo se nadati da se makar još jedna pomesna Crkva ili barem jedan njen deo može izvuci iz mreža propasti blagovremenim prekidom veza sa jereticima i SSC. U tom smislu veoma je važno razoblicavati jeres ekumenizma koja opstaje i širi se upravo zahvaljujuci tome što mnogi ne poznaju njene prave ciljeve i pozadinu njenih aktivnosti. Svakako ako se ekumenisticke aktivnosti nastave umnožavati i ako konac(no bude ozakonjena zajednica sa jereticima, u tom slucaju neophodno ce biti postupiti po gore spomenutim kanonima i odvojiti se kako bi se spasili od pogubnog uticaja jeresi.

Štaviše, na osnovu pisanja nekih novijih otaca, kao što su Sv. Ignjatije Brjancaninov i Sv. Teofan Zatvornik, možemo da zakljucimo da ce upravo u naše vreme da dodje do opšte apostasije pri kojoj c'e jeres potpuno osvojiti i zvanicnu crkvenu administraciju, dok ce istinska Pravoslavna Crkva opstati u katakombama. Po toj viziji, koju nadopunjuju predvidjanja mnogih savremenih duhovnika kao što su o. Lavrentije Cernigovski, Serafim Rouz, arhiepiskop Averkije, novo, lažno "Sjedinjeno Hrišcanstvo" širic'e neistinu da je ono jedina Crkva Hristova na svetu. Gradice se novi hramovi, služice se velicanstvene ekumenske "liturgije" mira (verovatno u dekoru i ambijentu Kanbere ili Asizija), posvuda ce se govoriti o novoj eri mira, pravde. Ali u celoj toj Vavilonskoj kuli, koja ce biti odevena samo u spoljašnje oblicje Crkve, nec'e biti istine i Duha Božjeg. Jedina i istinita Crkva Hristova, Crkva Pravoslavna živece verovatno u malim katakombnim zajednicama, po gradovima, u pecinama i šumama, predvodjena bogonosnim episkopima, sveštenicima i monasima, potpuno sakrivena od bleštavih reflektora javnosti i TV kamera. Mnoge od tih malih Crkava možda nece znati jedne za drugu. Nece ih povezivati vidljive administrativne veze vec' jedinstvo vere pravoslavne, svetootacko predanje i nadasve zajednicko opštenje u telu i krvi Gospodnjoj.

Te ce zajednice vernih biti surovo proganjane
kao i u rimska i sovjetska vremena i pripadnici "lažnog Hrišcanstva" i drugih sjedinjenih religija smatrace ih fanaticima, ljudima nehumanim, nastranim i mizantropima, protivnicima "Novog Svetskog Poretka" blagostanja i sveopšte srece na zemlji.
Mnogi ce verovatno biti zatvarani u posebne logore za prevaspitavanje, gde ce biti istjazavani na najsurovije nacine kako bi se odrekli vere u živog Boga i Njegovu Crkvu i poklonili se vlasti ovoga sveta. Tako ce Crkva opet kao i u prva vremena, cista i besprekorna devica, omivena krvlju mucenika i ispovednika docekati svoga ženika.

Medjutim, pred nama se postavljaju pitanja. Koliko ce pravoslavnih hrišcana docekati taj dan u veri otackoj, jer sam Gospod se pita "Kada Sin Covecji dodj da li ce nac'i veru na zemlji" (Lk. 18,8). Koliko ce tada biti hrišcana koji ce sebe smatrati pravoslavnima, a bice otudjeni od evandjelskog duha istine? To su pitanja na koja ce nam odgovor dati tek vremena koja dolaze." Ekumenizam i vreme apostasije, iz poglavlja "Sta ciniti?"

PS. Zahvaljujem Jurivaki sto je pronasao i stavio pravi link na kome se nalazi ova knjiga.
Tek u ovoj kopiji vidim da je knjigu sastavila Rasko-prizrenska eparhije, ali jos nismo nasli autora. Ako ga neko prondaje neka nam javi.

Sada je vreme da cujemo vase misljenje o ovim izjavama. Sta vi kazete na to.

Jos jednom, hvala svima.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Nema RP patrijarsije, nego je u pitanju eparhija. A o. Sava Janic, pisac knjige, je bas aktivan u ekumenskim susretima.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Nema RP patrijarsije, nego je u pitanju eparhija. A o. Sava Janic, pisac knjige, je bas aktivan u ekumenskim susretima.

Tvrtko, hvala na ispravci, ispravio sam je.

Koliko je meni poznato da ovo nije knjiga jeromonaha Save Janjica, jer ja imam njegovu knjigu "Ekumenizam i vreme apostasije".
Ovo nije ta ista knjiga, ali sam nasao jedan navod koji je uzet iz te knjige.
Znam da je o Sava veliki borac protiv ekumenske jeresi, ali nisam siguran da je on autor i ove knjige.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Iz pouzdanih izvora javljeno mi je da je takodje i knjigu "Ekumenizam i vreme apostasije" napisao jeromonah Sava Janjic.

Svima zelim sve najbolje

Natrag