Čovjekoubojica = Kristoubojica; (Antikrist = antičovjek)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To je sve vidljiv dokaz spasenja. Ali kao što znamo, neznabošci se spasavaju kao i mi unutrašnjom odlukom koju vidi samo Bog. Svaka vidljiva predstava je samo odraz toga.

Zašto onda Bog reče da će se više tražiti od onoga kome je više dato? Zar je Bog šaljivdžija ili lažov?

Isus nekoliko puta ukorava fariseje i narod svog vremena što insistiraju na tom vidljivom segmentu pobožnosti, sećeš se šta kaže za fariseje..da čine sve da ih ljudi vide. Ali to sve je pogrešno.

Pa naravno da će ih ukoriti kada to čine zbog toga "da ih drugi vide". Ono o čemu govori sveti Pavao je potpuno suprotno onom farizejskom, Pavao govori o onome što je spasonosno - srcem vjerujte i ustima ispovijedajte, to je spasonosno.

Mislim, to je princip kako Bog deluje. Tako da ako i to znamo, moramo shvatiti da svako vidljivo ispoljavanje pobožnosti nije ono što spasava već ono iznutra.

Ovo je već deseti put da ti u svoja dva posljednja pista vrijeđaš Božju riječ i vrijeđaš svetog apostola. Potpuno si protivan Božjoj riječi koja kaže:

Rim 10,10: Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ništa ti objasnio nisi. Ti zapravo vrijeđaš i Isusa i njegove apostole, jer po tebi je onda Pavao luđak kada tvrdi:

Rekli smo da "srcem verovati" odgovora upravo ono što smo definisali kao "unutrašnji podsticaj". Kasnije ide ispovedanje ustima..kao što vidiš iz samog teksta. Prvo ide srce. Tada nastaje spasenje. Ustima posle toga je samo potvrda toga.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Rekli smo da "srcem verovati" odgovora upravo ono što smo definisali kao "unutrašnji podsticaj". Kasnije ide ispovedanje ustima..kao što vidiš iz samog teksta. Prvo ide srce. Tada nastaje spasenje. Ustima posle toga je samo potvrda toga.

Tko je to rekao? Ti? A po čemu si ti relevantan? Nisi valjda po tome što si sljedbenik i klanjatelj "proročice bogohulnice i alkoholičarke"? Vidim, mrzak ti je Isusov apostol, ali ja ću ga svejedno ponovo citirati jer je ipak on mjerodavan. Ako ni zbog čega drugoga, Isus čiji je Pavao sljedbenik i klanjatelj, nije bio ni bogohulnik ni alkoholičar, kao što je bila tvoja proročica. Dakle:

A koju vjeru trebamo ustima ispovijedati da bismo se spasili? Opet, tebi mrski apostol, piše jasno da ne može jasnije:

Dj 16,31: Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!"
-------------------------------
Ovo vam je najbolji primjer koliko nisko ćete pasti ako upadnete u ralje sekte i sektaša. Pogledajte Jovana, 'proročicu' alkoholičarku i bogohulnicu Ellen White stavio je iznad Isusa i Isusovih apostola. Pogledajte kako drsko proturiječi Isusovom apostolu svetom Pavlu, a jednako tako proturiječi i samom Bogu Isusu Kristu koji kaže: "Ako ne povjerujete da sam ja Bog, umrijet ćete u grijesima svojim".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Neće svaki koji mi govori Gospode, Gospode ući u carstvo nebesko.."

Meni je ovaj Hristov tekst sasvim dovoljan da uvidim da forma ispovesti ne vodi u spasenje. Tako dakle, mislim da smo dovoljno rekli i izneli po ovom pitanju.

Spoljašnja forma mora biti u saglasju sa unitrašnjom odlukom za Boga. Bez toga svaka spoljašnja forma je nedovljna i ne vodi u spasenje.

Prvo je srce, kao što vidimo. Usta su posle...dakle primarno je srce tj. ono što se u njemu dešava. Sam tekst to lepo i kaže.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
"Neće svaki koji mi govori Gospode, Gospode..."

Moramo i ovaj tekst imati u vidu.

Točno, neće svaki. Neće oni koji neiskreno ispovjedaju - Gospode, Gospode. S druge pak strane, od onih koji ne ispovjedaju ustima Krista Boga, neće se spasiti niti jedan. Jer je to kršenje "najveće zapovijedi", prve Božje zapovijedi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Točno, neće svaki. Neće oni koji neiskreno ispovjedaju - Gospode, Gospode.

Tako je. Što znači da samo ispovedanje ne čini nekoga pravednim. Kada bi ono imalo moć da učini onda bi ono bilo dovoljno. Zato i pisah kako ono (ispovdanje) samo po sebi ne čini nikkoga pravednim.

Važno je samo onda ako proističe iz srca koje je već pravedno-učinejno pravednim. A to je učinjeno drugim načinom a ne ispovedanjem.

Natrag