Čovjekoubojica = Kristoubojica; (Antikrist = antičovjek)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dakle, potpuno ista forma i potpuno isti izričaj u oba slučaja - u slučaju kada se Bog objavljuje Mojsiju kao "Ja jesam" (grčki εγω ειμι) i u slučaju kada Isus upozorava slušatelje navodeći za sebe "Ja jesam" (grčki εγω ειμι)

To smo već govorili. Nije dovljno imati "ego eimi" već "on"-koji jest. To se pominje u 2. Mojsijevoj 3,14.."koji jest"-ili "on", grč. Ta sintagma jedina je upućivanje na Jahve. Ne, Ja sam(ego eimi). Tako da Isus ne koristeći taj izraz-"on" za sebe nego na grč.prevodu ego eimi ne tvrdi da je Bog.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ništa ja ne želim, tako kaže apostol

Isus kaže: "neće u carstvo ući oni koji mi govore Gospode, Gospode"...ja upravo zbog Hrista ovo što verujem verujem.

Ja bih ljudski više voleo da si ti upravu...lakše bi nam svima bilo takav oblik pobožnosti. Samo se ispovedimo i spasenje. Super. Ali Isus kaže da to nije tako. To ne donosi promenu srca...niti može a ta promena srca je najvažnija.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Isus kaže: "neće u carstvo ući oni koji mi govore Gospode, Gospode"...ja upravo zbog Hrista ovo što verujem verujem.

Mt 7,21: "Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!', nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima."

A što je Očeva volja? Očeva volja je upravo to da vjerujemo u Njegova Sina. Opet ono od čega ti bježiš k'o vrag od tamjana, vidi:

Iv 6,39-40 A ovo je volja onoga koji me posla: da nikoga od onih koje mi je dao ne izgubim, nego da ih uskrisim u posljednji dan. Da, to je volja Oca mojega da tko god vidi Sina i vjeruje u njega, ima život vječni i ja da ga uskrisim u posljednji dan.
----------------------------

Pogledaj. Ti od Isusa bježiš k'o đavo od tamjana, kažeš važno je vršiti volju Očevu, a Otac ti odgovara - Moja je volja da vjeruješ u moga Sina. :)Sin je zaista alfa i omega. Sa Sinom sve počinje i sve završava. Bez Sina nema spasenja, i tko zanječe Sina nema ni Oca. Naprosto, sva Očeva milina je u Sinu (Mt 3,17, Mk 1,11, Lk 3,22). Može se od Sina bježati, kao ti, ali se ne može pobjeći.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mt 7,21: "Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!'

Kao što vidimo, samo ispovedanje ne može spasiti. Ja ne govorim protiv samog ispovedanja. Ali samo moramo priznati da ako je ono što Isus govori tačno, a verujemo da jeste, ne možemo ispovedanje shvatiti da samo po sebi spasava.

Da je to slučaj, Isus nikada ne bi rekao da "Gospode, Gospode" ne može spasiti.

A što je Očeva volja? Očeva volja je upravo to da vjerujemo u Njegova Sina.

Svi mi verujemo u Sina ALI: neće svi koji veruju u Sina biti spasni("koji mi govore Gospode, Gospode..")..svi oni veruju u Sian jer Ga prizivaju ali ni to ne spasava. Samo verovanje, samo ispovedanje itd...ne donosi spasenje po sebi, tako Hristos kaže.

Ne možeš ove stihvoe zanemarivati stalno i konstantno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kao što vidimo, samo ispovedanje ne može spasiti.

Kao što vidimo, upravo može:

Rim 10,9: Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen.

Samo verovanje, samo ispovedanje itd...ne donosi spasenje po sebi, tako Hristos kaže.

Nigdje to Isus ne kaže. Isus kaže da se Boga ne može zavarati, i da se neće spasiti oni koji "glume vjeru". Ali, tko srcem vjeruje taj se javnim ispovijedanjem vjere u Isusa Krista spašava. Vidi:

"Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!"

Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Isus kaže:"neće u carstvo ući oni koji govore Gospode, Gospode...".

Ono ne spasava jer da spasava Isus bi rekao da je dovoljno samo Ga zvati Gospode, Gospode.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Naprosto, sva Očeva milina je u Sinu (Mt 3,17, Mk 1,11, Lk 3,22). Može se od Sina bježati, kao ti, ali se ne može pobjeći.

Niti se Oca mže imati ako li se od Sina bježi....

Iv 6,39-40 A ovo je volja onoga koji me posla: da nikoga od onih koje mi je dao ne izgubim, nego da ih uskrisim u posljednji dan. Da, to je volja Oca mojega da tko god vidi Sina i vjeruje u njega, ima život vječni i ja da ga uskrisim u posljednji dan.

Ili, jasnije rečeno. Tko god Sina (Očevo "Ja" ne vidi i ne vjeruje u Njega, ne vjeruje u Oca.

Zato Isus i govori Farisejima, Sadukejima i Pismoznancima da im je otac Sotona. Jer da Boga Ocem drže, prepoznali bi Sina.

Uostalom, zar Isus ne kaže da Pisma o Njemu govore? A tko je glavni lik svih knjiga Pisama? Kome bi se to Mojsije obradovao? S kime je to Mojsije razgovarao pa da bi mu se obradovao?

O Bogu je reč..

O Bogu i Njegovom odnosu s ljudima, s izabranim narodom Pisma govore. Proroci reč Božiju prenose, ne izmišljaju i ne dodaju.

Zato i piše da je Bog u one dane progovorio u Sinu.

Svojima je došao (izabranom narodu), ali Ga njegovi ne primiše.

Ovo je laž. Tipično za tebe.

Ah, kako očekivano od onih koji slede svog "oca"....

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Isus je to rekao. Zašto laž?

Rekao je da neće svaki koji mi govori Gospode, Gospode ući u carstvo.

Dakle, sam Isus zaista kaže da samo pominjanje Gospode, pozivanje na Njega..nije dovoljno za spasenje.

Natrag