Čovjekoubojica = Kristoubojica; (Antikrist = antičovjek)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Važno je samo onda ako proističe iz srca koje je već pravedno-učinejno pravednim. A to je učinjeno drugim načinom a ne ispovedanjem.

Ali ovo vrijedi samo za neznabošce, koji za Krista nisu ni čuli. A oni do kojih je Evanđelje došlo i kojima je navješteno, ako ne ispovjedaju ustima Krista umrijet će u svojim grijesima. Sada je sve jasno, a na svakome je izbor.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ali ovo vrijedi samo za neznabošce

Ne, Isus to priča za sve nas. Ne za neznabošce. Isus kaže: "neće svaki koji mi govori Gospode.."..što znači da je to neko ko zna za Njega. Ne neznabošci. Neko ko se poziva na Njega nije onaj ko nije čuo za Njega.

Samim tim, Isus jasno stavlja do znanja da sama ispovest i izgovoranje reči nemaju moć da nekog učine pravednim. Naprotiv, one su beskorisne ako ne postoji već promenejno srce. Onaj inicijal što ga pomenuh. Ta odluka u srcu je ono što nas čini pravednim pred Bogom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne, Isus to priča za sve nas. Ne za neznabošce. Isus kaže: "neće svaki koji mi govori Gospode.."..što znači da je to neko ko zna za Njega. Ne neznabošci. Neko ko se poziva na Njega nije onaj ko nije čuo za Njega.

Zašto kasapiš Isusa? Zašto od Isusa uzimaš samo ono što tebi treba za tvoje antikristovsko naučavanje? Zašto ne uzmeš sve od Isusa? Zašto ne uzmeš ovo: Ako ne povjerujete da sam ja Bog, umrijet ćete u grijesima svojim.

Zašto Isusova apostola ne uvažavaš, koji kaže: "Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!"

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zašto kasapiš Isusa?

Samo Ga citiram. Zar nije rekao to što sam citirao? "Neće svaki koji mi govori Gospode Gospode ući u carstvo"?

Zašto ne uzmeš sve od Isusa?
Sve sa ovim, a ovde je jasno, upravo ono što nam razjašnjava i ovo drugo što si citirao: "Ako ne povjerujete da sam ja, umrijet ćete u grijesima svojim." Vera i Njega, javno iskazana ima smisla samo ako nam je srce pravo pred Bogom. Ako nije, to pozivanje na Njega: "Gospode, Gospode" ne spasava.

Sasvim jasno.

Vidiš li da iz Hristovih reči: "neće svaki koji mi govori Gospode..biti spasen" proističe da sam čin javnog ispovedanje nema dejstva sam po sebi bez ovog pre?

Zašto Isusova apostola ne uvažavaš, koji kaže: "Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!"

U kontekstu Hristovih reči "neće svaki koji mi govori Gospode...biti spasen" to znači da je ovaj stražar pozvan da ima najpre dobar odnos sa Bogom, pa će onda i o javno ispoljavanje imati smisla. Bez ovog prvog ovo drugo ne funkcioniše. Upravo Isusa moramo razumeti kroz ono što govori u celini o datoj temi. Onda nema zabune.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zašto kasapiš Isusa? Zašto od Isusa uzimaš samo ono što tebi treba za tvoje antikristovsko naučavanje? Zašto ne uzmeš sve od Isusa? Zašto ne uzmeš ovo: Ako ne povjerujete da sam ja Bog, umrijet ćete u grijesima svojim.

Ah, pa ne ide to tako kod njih. Uostalom, tako su i nastajali plodovi nakota scripturlatorskoga. Oni i dan danas od Isusa uzimaju samo ono što im se sviđa i "potvrđuje" već pripremljeni narativ....

ko ne povjerujete da sam Ja Bog, pomrijet ćete u grijesima svojim - ovako piše. Iz ovoga proizlazi sve drugo. Sad se razumijemo.

Isus i jeste Ego Eimi ili ako ćemo da hebraizujemo Isus je YHWH. Ne drugi YHWH, nego YHWH.

Ps Nevezano za temu (mada jeste vezano), znaš li što još ruši kao kulu od karata i kuću na pesku, mantru o nekakvom Q koji je, jelte, "zla Crkva" uništila ili sakrila?

Isusove riječi izgovorene na križu.

Sjeti se, u agoniji, u ime čovečanstva - čoveka, Isus uzvikuje stih iz Psalma 23: "Eloi, Eloi, lama sabahtani" - "Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio", a gomile radoznalaca, židova, onih koji mu se rugahu, čuju šta?

Da Isus zaziva Iliju......

Ujedno, hebrejsku reč koju mi prevodimo kao SIN, imamo i u zazivu "Blagoslovljen koji dolazi u ime Gospodnje" - Barruh (Bar Ruah) Habba Ba Shem Adonai...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ako ne povjerujete da sam Ja Bog, pomrijet ćete u grijesima svojim - ovako piše

Ne tako ne piše. Ne znam čemu dodavanje onoga što u tektu nema..Bog se u tekstu ne pominje.

Nego, važnije i od toga je da sama forma ispovedi vidimo ne može spasiti, jer Isus kaže "neće svaki koji mi govori Gospode, Gospode ući u carstvo".

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne tako ne piše. Ne znam čemu dodavanje onoga što u tektu nema..Bog se u tekstu ne pominje.

Provjerimo:

Izl 3,14: "Ja sam koji jesam", reče Bog Mojsiju. Onda nastavi: "Ovako kaži Izraelcima: 'Ja jesam' posla me k vama."

Septuaginta Izl 3,14: και ειπεν ο θεοσ προσ μωυσην εγω ειμι ο ων και ειπεν ουτωσ ερεισ τοισ υιοισ ισραηλ ο ων απεσταλκεν με προσ υμασ

Iv 8,24: ἐὰν γὰρ μὴ πιστεύσητε ὅτι ἐγώ εἰμι, ἀποθανεῖσθε ἐν ταῖς ἁμαρτίαις ὑμῶν.

Iv 8,24: "Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."
------------------------
Dakle, potpuno ista forma i potpuno isti izričaj u oba slučaja - u slučaju kada se Bog objavljuje Mojsiju kao "Ja jesam" (grčki εγω ειμι) i u slučaju kada Isus upozorava slušatelje navodeći za sebe "Ja jesam" (grčki εγω ειμι)

Nego, važnije i od toga je da sama forma ispovedi vidimo ne može spasiti, jer Isus kaže "neće svaki koji mi govori Gospode, Gospode ući u carstvo".

Upravo je obrnuto. :mig: Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava.

P.S. Ako antikrist može stotinu puta slagati protiv Isusa i protiv Isusova apostola, nema mi druge nego jednako toliko puta ponoviti i Isusove i apostolove riječi.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Izl 3,14: "Ja sam koji jesam", reče Bog Mojsiju. Onda nastavi: "Ovako kaži Izraelcima: 'Ja jesam' posla me k vama."

Septuaginta Izl 3,14: και ειπεν ο θεοσ προσ μωυσην εγω ειμι ο ων και ειπεν ουτωσ ερεισ τοισ υιοισ ισραηλ ο ων απεσταλκεν με προσ υμασ

Iv 8,24: ἐὰν γὰρ μὴ πιστεύσητε ὅτι ἐγώ εἰμι, ἀποθανεῖσθε ἐν ταῖς ἁμαρτίαις ὑμῶν.

Iv 8,24: "Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."
------------------------
Dakle, potpuno ista forma i potpuno isti izričaj u oba slučaja - u slučaju kada se Bog objavljuje Mojsiju kao "Ja jesam" (grčki εγω ειμι) i u slučaju kada Isus upozorava slušatelje navodeći za sebe "Ja jesam" (grčki εγω ειμι)

Ima tu mnogo toga još i dubljeg... Bog koji se Mojsiju (Mosses) rekao je i to da Ga nitko pre toga nije znao pod tim imenom. Zatim, a svi to znamo, imena, ljudska imena mi ne dajemo sami sebi, nego nam ih drugi daju (roditelji, kumovi) i time nas predstavljaju zajednici. Primenimo li to na Boga, a Bogu nema tko da da ime, onda to znači da se Bog objavljuje kada Mojsiju kaže da mu je Ime "Ja sam koji jesam" ili kako to u hebrejskom originalu stoji: YHWH. Sedamdesetorica svećenićkih pisara, židova, koji su tada mladi (tek koje stoljeće, ako i toliko, prije njih je kanonizovano ono što zovemo Stari Zavjet) Stari Zavjet preveli na koine grčki, upotrebili su Ego Eimi kao doslovan prevod hebrejskog YHWH (Esheyeh Aher Eshyeh), koje se po svemu sudeći izgovaralo kao Ya Havah, gde se h na kraju nije izgovaralo.

Yahavah (Jahve), dakle nema govora o nekvom "jehovi", pri čemu je naglasak na prva dva sloga (Ya) se nalazi i u imenima velikih proroka, Ilija je u stvari Eli Yah, Isaija je IshaiYah, a imamo ga i u samom Isusovom imenu kao Yahshua, armajeski Yesu, ili tačnije YaHesu (Španci i dalje, pod arapskim uticajem, iako je španjolski romanski jezik, izgovaraju kao Hesus, dok Italijani Isusovo ime izgovaraju kao Đezu (Gesu)) što znači YHWH Spašava (YHWH je u vreme Abrahama, kojih 1800 - 2000 godina prije Krista, bio poznat kao El Shaddai, ili El Spasitelj.

Mogao bih tako do sutra, ali i ovo je dovoljno da njihov "forenzički" pristup Svetom Pismo (namerno pod navodnicima), a koji ih je navodno ( oni tako tvrde) doveo do negiranja Božanstva Isusa, srušim kao kulu od karata, jer i kada se tako, forenzički (što je pogrešan način) pristupi Svetom Pismu, ono, na njihovu veliku žalost, govori istu PORUKU.

A ona je da je Isus nitko drugi do Bog.

Naravno to ovom nakotu ne odgovara, te se upravo zato i okreću k Talmudu (mlađi stoljećima od Svetog Pisma, oba Zavjeta), Kabali, Kuranu i sličnim plodovima sotone.

Da skratim.

Poruka Svetog Pisma je jasna da jasnija ne može biti. Sin, druga osoba - ipostas Jednog i Jedinog Boga (Jedno Biće) je Očevo Ja, Otac dakle ne postoji bez Svojeg "Ja". Negiranjem Sina, negiramo i Oca.

Dakle ne može se, a to Sveto Pismo i tvrdi, ispovedati vera u Oca, a negirati Očevo "Ja", isto tako ne može se tvrditi da se veruje u Oca, klanja Sinu (kome se negira suština, sama Priroda), a Duha Svetog svoditi na bezličnu silu.

Bog je Duhovno Biće, i svoditi treći ipostas - osobu na bezličnu silu je depersonalizacija samog Boga.

Dakle, svatko tko tvrdi da "veruje" u Boga (koga naziva u svojoj posednutosti židovštinom, "Jahve") a negira doslovno Božanstvo Sina, depersonalizuje Duha Svetog, svodeći Ga na puku silu, čini apostazu goru od ateizma.

Jer, ono što oni, slepci i bezumnici čine je da Boga ne samo depersonalizuju, nego Mu negiraju i Njegovo JA.

A šta je onda takav "Bog"?

Bezumno, NE BIĆE.

A, upravo takvim i čoveka predstavljaju sekularisti i "deisti" protestantskog ("prosvetljenog") Zapada.

Uostalom to najrečitije govori činjenica da se ljudskost NEGIRA nerođenima, koji se svode na skup "ćelija" - "stanica"...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Upravo je obrnuto.

Ok, ja mogu prihvatiti da ti želiš da je tako. Da je forma iznad unutrašnje odluke u srcu i da je samo forma dovoljna.

Ali ja znam da nije tako jer sam Hristos kaže da forma pobožnosti ne može spasiti. Ipak je taj put teži. Teži mislim, ako smo navikli da forma bude merilo, pa sada nam je problem da prihvatimo činjenicu da ipak svojim vidljivim delima ne možemo biti spaseni. Ali je lako kada to činimo prepušteni Bogu. Nije lako Bogu se samo prepustiti, to je strah..ljudski je bojati se. Strah od neizvesnosti jer čovek gubi podlugu u svojim delima i vidljivom ispoljavanju vere koje mu daje sigurnost. Ali je lako kada to ipak odlučimo. Jer nam Bog pomaže onda.

Ja dakle, taj stav mogu razumeti, to je mnogo lakše. Ali Božija Reč kaže da je taj put ipak malo teži.

Natrag