Čovjekoubojica = Kristoubojica; (Antikrist = antičovjek)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dj 16,30-31: Gospodo, što mi je činiti da se spasim?" Oni će mu: "Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!"

Znači Maje, Inke, muslimani..niko od njih neće biti spasen jer nisu znali za puko ispovedanje verju o "Gospodu Isusu"?

Kada bi to tako bilo onda bi Bog nepravedno kaznio njih jer eto nisu imali priliku da ovo ispovede a sami za to nisu krivi. Da li misliš da bi Bog tako odlučivao o spasenju?

Dela 16 govore o sasvim drugom slučaju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Znači Maje, Inke, muslimani..niko od njih neće biti spasen jer nisu znali za puko ispovedanje verju o "Gospodu Isusu"?

Kada bi to tako bilo onda bi Bog nepravedno kaznio njih jer eto nisu imali priliku da ovo ispovede a sami za to nisu krivi. Da li misliš da bi Bog tako odlučivao o spasenju?

Dj 4,12: I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti.«

Zašto ti ne voliš Bibliju i odbacuješ ono što u njoj piše, kao ovo gore, a pozivaš se na poganske spise?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Da li mi možeš konkretno odgovoriti šta će biti sa svima koji nisu imali priliku da formalno usnama "posvedoče"? Hoće li biti zauvek izgubljeni samo zbog forme ispovedi? Da li znaš da tako Boga predstavljaš kao nepravednog?

Ako znaš odgovriti pravilno, to će pokazati da li zrelo razumeš Pismo ili si na nikodomovsko-bukvalističkom nivou razumevanja.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da li mi možeš konkretno odgovoriti šta će biti sa svima koji nisu imali priliku da formalno usnama "psovedoče"? Hoće li biti zauvek izgubljeni samo zbog forme ispovedi? Da li znaš da tako Boga predstavljaš kao nepravednog?

Za one koji nisu imali priliku upoznati Isusa Bog će se sam pobrinuti, ali vi koji ste ga imali priliku upoznati i nakon toga zanijekati da je Bog, pomrijet ćete u grijesima svojim. (Iv 8,24)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali ovo trebaš znati..nije teško. Znamo kriterijume, ima ih i u Pismu.

Bravo. Evo ti ih direktno iz Pisma:

Dj 16,30-31: Gospodo, što mi je činiti da se spasim?" Oni će mu: "Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!"

Iv 8,24: Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."

Dj 4,12: I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti.

Kako se spasavaju oni koji nemaju formalnu ispoved ili znanje teološko kao mi sada?

Neće se ni oni svi jednako spašavati. Jednima, do kojih nije došlo Evanđelje, Bog će uračunati ono što su činili po savjesti. Drugi pak, među kojima si i ti, kojima je navješten Spasitelj i Bog Isus Krist, a oni ga Bogom ne priznaše, pomrijet će u grijesima svojim. Pitaš me gore nije li ovo surovo? Možda se čini i surovo, ali upravo tako objavi Bog - Kome je god mnogo dano, od njega će se mnogo iskati. (Lk 12,48)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
E Mire, ovo to je gora jeres od bilo koje druge. Sad će ti Žeks "pojasniti" :)

To je istina! Tito je ubijao i Srbe i Hrvate.. Mojima je licno oteo imovinu, jer su bili i suvise imucni! Nikada je vratiti nece, jer ne mogu, milionski iznos je u pitanju, i kad raspodelis tu sicu koju oni sada vracaju na ime restirucije (umanjeno za 70% od cene) na 50 i vise naslednika, ne ostane ti ni za rucak, bukvalno..

Ovde se neću ni ja složiti sa tobom. Svi ti pobrojani, odakle dolaze?

Zato nam Hristos kaže "valja vam se nanovo roditi".

Ja ne govorim "dobar" u smislu Hriscanskih rodova. Oba naroda su dobra koliko to mogu biti sa svetskog stanovista..

jedan razboriti koji je hteo menjati ovaj narod je ubijen 2003. On je bio nada ovog naroda

Ko Djindjic? Nemojmo se zavaravati, nista on nije mogao da uradi, niti je imao viziju boljeg sveta i bolje Srbije. Ubili su ga posto se zamerio Srederu u vezi kosova, kada je insistirao da nam vrate juznu pokrajinu, i jos je trazio da nas bez odlaganja prime u EU, na sta mu je ovaj odgovorio: "Gospodine Djindjicu, mi imamo preca posla od kosova, zasto insistirate na tome bas u ovom trenutku.." Djindjic mu kaze: "Hocu da znam gde su granice moje zemlje, i sa kojim granicama cemo uci u EU". Na sta mu Sreder odgovara: "Gospodine Djindjicu vi ste veca evropa od mene, pogledajte kako izgledate, kako pricate, ali Srbija nikada nece biti deo EU jer su granice evropske unije granice austrougarske monarhije!"

Nakon toga Djindjic izlazi besan iz kancelarije i krece u diplomatsku ofanzivu, krece da lobira za kosovo, nakon cega je dobio metak, jer su ga izuzetno cenili u nemackoj i svetu, na sta Sreder nije mogao da utice. Da je Djindjic kojim slucajem ostao ziv, kosovo bi bilo vraceno Srbiji.

Samo zato je dobio metak, a ne zbog neke vizije!

Natrag