Čovjekoubojica = Kristoubojica; (Antikrist = antičovjek)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne banaliziram ja volju Oca, nego se ti izruguješ s Očevim riječima i uputama - Mk 9,7: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!" - a ti kažeš da je ovo banalno.

Uzalud mu pišeš, jer on, Jovan, i ne zna da je Volja Očeva i Volja Sinovljeva....

Kako ne shvataš da on RAZDVAJA OCA OD SINA...

A tu ih je debilnu blasfemiju učila Ellen Gould Harmon White....

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Promena je važna. Trebalo bi da svi radimo na tome. Ostale teološke razlike nisu presudne(niti pogubljuju niti spasavaju) ali daj Bože da svi težimo "nanovo se roditi". Amin.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Promena je važna. Trebalo bi da svi radimo na tome. Ostale teološke razlike nisu presudne(niti pogubljuju niti spasavaju) ali daj Bože da svi težimo "nanovo se roditi". Amin.

Hoćeš reći da nema razlike vjerujemo li u Isusa Krista ili vjerujemo u Muhamedova Boga??? Dovoljno je promijeniti se, a što vjerujemo i kako vjerujemo, ni na koji način ne utiče na naše spasenje?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Hoćeš reći da nema razlike vjerujemo li u Isusa Krista ili vjerujemo u Muhamedova Boga???

Za ono što muhamedanci nazivaju bogom, ne upotrebljavati veliko početno slovo.

YHWH i al lah nisu ISTO, a kako nema dva Boga, jedan od njih je šta?

sotona

Dakle, neka Jovan jasno i glasno kaže, ko je od spomenute dvojice za njega i one koji veruju kao on, Bog?

Ponavljam, makar ponavljao do kraja vremena, YHWH i al lah nisu ISTO.

Ko je dakle za Jovana Bog, a ko lažni bog?

Preduprediću ga i reći da njegovo mantranje "Jahve ovo, Jahve ono" ne znači NIŠTA, jer ne može i YHWH i al lah.

Ps. Kasnije, u zavisnosti od nastavka diskusije, objasniću i kako je verovanje u to da je ISUS YHWH, ključno za spasenje.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Hoćeš reći da nema razlike vjerujemo li u Isusa Krista ili vjerujemo u Muhamedova Boga???

Hoću reći da ne pomaže u spasenju puko veorvanje ako ga ne prati promena života. Insistiranje na "pukom" verovanju i ispovedanju ne pomaže.

Isus kaže: "valja vam se nanovo roditi".

Dovoljno je promijeniti se, a što vjerujemo i kako vjerujemo, ni na koji način ne utiče na naše spasenje?

Reci mi kako se onda sapasavaju Indijanci-Maje? Misliš da Bog ne može da deluje na srce bez bilo kakvog pukog teološkog znanja?

Zato smo već potrošili kilometar teksta u pokazivanju kako samo "puko" verovanje ne spasava jer ne dovodi nužno do promene života.

Ovo je prioritet a sama teologija je potrebna ali ne presudna. Lako se kasnije dolazi do teologije..to nije teško posle.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Hoću reći da ne pomaže u spasenju puko veorvanje ako ga ne prati promena života. Insistiranje na "pukom" verovanju i ispovedanju ne pomaže.

Dakle, po tebi je svejedno, Isus ili Muhamed. Još ćeš ti napredovati i za koji dan ćeš reći kako je tvoj izbor ipak Muhamed. Uostalom, nisi li ustvrdio da su najveći zločinci baš oni koji vjeruju da je Isus Bog.

Zato smo već potrošili kilometar teksta u pokazivanju kako samo "puko" verovanje ne spasava jer ne dovodi nužno do promene života.

Ali ti i dalje teraš svoju priču da ispovedanje Hristos-Bog spasava. Vidimo da ne spasava.

Mi koji nismo slijepi kod očiju, ipak vidimo da spasava. ;) Evo:

Dj 16,30-31: Gospodo, što mi je činiti da se spasim?" Oni će mu: "Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!"

Iv 8,24: Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Valja vam se nanovo roditi", kaže Hristos.

Šta ćemo za Maje? Kako se oni spasavaju?

Takođe, odlično kada si naveo muslimane. Kako se oni spasavaju? I da li uopšte, pošto ne veruju u Hrista Boga?

Možeš li ovo dakle definisati?

Natrag