Čovjekoubojica = Kristoubojica; (Antikrist = antičovjek)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, volja Oca

Je ovo:

Mk 9,7: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!"

Dakle, Očeva volja je da slušamo Njegova Sina.

A Njegov Sin nam kaže: Ako ne povjerujete da sam ja Bog, umrijet ćete u grijesima svojim.

P.S. Još te jednom moram pitati. Čime si se ti toliko "podao sotoni" da ti je doslovno i očni vid zamračio, pa uopće ne vidiš ono što sam ja napisao?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Je ovo:

Mk 9,7: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!"

Dakle, Očeva volja je da slušamo Njegova Sina.

Ti Sina uopšte ne slušaš. On kaže da: "neće svaki koji govori Gospode, Gospode ući u carstvo".

Dakle, šta je to što je volja Oca a nije vikanje: "Gospode, Gospode"? Očigledno Sin ti kaže da prazna ispovest ništa ne znači. Ti Ga ne slušaš već slušaš sebe..ne Sina

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne lažem, slugo neznam čiji...ali Božiji nisi.

Dakle, Sin kaže da se pukim ispovestima niko ne spasava.."neće svaki koji mi govori Gospode, Gospode ući u carstvo"

Nego pitah te šta znači činiti volju Oca? Nemoj banalizovati volju Oca da se svodi na puko ispovedanje već nešto mnogo više od ispovedanja to i sam Sin kaže. Pa ako nije puko ispovedanje šta je to što vodi u spasenje?

Isus Nikodimu kaže:"VALJA VAM SE NANOVO RODITI". Šta to znači?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, Sin kaže da se pukim ispovestima niko ne spasava.."neće svaki koji mi govori Gospode, Gospode ući u carstvo"

Tako je. Bravo. Ništa od "pukih ispovijedi". Lijepo sveti apostol reče, ja ti ga citirah - srcem vjerovati ... ustima ispovijedati spasava. Evo ti si najbolji primjer pukog ispovjedanja, mantraš - Jahve, Jahve, Jahve, ..., i zaista se time nećeš spasiti, svejedno ćeš umrijeti u grijesima svojim. Jer, da bi se spasio moraš vjerovati da je Krist Bog (Iv 8,24: Ako ne povjerujete da sam ja Bog, umrijet ćete u grijesima svojim). Dakle, Isus nam je rekao i ostavio što moramo vjerovati, a sveti apostoli nas dodatno poučavaju kako to moramo vjerovati i kako tu vjeru ispovijedati. Zato sveti apostol kaže: Rim 10,10: Doista, srcem vjerovati opravdava, a usitima ispovijedati spasava.

Nego pitah te šta znači činiti volju Oca? Nemoj banalizovati volju Oca

Ne banaliziram ja volju Oca, nego se ti izruguješ s Očevim riječima i uputama - Mk 9,7: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!" - a ti kažeš da je ovo banalno. :ludd/: Ovo si samo od muslimana mogao čuti i usvojiti. I nisi mi odgovorio zašto si toliko navr'o s muslimanima zajedno u džennet? Je li zbog društva s prorokom Muhamedom ili zbog onih "prelijepih djevica"?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Šta znači "valja vam se nanovo roditi"?

To znači povjerovati da je Isus Bog, jer:

1. Da bi se čovjek spasio, mora se "nanovoroditi". (Iv 3,3: tko se ne rodi nanovo, odozgor, ne može vidjeti kraljevstva Božjega!")

2. Da čovjek ne bi "umro u grijesima svojim", da bi se spasio, mora povjerovati da je Isus Bog. (Iv 8,24: Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim.")

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Suština svega je vjera u Krista Boga. A vjera u Krista Boga rađa promijenjenim životom, životom koji nas usmjerava stazom koja vodi u Raj. Prosto k'o pasulj. Drugačije naprosto ne ide.

Najvažnija stavka je upravo promenjen život. Bez toga nema nikome videti Raja. Bog nas menja kada Mu to dozvolimo.

Sada neko može samo verovati i ispovedati ali bez tog našeg pristanka, da nas menja i da usvajamo Njegov karakter jednostavno ne može nam ništa pomoći.

Važna je ispoved, ja ću to reći da jeste. Ali spasonosno je isključivo naš pristanak da nas On menja.

Poslednja izmena:
Natrag