Čovjekoubojica = Kristoubojica; (Antikrist = antičovjek)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali u Svetom Pismu piše da ispovjedanje vjere spašava. Navedi mi samo jedan razlog zašto bih ja odbacio ono što tvrde Isus i njegovi apostoli, a prihvatio tvrdnju tebe antikrista koji niječeš Boga Sina!?!?!?

Nisi dobro razumeo očigledno ono što piše.

Zato je jako važno razumeti i pravilno protumačiti.

A što to treba specijalno tumačiti kada i Isus i njegovi apostoli jasno kažu da ispovjedanje vjere spašava?

Problem za vas koji tako verujete je što to Isus ne kaže. Tako da ti veruj kako misliš da treba.

I Isus i apostoli to jasno kažu. Inače, takvi kao ti, koji očite činjenice u Svetom Pismu ne vidite, jesu oni koji su se sotoni prepustili i sotonine sluge postali.

Na žalost nisi razumeo Isusa i suštinu onoga što kaže u tim tekstovima na koje misliš.

Ja uopće nisam govorio o "razumijevanju Isusa", govorio sam o tome kako u Svetom Pismu jasno, da ne može jasnije, piše da se "ispovijedanjem vjere spašavamo". Niječeš li ti ovo?

Upravo uprostio si tumačenje.

Nisam ja ništa ni uprostio ni tumačio. Ja sam samo tvrdio da u Svetom Pismu piše jasno, da ne može jasnije, da se "ispovijedanjem vjere spašavamo, na što se ti kao antikrist i mrzitelj Svetog Pisma zgražao i ponavljao kako ja naprosto ništa ne razumijem. Pa evo ti, "novozavjetni alergičaru", pa vidi što u Svetom pismu piše:

Rim 10,10: Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Ovo bih nazvao "nikodimovsko-bukvalističko" tumačenje. Nekoliko puta Isus sam kaže da neće svako ko govori Gospode, Gospode biti spasen. Jasno je da postoji nešto osim ispovedanja što se mora činiti pa onda samo ispovdanje ima smisla.

Isus će reći: "koji čine volju Oca mojega", oni su po volji i oni će biti spaseni. Prazna ispoved bez ovog primarnog "činiti po volji Oca" ništa ne govori.

Zato sam ti napomenuo kontekstualni pristup. Ako si voljan to primiti razumećeš.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ovo bih nazvao "nikodimovsko-bukvalističko" tumačenje.

Koga briga kako bi ti što nazvao. Pogotovo kada se uzmu u obrir tvoji muhamedansko-antikršćanski izljevi mržnje prema Kristu i Kristovoj Crkvi. Zato ću još jednom ponoviti, ovako:

stvarnoslap je napisao(la):
Ali u Svetom Pismu piše da ispovjedanje vjere spašava. Navedi mi samo jedan razlog zašto bih ja odbacio ono što tvrde Isus i njegovi apostoli, a prihvatio tvrdnju tebe antikrista koji niječeš Boga Sina!?!?!?

Jovan Prezviter je napisao(la):
Nisi dobro razumeo očigledno ono što piše.

Zato je jako važno razumeti i pravilno protumačiti.

A što to treba specijalno tumačiti kada i Isus i njegovi apostoli jasno kažu da ispovjedanje vjere spašava?

Problem za vas koji tako verujete je što to Isus ne kaže. Tako da ti veruj kako misliš da treba.

I Isus i apostoli to jasno kažu. Inače, takvi kao ti, koji očite činjenice u Svetom Pismu ne vidite, jesu oni koji su se sotoni prepustili i sotonine sluge postali.

Na žalost nisi razumeo Isusa i suštinu onoga što kaže u tim tekstovima na koje misliš.

Ja uopće nisam govorio o "razumijevanju Isusa", govorio sam o tome kako u Svetom Pismu jasno, da ne može jasnije, piše da se "ispovijedanjem vjere spašavamo". Niječeš li ti ovo?

Nisam ja ništa ni uprostio ni tumačio. Ja sam samo tvrdio da u Svetom Pismu piše jasno, da ne može jasnije, da se "ispovijedanjem vjere spašavamo, na što se ti kao antikrist i mrzitelj Svetog Pisma zgražao i ponavljao kako ja naprosto ništa ne razumijem. Pa evo ti, "novozavjetni alergičaru", pa vidi što u Svetom pismu piše:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

"Neće svako ko mi kaže Gospode, Gospode biti spasen već ko čini po volji oca mojega". Isus ovim pak jasno demantuje bukvalistički stav da neko rečima, ispovedanjem samim dobija spasenje.

Naravno, takav stav da se spasavamo samo ispovedima, odgovora onome ko ne želi da se manja u životu pa mu odgovora da je samo spoljašnji oblik pobožnosti dovoljan. Prema tome, Isusove reči ili reči apostola treba razumeti u kontekstu svega što je rečeno na tu temu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Prema tome, Isusove reči ili reči apostola treba razumeti u kontekstu svega što je rečeno na tu temu.

Baš tako. Zato ću ja još jednom zorno pokazati kako vi opsjednuti sotonom ne vidite u Bibliji ni ono što je najočitije.

Na žalost nisi razumeo

P.S. Ovakvi ćete biti svi koji koji nasjednetne subotarskoj podvali i postanete klanjatelji Ellen White. Đavlina će vam zatrovati i um i srce i dušu. Ni najočitije stvari u Svetom Pismu nećete uočavati, bit ćete slijepci pored vlastitih očiju. Zadnji manevar kojim će vas sotona potpuno od Dobra i Istine odvojiti, bit će njegov nagovor da nasrćete na Krista i na sve Što je Kristovo - Kristovu crkvu, Kristovu Euharistiju i Kristovu Majku. Sotona će vas poučavati da Isus nije ništa više od Muhameda, običan čovjek i prorok.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pa kako baš tako, kada ti tako ne radiš. Koristiš upravo pogrešan bukvakističko-nekodimovski princip.

Isus kaže:"neće svako koji mi govori Gospode, Gospode ući u carstvo". Ti tvrdiš da samo ispovedanje donosi ulazak u carstvo. Isus jasno kaže da to nije tako.

Natrag