Čovjekoubojica = Kristoubojica; (Antikrist = antičovjek)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne bih da politizujem temu da je ne zatvore,

Ne bih ni ja politizirao, i otvorio sam je, kako sam i naveo na samom početku, upravo zbog skandalozne i blasfemične Jovanove izjave kako su najveći zločinci upravo oni koji vjeruju da je Krist Bog. Zaista "bolesna" izjava. Ja ovakvu Jovanovu izjavu jedino mogu objasniti njegovim strahom od pakla. Naime, Jovanova blasfemija i Jovanovo svrstavanje među antikriste odbacivanjem Krista Boga, i uopće kršćanskog Boga, vremenski se točno poklapa s njegovim pokazivanjem izuzetnih simpatija prema Muhamedu i muhamedanstvu. Čovjek bi onda rekao, a gdje je tu onda strah, strah od pakla. E vidite, kada prihvaćate Muhameda i muhamedanizam, tada vas "pouče" da ćete završiti u džehennemu (paklu) ako Isusa smatrate Bogom. Poprilično sam siguran da je Jovana upravo ova "muhamedanska blasfemija" 'na smrt' preplašila i da je u strahu od pakla odbacio Boga Krista. Ne znam točno, možda mu je još uz ovaj strah od džehennema (pakla) pomogla i dodatna želja za džennetom (rajem), u kojem vjerne sljedbenike Muhameda i Alaha čekaju "prelijepe djevice".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Politicari su nasi najveci neprijatelji (bio to Kralj Aleksandar, Hitler, Tito, Milosevic, Vucic, Seselj, Tudjman..), sve su oni zakuvali i stvorili su te podele ili ih produbili.. A narod uopste nije los

Ovde se neću ni ja složiti sa tobom. Svi ti pobrojani, odakle dolaze?

Zato nam Hristos kaže "valja vam se nanovo roditi". Bez toga, bez promene srca i unitrašnjeg bića nema ništa. Podele će se praviti i tamo gde ih nema ni u tragovima. Jer "populus" neobraćen i iskvarenog srca će uvek naći razlog za razdor, podele, mržnju. A predstavnici naroda su samo odraz tog naroda odnosno stanja duha tog naroda. Naravno, ima i razboritih ali vidiš i sam..jedan razboriti koji je hteo menjati ovaj narod je ubijen 2003. On je bio nada ovog naroda, ali takav ne može živeti. Na žalost.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne bih ni ja politizirao, i otvorio sam je, kako sam i naveo na samom početku, upravo zbog skandalozne i blasfemične Jovanove izjave kako su najveći zločinci upravo oni koji vjeruju da je Krist Bog.

Problem je što ti negiraš da su hrišćni koji veruju u Hrista Boga činili zločine. Ako ćemo kroz istoriju najviše je došlo od hrišćana kroz istoriju. Nisam pogrešio. Već navedoh, prvi i drugi svetski rat, a pre toga koliko hoćeš ratova u Evropi. Sve oni što veruju u Hrista Boga. Koliko je takođe stradalo u krstaškim ratovima, ratovima u srednjem veku..sve opet od onih koji veruju Hrista Boga.

Moja teza je da dogma o Hristu Bogu ne spasava..tako smo počeli. I dokazao da je to tačno jer da ta dogma sama po sebi spasava, ko je veruje, kako si ti naveo i kako tvrdiš, tada bi to rezultiralo promenom života(ona se mora videti...čovek bi usvajanjem te dogme postao blag, srdačan, ljubazan, smeran) pa u tom slučaju ne bi se dogodio ni jedan rat...a bilo ih je od istih nebrojano.

Dakle, vidimo da ta dogma(uopšte bilo koja dogma-samo njeno formalno ispovedanje) ne može spasiti jer ne menja život. Život se menja kroz dopuštanje Duhu da deluje na srce a to može svako ko hoće nevezeno za bilo koju dogmu. Moramo se menjati kako kaže Hristos. Samim tim, sam Hristos u rečima koje si citirao nije mislio na ono što ti misliš jer Hristos ne bi pričao nikada da neka dogma spasava. Hristos govori da trebamo Njega primiti kao Spasitelja(ne kao Boga-"Sin ne zna do samo Otac"-jasno je da On sebe nepredstavlaja kao Boga, ali kao Spasitelja, da). A to znači da se moramo odreći "svojih dobrih dela"(našu predstavu o tome šta je dobro) i da prihvatimo Hristova dela. To znači ono što kaže "Ako ne verujete da sam ja".

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Problem je što ti negiraš da su hrišćni koji veruju u Hrista Boga činili zločine. Ako ćemo kroz istoriju najviše je došlo od hrišćana kroz istoriju. Nisam pogrešio. Već navedoh, prvi i drugi svetski rat, a pre toga koliko hoćeš ratova u Evropi. Sve oni što veruju u Hrista Boga. Koliko je takođe stradalo u krstaškim ratovima, ratovima u srednjem veku..sve opet od onih koji veruju Hrista Boga.

Prvi i drugi svjetski rat nisu započeli Kristovi, Kristjani, kršćani, nego baš tvoji antikristi. Eno ti primjer Hitlera, čije su rođendane 30-tih godina, točno kad je krenuo u osvajačke pohode, slavili baš tvoji subotari - Adventisti. Hitler je, kao i svi antikristi pa i ti, mrzio Euharistiju i tvrdio da je samo za divljake.

Moja teza je da dogma o Hristu Bogu ne spasava..tako smo počeli.

Da to je tvoja teza, znam. A Isusova tvrdnja glasi - Ako ne povjerujete da sam Ja Bog, umrijet ćete u grijesima svojim. Samo umno neizlječivi bolesnik između terbe i Isusa izabrat će tebe.

čovek bi usvajanjem te dogme postao blag, srdačan, ljubazan, smeran) pa u tom slučaju ne bi se dogodio ni jedan rat...a bilo ih je od istih nebrojano.

Ja sam tebi dokazao da su ratove počinjali baš tvoji antikristi, oni koji su odbacili Krista Boga - Hitler, Staljin, Mao Cedond, Tito, ...

Dakle, vidimo da ta dogma(uopšte bilo koja dogma-samo njeno formalno ispovedanje) ne može spasiti jer ne menja život.

Ništa ti ne vidiš, dapače, ti si notorni slijepac. U Svetom Pismu stoji upravo suprotno ovoj tvojoj tvrdnji, stoji da se baš ispovjedanjem vjere spasavamo.

Život se menja kroz dopuštanje Duhu da deluje na srce a to može svako ko hoće nevezeno za bilo koju dogmu.

Onoga tko odbaci Krista Boga zarobi i opsjedne duh sotone. I takvi više nemaju nikakve veze s Bogom, dapače, oni su potpuno đavliji i čine ono što sotona od njih traži.

Moramo se menjati kako kaže Hristos. Samim tim,

A da bi se promijenili, kaže Krist, najprije moramo povjerovati da je Krist Bog, inače ćemo umrijeti u grijesima svojim.

sam Hristos u rečima koje si citirao nije mislio na ono što ti misliš jer Hristos ne bi pričao nikada da neka dogma spasava.

Spašava vjera u Boga, zar ti ovo niječeš?

Hristos govori da trebamo Njega primiti kao Spasitelja(ne kao Boga-"Sin ne zna do samo Otac"-jasno je da On sebe nepredstavlaja kao Boga, ali kao Spasitelja, da).

Tko si ti đavliji čovječe da se izruguješ i Isusovim riječima i riječima Isusovih apostola. Isus kaže - Ako ne povjerujete da sam Ja Bog, umrijet ćete u grijesima svojim. A apostoli kažu:

Iv 1,1 U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. ... I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine.

Iv 20,28: Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!"

1 Iv 5,20: Znamo: Sin je Božji došao i dao nam razum da poznamo Istinitoga. I mi smo u Istinitom, u Sinu njegovu, Isusu Kristu. On je Bog istiniti i Život vječni.

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

P.S. Nisi odgovorio. Je li te na odbacivanje Krista Boga i prelazak među antikriste više potjerao strah od džehennema, ili želja za 72 prelijepe djevice u džennetu?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Poprilično sam siguran da je Jovana upravo ova "muhamedanska blasfemija" 'na smrt' preplašila i da je u strahu od pakla odbacio Boga Krista. Ne znam točno, možda mu je još uz ovaj strah od džehennema (pakla) pomogla i dodatna želja za džennetom (rajem), u kojem vjerne sljedbenike Muhameda i Alaha čekaju "prelijepe djevice".

Pre će biti ono drugo, djevice hurije, i mesijanski kompleks tako drag sektaškom nakotu. Naime, Jovan, jer u Pakao njegovi subotari ne veruju, se i ne boji nečega što po učenju seksualne igračke Batesa i White-a, Ellen Gould Harmon White, i ne postoji.

Ps. Sve i da ga je u sinkretizam s muhamedanskim smećem oterala želja za hurijama, Jovan i ne zna da Hurije nisu sigurne nikome osim onima koji okrvave ruke za "šupljeg i punog" (alaha) i to ih okrvave krvlju kaffira (Kršćana) i/ili židova.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Prvi i drugi svjetski rat nisu započeli Kristovi, Kristjani, kršćani, nego baš tvoji antikristi. Eno ti primjer Hitlera,

I taj Hitler je potekao iz katoličke porodice :rolleyes:. A učesće su u njegovom projektu podržali mnogi "hrišćani"-Pavlić, Bento Musolini, Mikloš Horti, Francisko Franko, Kosta Pećanac, Dimitrije Ljotić....sve zakleti "hrišćani" koji veruju u Hristos Bog. Što ste ga podržali? Štu mu se nisi suprotstavio..hrišćanine?

I svetski rat je otpočeo opet katolik "hrišćanin" habzburški monarh Franc Jozef. Kako zaboravljaš..činjenice..činjenice gde ste?

Srednji vek..ubijstva, pljačke, stradanje od strane "hrišćana" koji veruju u Hrista Boga. Milioni i milioni žrtava.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I taj Hitler je potekao iz katoličke porodice :rolleyes:.

I tog Hitlera je Bog stvorio, hoćeš reći da je Bog kriv za sva zla koja je Hitler učinio? I baš su tog Hitlera kao velikog vođu slavili subotari. :oops::oops: Koja si ti mustra. Sam sotona te tjera da antikriste pravdaš i amnestiraš a zločince i zlotvore slaviš i veličaš. Pravi si subotar, i oni su slavili Hitlerove rođendane.

I svetski rat je otpočeo opet katolik "hrišćanin" habzburški monarh Franc Jozef. Kako zaboravljaš..činjenice..činjenice gde ste?

Srednji vek..ubijstva, pljačke, stradanje od strane "hrišćana" koji veruju u Hrista Boga. Milioni i milioni žrtava.

Ovime samo pokazuješ da si "truba". Nauči nešto pa ćemo diskutirati.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I baš su tog Hitlera kao velikog vođu slavili subotari. :oops::oops: Koja si ti mustra.

I oni delovi subotara koja su priznali Hitlera, iako su ispovedali Hristos-Bog takođe nisu time spaseni. Isto kao ni Katolici i Pravoslavci bez obzira na ispovedanje Hristos-Bog. Isto

Opet i to sam ti rekao..samo ispovedanje vere ništa ne znači. To važi i za subotare i nedeljare i ove i one.

Ali ti i dalje teraš svoju priču da ispovedanje Hristos-Bog spasava. Vidimo da ne spasava.

Već samo ovo spasava: "Valja vam se nanovo roditi" Isus.

Natrag