Problem je što ti negiraš da su hrišćni koji veruju u Hrista Boga činili zločine. Ako ćemo kroz istoriju najviše je došlo od hrišćana kroz istoriju. Nisam pogrešio. Već navedoh, prvi i drugi svetski rat, a pre toga koliko hoćeš ratova u Evropi. Sve oni što veruju u Hrista Boga. Koliko je takođe stradalo u krstaškim ratovima, ratovima u srednjem veku..sve opet od onih koji veruju Hrista Boga.
Prvi i drugi svjetski rat nisu započeli
Kristovi, Kristjani, kršćani, nego baš tvoji
antikristi. Eno ti primjer
Hitlera, čije su rođendane 30-tih godina, točno kad je krenuo u osvajačke pohode,
slavili baš tvoji subotari - Adventisti. Hitler je, kao i svi antikristi pa i ti, mrzio Euharistiju i tvrdio da je samo za divljake.
Moja teza je da dogma o Hristu Bogu ne spasava..tako smo počeli.
Da to je tvoja teza, znam. A Isusova tvrdnja glasi -
Ako ne povjerujete da sam Ja Bog, umrijet ćete u grijesima svojim. Samo umno neizlječivi bolesnik između terbe i Isusa izabrat će tebe.
čovek bi usvajanjem te dogme postao blag, srdačan, ljubazan, smeran) pa u tom slučaju ne bi se dogodio ni jedan rat...a bilo ih je od istih nebrojano.
Ja sam tebi dokazao da su ratove počinjali
baš tvoji antikristi, oni koji su odbacili Krista Boga -
Hitler, Staljin, Mao Cedond, Tito, ...
Dakle, vidimo da ta dogma(uopšte bilo koja dogma-samo njeno formalno ispovedanje) ne može spasiti jer ne menja život.
Ništa ti ne vidiš, dapače, ti si
notorni slijepac. U Svetom Pismu stoji
upravo suprotno ovoj tvojoj tvrdnji,
stoji da se baš ispovjedanjem vjere spasavamo.
Život se menja kroz dopuštanje Duhu da deluje na srce a to može svako ko hoće nevezeno za bilo koju dogmu.
Onoga tko odbaci Krista Boga
zarobi i opsjedne duh sotone. I takvi više nemaju nikakve veze s Bogom, dapače, oni su potpuno đavliji i čine ono što sotona od njih traži.
Moramo se menjati kako kaže Hristos. Samim tim,
A da bi se promijenili, kaže Krist, najprije moramo povjerovati da je Krist Bog, inače ćemo umrijeti u grijesima svojim.
sam Hristos u rečima koje si citirao nije mislio na ono što ti misliš jer Hristos ne bi pričao nikada da neka dogma spasava.
Spašava vjera u Boga, zar ti ovo niječeš?
Hristos govori da trebamo Njega primiti kao Spasitelja(ne kao Boga-"Sin ne zna do samo Otac"-jasno je da On sebe nepredstavlaja kao Boga, ali kao Spasitelja, da).
Tko si ti
đavliji čovječe da se izruguješ i Isusovim riječima i riječima Isusovih apostola. Isus kaže -
Ako ne povjerujete da sam Ja Bog, umrijet ćete u grijesima svojim. A apostoli kažu:
Iv 1,1
U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. ... I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine.
Iv 20,28:
Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!"
1 Iv 5,20:
Znamo: Sin je Božji došao i dao nam razum da poznamo Istinitoga. I mi smo u Istinitom, u Sinu njegovu, Isusu Kristu. On je Bog istiniti i Život vječni.
Tit 2,13:
iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.
P.S. Nisi odgovorio. Je li te na odbacivanje Krista Boga i prelazak među antikriste više potjerao
strah od džehennema, ili želja za 72 prelijepe djevice u džennetu?