Čovjekoubojica = Kristoubojica; (Antikrist = antičovjek)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Opet i to sam ti rekao..samo ispovedanje vere ništa ne znači. To važi i za subotare i nedeljare i ove i one.

Ali ti i dalje teraš svoju priču da ispovedanje Hristos-Bog spasava. Vidimo da ne spasava.

Ali u Svetom Pismu piše da ispovjedanje vjere spašava. Navedi mi samo jedan razlog zašto bih ja odbacio ono što tvrde Isus i njegovi apostoli, a prihvatio tvrdnju tebe antikrista koji niječeš Boga Sina!?!?!?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A što to treba specijalno tumačiti

Problem za vas koji tako verujete je što to Isus ne kaže. Tako da ti veruj kako misliš da treba.

Svedoci smo da oni koji veruju da ih ispoved spasava, nisu upravu jer ih demantuju dela onih koji to samo ispovedaju. A Isus kaže "po delim poznajemo". Dela, većine koji samo ispovedaju ovo nius dostojna hrišćanina. Tako da ih ta ispoved sama po sebi ne spasava.

Nešto drugo spasava( i o tome sam Isus svedoči).

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja uopće nisam govorio o "razumijevanju Isusa"

Upravo to je ono što treba da uradiš.

govorio sam o tome kako u Svetom Pismu jasno, da ne može jasnije

Upravo uprostio si tumačenje. Ovde je ipak potrebno složenije razumevanje-kontekstualno.

Zato je potrebno "razumevanje Isusa". Isto imaš u priči o jedenju tela i pijenju krvi..isto su tako pogrešno razumeli Isusa da će piti Njegovu telesnu krv, pošto je Isus rekao tako da se to na prvu loptu moglo shvatiti bukvalno. Ali apostol jasno kasnije navodi da taj bukvalistički pristup nije ispravan i da je Isus nešto drugo rekao. Imaš to upravo u ovom primeru. Tissi sa svojom tumačenjem sad bukvalističkim, zapravo isto pogrešno razumeo Isusa kao Jevreji tada. Takođe i Nikodim je koristećći bukvalistički smisao pomislio da trebamo ući u matericu majke da bi se "nanovo rodili" a Isus nije to mislio već na duhovno rođenje.

Tako da ako ostaješ na ovom bukvalističkom shvatanju kada Hristos govori u širem kontekstu, isto ćeš pogrešno razumeti Isusove reči.

Natrag