Čovjekoubojica = Kristoubojica; (Antikrist = antičovjek)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A ono bojkotuješ? "Neće svaki koji mi govori Gospode Gospode ući u carstvo Božije"? Šta sa tim stihovima?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A ovo ne postoji:"neće svako koji mi govori, Gospode...ući u carstvo nebesko"...

Zašto ovo preskačeš? Jel te ovi stihovi ne zanimaju? Pa još reči Hristove?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A ovo ne postoji:"neće svako koji mi govori, Gospode...ući u carstvo nebesko"...

Zašto ovo preskačeš? Jel te ovi stihovi ne zanimaju? Pa još reči Hristove?

Sve postoji, sve ti jasno piše i ništa ja ne preskačem. Evo ti još jednom:

Rim 10,10: Doista, srcem vjerovati opravdava, a usitima ispovijedati spasava.

Dakle, ne samo laprdati: Gospode, Gospode, .... ne ide se s time u Raj, treba najprije "srcem vjerovati". :)

Uputstvo za čitanje gornjeg, i općenito novozavjetnih tekstova: Prije čitanja skinite "prijevjes s očiju i sa srca".

2 Kor 3,14-16: Ali otvrdnu im pamet. Doista, do dana današnjega zastire taj prijevjes čitanje Staroga zavjeta: nije im otkriveno da je u Kristu prestao. Naprotiv, kad god se čita Mojsije, do danas prijevjes zastire srce njihovo. Ali kad se Izrael obrati Gospodinu, skinut će se prijevjes.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Naravno, postoje i Hristove reči:"Neće ući u carstvo nebesko svaki koji mi govori Gospode, Gospode, no ko čini po volji Oca".

Šta ti misliš na ove reči Hristove? Šta znači činiti volju Oca

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Naravno, postoje i Hristove reči:"Neće ući u carstvo nebesko svaki koji mi govori Gospode, Gospode, no ko čini po volji Oca".

Šta ti misliš na ove reči Hristove? Šta znači činiti volju Oca

Ovo je dokaz da ti uopće nisi pročitao ono što sam ja gore napisao, odgovorivši baš na ovo tvoje pitanje. Vidi:

Dakle, ne samo laprdati: Gospode, Gospode, .... ne ide se s time u Raj, treba najprije "srcem vjerovati". :)

Uputstvo za čitanje gornjeg, i općenito novozavjetnih tekstova: Prije čitanja skinite "prijevjes s očiju i sa srca".

Zaista, skidaj prijevjes antikristov s očiju i sa srca.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Šta znači "činiti volju Oca"? To sam te pitao

Jasno je da je to nešto drugo od pukog ispovedanja jer sam Isus kaže da pominjnje ili ispovedanje :"Gospode, Gospode" ne može spasiti.

Šta znači onda "činiti volju Oca"?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Najprije te moram upitati, zar ti je prijevjes preko očiju zaista toliko ograničavajući da uopće ne vidiš što sam ja dva reda iznad tebe napisao!?!?!?

Šta znači "činiti volju Oca"? To sam te pitao

Šta znači onda "činiti volju Oca"?

Znači baš ovo:

Mk 9,7: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!"

Dakle, Očeva volja je da slušamo Njegova Sina.

A Njegov Sin nam kaže: Ako ne povjerujete da sam ja Bog, umrijet ćete u grijesima svojim.

P.S. Još te jednom moram pitati. Čime si se ti toliko "podao sotoni" da ti je doslovno i očni vid zamračio, pa uopće ne vidiš ono što sam ja napisao?

P.S.S. I odgovori mi na još jedno pitanje. Dakle, imam li ja, koji vjerujem i ispovjedam da je Isus Bog, ikakve šanse dospjeti u džennet? Djevice neću ni spominjati. ;)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Znači baš ovo:

Mk 9,7: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!"

Dakle, Očeva volja je da slušamo Njegova Sina.

A On(Sin) nam kaže ovo:"Neće svaki koji mi govori Gospode, Gospode ući u carstvo, nego ko čini volju Oca"

Dakle, volja Oca nije samo da ispovedamo Hrista..jer da je to samo volja Oca Isus bi rekao da je dovoljno samo vikati "Gospode,Gospode".

Šta je dakle to volja Oca?

A šta misliš da nije slučjano volja Oca da budemo promenjeni? Srce skrušeno?

Poslednja izmena:
Natrag