Jeste bas, prava vera je u jelu I picu, postavlja se samo pitanje kako je Luter bio pravi u zderanju I pijanstvu i ubijanju nevinih!
Mire, ne časte oni EGWisti zato, to oko ića, pića, i nemorala mu ne smatraju grehom (ako EGWisti i imaju pojma šta je greh), njima je on "božiji čovek", svetac takoreći zbog Biblije i njegove navodne "borbe" za oslobađanje iste od "prljave i zle" Crkve.. Ipak, da vidimo šta je to Martin Luter, koji Marko, nije moj svetac nego "božiji čovek" vašeg "malog svetla" izjavljivao po nekim pitanjima:
"
No, Luther nije kao prvi prevo Bibliju na jedan od njemačkih govora i time ju učinio dostupnom Nijemcima. Prije Luthera, do u njegovo doba, od 1466. do 1522., bilo je 18 njemačkih prijevoda Biblije, (14 na gornjonjemačkome govoru i 4 donjonjemačkom), ali u manjim nakladama, i 72 djelomična prijevoda. Ovi prijevodi nisu bili svojevoljni kao Lutherovi, i s mnogo manje filoloških manjkavosti i prevodilačkih grješaka. Godine 1534. preveo je Bibliju i cijeli život ju usavršavao. No, Luther iz Starog zavjeta izbacuje samovoljno kako mu odgovara Knjigu Mudrosti, Knjigu Sirahovu, knjige Baruh, Juditu, Tobiju i Prvu i Drugu knjigu o Makabejcima. Evangelici drže da cijelo Sveto pismo ukupno obuhvaća 66 knjiga, dok katolici priznaju i prihvaćaju stari popis od 72 knjige. Iz Novog zavjeta izbacio je Jakovljevu poslanicu, gdje piše: „Što koristi, braćo moja, ako tko rekne da ima vjeru, a djelâ nema? Zar ga vjera može spasiti?“ (Jak 2, 14). Klasičan primjer krivotvorenja izvornog teksta je: (usp. Drugu Pavlovu poslanica Solunjanima, 2 Sol, 2, 15 i Iv 21, 25), u Poslanici Rimljanima 3, 28 stoji: „ … jer tvrdimo da se čovjek opravdava vjerom bez vršenja zakona“. Luther, međutim, prevodi: „Tvrdimo da se čovjek opravdava samo vjerom bez vršenja zakona.“ Riječ „samo“ nema u izvorniku, no, Luther ju jednostavno samovoljno ubacuje."....
...."Ne dopušta rasprave o svom nauku i nameće ga, tko je protiv, toga proklinje, pripisuje si pravo mijenjanja i ukidanja vjerskih obreda i sakramenata i ređenja svećenika. Poziva na usmrćivanje seljaka, protjerivanje Židova i palež njihovih sinagoga u ime Boga dajući sebi ulogu proroka kroz kojega Bog progovara, i tako izokreće vjeru.
Zvuči poznato zar ne? A tek ovo:
"WA 40 I, 634, 29: „Dar proroštva i naš studij skupa s unutarnjim i vanjskim napastovanjima, otvaraju nam razumijevanje Pavla i svih svetih knjiga.“
A tek ovo, EGWisti i Džehovisti na aparatima kada pročitaju ovo:
"Sämtliche Werke, 63, str. 169-170: „Po meni knjiga Otkrivenja nema nikakav apostolski i proročki karakter. Svatko može oblikovati svoj vlastiti sud o toj knjizi, a što se mene tiče, osjećam odvratnost prema njoj, i za mene je ona dovoljan razlog da ju odbijem.“