Ако већ тврдиш да се држиш само Библије, онда не пиши својим речима.
22. Ко је лажљивац осим оног који одриче да Исус није Христос? Ово је антихрист, који се одриче Оца и Сина.
Pa antihrist je i onaj ko kaže (
doduše formalno, usnama) da je Isus Hristos, a svojim djelima (jedenjem nečiste hrane, pušenjem, kršenjem dekaloga itd.) pokazuje da nije pravi hrišćanin, samo usnama priznaje Isusa.
Kao što imamo i lažne hrišćane. Dakle po djelima se poznaje ko istinski Boga i Isusa priznaje, a ko samo formalno.
Matej 7,21 Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji oca mojega koji je na nebesima.
Znači da je Biblija predvidjela i lažne hrišćane.
Kao i ovdje.
Matej 15,8 Ovi ljudi približavaju se k meni ustima svojijem, i usnama poštuju me; a srce njihovo daleko stoji od mene.
Dakle kod vas je tipično uzimanje stihova (u formalnom tumačenju) da bi sebi dokazali da ste pravi .
Dok Biblija ide dalje u tome ko je pravi hrišćanin.
Kao recimo ovi stihovi.
Jakov 2,17Tako i vjera ako nema djela, mrtva je po sebi.
Jakov 2,18No može ko reći: ti imaš vjeru, a ja imam djela. Pokaži mi vjeru svoju bez djela svojijeh, a ja ću tebi pokazati vjeru svoju iz djela svojijeh.
Jakov 2,19Ti vjeruješ da je jedan Bog; dobro činiš; i đavoli vjeruju, i drkću.
Jakov 2,20Ali hoćeš li razumjeti, o čovječe sujetni! da je vjera bez djela mrtva?
Jakov 2,21Avraam otac naš ne opravda li se djelima kad prinese Isaka sina svojega na oltar?
Jakov 2,22Vidiš li da vjera pomože djelima njegovijem, i kroz djela svrši se vjera?
2. По овом познајте Духа Божијег, и духа лажног; сваки дух који признаје да је Исус Христос у телу дошао, од Бога је;
3. А сваки дух који не признаје да је Исус Христос у телу дошао, није од Бога: и овај је антихристов, за ког чусте да ће доћи, и сад је већ на свету.
Duh Božji se poznaje i po držanju zapov. odnosno demonski po ne držanju zapovijesti.
"I po tom razumemo da Ga poznasmo, ako zapovesti Njegove držimo. Koji govori: Poznajem Ga, a zapovesti Njegove ne drži, laža je, i u njemu istine nema. Jer je ovo ljubav Božija da zapovesti Njegove držimo." (1.Jovanova 2,3-4;5,3)
Matej 19,17A on reče mu: što me zoveš blagijem? niko nije blag osim jednoga Boga.
A ako želiš ući u život, drži zapovijesti.
Rimljanima 2,13Ne, pred Bogom nisu pravedni slušatelji Zakona,
nego - izvršitelji će Zakona biti opravdani.
Dakle ne piše ni 9, ni 7, ni 3 zapoov. ni 9 ovih, a 1 izmijenjena, nego svih 10 kako stoji u Bibliji.
A znamo koje su to.
E tako vi sve površno tumačite, da sebe uvjerite kako ste vi pravi.
Pa uzmete dio koji govori samo o vjeri, onda vi kažete da vjerujete , ali zato Biblija kaže da ima i formalna vjera, da vjeruje čak i đavo da Bog postoji.