Čizkejk na više načina

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Jednostavni tiramisu

Jednostavni tiramisu

1.jpg

Sastojci

300 g piškota
100 ml likera od kafe
150 ml jakog esperesa (može da se zameni i jakom nes-kafom)
150 g bele čokolade
kesica želatina
600 g svežeg neslanog sira
50 ml marsale (može i višnjevača, kao zamena)
30 g šećera
1 kašika kakaoa

Priprema

1. Poređati piškote po dnu okvira za kolače. Razmutiti liker i espreso, pa ravnomerno poprskati piškote celom količinom.

2. Izdrobiti krupno belu čokoladu i rastopiti je na pari, pa pustiti da se prohladi. Pripremiti želatin prema uputstvu s pakovanja i izmešati ga sa rastopljenom belom čokoladom, sirom, marsalom (ili višnjevačom) i šećerom. Umutiti sve mikserom, da postane penasto. Rasporediti polovinu krema preko piškota. Poređati drugi sloj piškota koje treba prethodno kratko umakati u mešavinu alkohola i kafe. Na kraju sipati preostali krem.

3. Pre serviranja, pažljivo odvojiti stegnuti krem od ivica okvira za kolače (pomoću vrha noža). Skinuti okvir i tortu posuti kakaom.

Izvor: Stvarukusa.rs
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381

Izvor: domacirecepti.net
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
23.12.2009
Poruka
6
Cheesecake

ggdd.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

SASTOJCI:

Kora:400gr. mlevenog plazma keksa i malo jouice soka.

Fil1: 1kg. slatke pavlake, 4 kasike kisele pavlake i 2 kesice zelatina.

Fil2: 600gr. visanja ili nekog drugog voca po zelji, malo vode, 250gr. secera i 3 keseice zelatina...

PRIPREMA:

Kora: U mlevenu plazmu dodati malo soka i sve lepo sjediniti... Od dobijene smese formirati koru... ( Sok dodavati po malo da smesa ne bi bila ni pretvrda, a ni previse mekana ).

Fil1: Slatku pavlaku umutiti sa kiselom... Zelatin razmutiti u malo vrele vode i mesati kasikom sve dok se ne razbiju grudvice... Razmucen zelatin dodati u smesu od pavlake pa sve lepo sjediniti mikserom... Fil naneti na formiranu koru od plazme...

Fil2: U serpu staviti secer i malo vode ( toliko da prekrije secer ) pa kuvati dok se secer ne otopi, kada se secer otopi u to dodati iseckano voce i kuvati jos 10-ak minuta... Zelatin razmutiti sa malo vrele vode pa dodati u skuvano voce i jos malo kuvati... Fil ostaviti da se malo prohladi pa ga naneti na Fil1... Kolac dobro rashladiti u frizideru...
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Tiramisu u kornetu

Tiramisu u kornetu

1.jpg

Za 4 osobe: 4 veća, slatka korneta za sladoled, 2 jaja, 125 g maskarpone sira (može i krem-sir), 200 g gotovog kompota od višanja, kašika šećera, 40 g bele čokolade i 4 keksa tipa "spekulos".

Čokoladu otopite na sasvim slaboj temperaturi i uz pomoć četkice vrelom čokoladom premažite unutrašnjost korneta, ređajte ih na tanjir i ostavite da odstoje u frižideru kako bi se čokolada ponovo stegla. Za to vreme umutite žumanca sa šećerom i ne prestajući da mutite dodajte maskarpone i pola količine očišćenih višanja iz kompota. Posebno umutite čvrst sneg od belanaca i pažljivo ga pomešajte sa smesom od maskarponea, žumanaca i višanja, mešajući laganim pokretima odozdo nagore. Dobijenu smesu za tiramisu ostavite da odstoji u frižideru najmanje dva sata. U međuvremenu grubo sameljite keks i sipajte pomalo u svaki kornet. Odozgo rasporedite ostatak višanja iz kompota, napunite ohlađenim tiramisuom, ukrasite ponekom višnjom iz kompota i mrvicama keksa i do serviranja čuvajte u frižideru.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Čizkejk s dinstanim šljivama

Čizkejk s dinstanim šljivama

1.jpg

Sastojci

Za koru:


  • 16 spekulas keksa
  • 50 g šećera
  • 2 kašike putera, istopljenog
Za šljive:

  • pola šolje šećera
  • 1 štapić cimeta
  • 10-15 šljiva, oljuštenih, očišćenih i isečenih na kriške
Za krem:

  • 600 g rikota sira
  • 200 g šećera
  • 50 g gustina
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1 jaje
  • 200 ml mlečne slatke pavlake
Priprema

Kora: zagrejte rernu na 160°C. Sameljite keks, pa ga pomešajte sa šećerom i puterom, pa dobijenom masom obložite dno četvrtastog kalupa veličine oko 20 cm. Pecite 10 minuta, pa izvadite iz rerne, ali je ostavite uključenu.

Krem: u većem sudu izmutite četvrtinu količine rikote sa većim delom šećera i gustinom. Mutite mikserom sporom brzinom oko 3 minuta, pa dodajte ostatak sira; pojačajte brzinu, pa dodajte i ostatak šećera, jaje i vanilu. Potom dodajte neumućenu slatku pavlaku i izmešajte varjačom da se sve tek sjedini. Sipajte fil preko kore, pa pecite 60-80 minuta. Kada lupnete prstom po sredini fila on treba vrlo malo da se zatalasa. Ostavite vrata od rerne otvorena i kolač u njoj dok se potpuno ne ohladi. Potom ga prekrijte folijom i prebacite u frižider na najmanje 3 sata.

Šljive: pomešajte šećer sa šoljom vode i cimetom u manjoj šerpi. Sačekajte da provri, pa ubacite šljive i kuvajte ih oko 10 minuta na srednjoj vatri. Ocedite ih, sačekajte da se ohlade i prebacite u sud za odlaganje.

Pred posluženje rasporedite ih po površini ohlađenog kolača.

Izvor: Hrana za dušu

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Mramorni čizkejk s bejlisom

Mramorni čizkejk s bejlisom

1.jpg

Za koru:
100 g krupno izlomljenog suvog čokoladnog ili integralnog keksa
50 g oraha
3 kašike istopljenog putera
1 kašičica kakao praha


Za fil:
720 g krem sira
100 g šećera
3 jajeta na sobnoj temperaturi
2 kašike gustina
240 ml likera bejlis (Bailey’s)
1 kašičica ekstrakta vanile
60 g čokolade za kuvanje, istopljene na pari


Priprema
Zagrejte rernu na 180°C.


Napravite koru: Prebacite keks i orahe u blender i blendirajte na puls dok ne dobijete sitne mrvice. Dodajte puter i kakao prah, pa opet blendirajte na puls dok se sve dobro ne izmeša. Utisnite smesu na dno papirom obloženog kalupa sa pokretnim ivicama (kalup treba da bude prečnika oko 20 cm). Pecite koru 10 minuta, pa je izvadite iz rerne i ostavite sa strane.

Fil: Pomešajte krem sir sa šećerom. Dodajte jaja, jedno po jedno, muteći dobro i brzo
svaki put pre nego što dodate sledeće. Potom umešajte gustin, liker i vanilu. Odvojite oko 1/3 pripremljene smese u drugi sud i njoj dodajte istopljenu čokoladu. Beli deo smese sipajte u kalup preko pečene kore od keksa, pa odozgo sipajte čokoladnu smesu. Napravite mramorni efekat tako što ćete zaboti nož u krem i kratko njime šarati.

Pecite 10 minuta na 180°C, pa smanjite temperaturu na 120°C i pecite još 60-70 minuta. Ivice krema će biti čvrste, a sredina će se malo tresti – to tako treba, ona će očvrsnuti tokom hlađenja. Odmah tankim nožem pređite oko ivica torte da je olabavite iz kalupa, pa je ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi i prebacite u frižider na 1 sat pre nego što je izvadite iz kalupa.

Izvor: Hranazadusu.com
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
ČIZKEJK SA UKUSOM MAKIJATA SA KARAMELOM

1_zpsf3372335.jpg


POTREBNO JE
18 čokoladnih sendvič keksica, 4 kašike putera, 1/4 šolje iseckane crne čokolade, 1/4 šolje instant kafe, 1/2 šolje i tri kašike preliva od karamele, 1/2 šolje slatke pavlake, 1 želatin, 680 g krem sira blažeg ukusa, 1 1/4 šolje šećera


PRIPREMA
Za ovo će vam trebati okrugli pleh sa kojeg se skidaju stranice, prečnika 20 cm. Podmažite ga puterom sa svih strana, a onda keksiće ubacite u blender i dobro ih sameljite. Zatim dodajte i puter, i pustite da se sve dobro izmeša. Dobijeno testo utisnite u dno kalupa, izravnajte, i stavite ga u frižider. Čokoladu i kafu stavite u činiju, i unutra umešajte 1/2 šolje ključale vode. Ostavite da odstoji minut, kako bi se čokolada otopila, i kafa rastvorila, a onda unutra dodajte 1/2 šolje preliva od karamele, i dobro promešajte. Ostavite da se ohladi 10 minuta. U međuvremenu želatin pripremite po uputstvu sa kesice, sa 1/4 šolje vode. Rastopite ga na laganoj temperaturi, a onda ga umešajte u mešavinu sa kafom i čokoladom. Krem sir i šećer mikserom dobro umutite, a onda polako ubacite mešavinu sa kafom. Sve dobro umutite, a onda sipajte u kalup preko korice. Ostavite da se ohladi barem 6 sati. Slatku pavlaku pomešajte sa preostale 3 kašike karamele, pa mutite dok se ne napravi mekani šlag. Skinite stranice od kalupa, pa ukrasite ovim šlagom sa karamelom.

(Blic žena)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Kolač sa bananama i sirom

1_zpsc07839a1.jpg


Sastojci

  • 300 g mlevenog keksa
  • 10 banana
  • 300 ml obranog mleka
  • 2 kesice pudinga od banane
  • 100 g margarina
  • 200 g sitnog sira od obranog mleka
  • 100 g čokolade
Priprema
U činiji izmiksati 4 banane, dodati mleveni keks, promešati i masu staviti u pravougaoni kalup. Puding razmutiti sa malo mleka, a ostatak staviti da se kuva. Sipati razmućen puding, kuvati dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi. U ohlađen puding dodati sir umućen sa margarinom i dobro promešati krem. Preostale banane prepoloviti, staviti na koru i preko njih sipati krem. Čokoladu rastopiti sa malo vode i preliti preko kolača. Ostaviti da se ohladi, izvaditi iz kalupa i iseći na kocke.

Izvor: Kuhinjica


Ovaj kolač je odličan! Pravila sam ga više puta. Ako volite čizkejk i banane, obavezno probajte. A ja ću sigurno probati da ga napravim i sa nekim drugim voćem.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Brzi čizkejk

1_zps9bbf17a9.jpg


Sastojci:
100 g keksa po želji
300 g neslanog krem sira
sok i rendana korica limuna
3 kašike šećera
200 g mešanog, smrznutog voća

Priprema:
Stavite keks u plastičnu kesu, zavežite i prelazite oklagijom preko njega dok se ne izlomi. Sipajte izlomljen u činije ili čaše za desert.
Umutite sir sa korom limuna i dve kašike šećera. Sipajte preko keksa.
Odmrznite voće, pa dve trećine stavite u blender sa preostalom kašikom šećera i sokom od limuna. Poslasticu prelijte ovom smesom i na kraju ukrasite preostalim voćkicama.
Ostavite da se hladi u frižideru bar nekoliko sati pre služenja.

(Vestionline)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Torta od limuna

1_zps97c90e9c.jpg


Potrebno je: 200 g keksa "pti ber", 150 g margarina, 60 g kokosa, 5 limuna, 2 kesice vanilin šećera, kašičica želatina u prahu, 400 g nemasnog krem sira, 100 g + 2 kašike šećera i 400 ml slatke pavlake.

Keks stavite u plastičnu kesu i izmrvite oklagijom. Margarin otopite, dodajte keks, kokos i dobro izmešajte. Smesu rasporedite po dnu okruglog kalupa, pritisnite rukama i ohladite u frižideru 30 minuta. Iscedite sok od jednog limuna, sipajte vanilu i želatin u prahu, promešajte i ohladite. Krem sir umutite sa 100 g šećera i rendanom korom dva limuna, dodajte limunov sok sa želatinom, šlag od slatke pavlake, nafilujte koru i ohladite u frižideru četiri sata. Dve kašike vode prokuvajte sa dve kašike šećera, posudu sklonite s ringle, dodajte kolutove dva limuna i ostavite da odstoje dva, tri minuta. Kolač ukrasite ušećerenim limunom i servirajte.

(Novosti)
 
Natrag
Top