Mogu ti prijateljski savjetovati samo da tražiš Božju pomoć kroz molitvu u svom istraživanju i da se osloniš na Boga, a ne na drugog čovjeka kao što je pisano u Božjoj Riječi.
To i radim, ni na kog se ne oslanjam, ni na cije tudje misljenje, samo na Boga i njegovu rec, i milost. Ako je bitno za mene i za druge (da nekome pomognem), on ce mi otkriti, a ako nije, onda svakako i ne trebam znati..
Ne misliš valjda da je netko drugi samoinicijativno
pokrao 50 tisuća stranica od drugih autora, 'sklapao knjige' i potpisivao ih njezinim imenom, a njoj
zaprijetio smrću ako 'samo pisne'?
Ne znam Slape, onaj u videu tvrdi da je crkva pisala knjige u njeno ime, reci tudjih autora su pripisivali njoj da bi zaradili (ako sam dobro shvatio), a ona to nikada nije napisala. Takodje kaze da su brojne pasuse iz njenih knjiga izbacili, zamenili svojim recima...
Sta je istina mogu znati samo nakon opseznog istrazivanja, ali iskreno nemam za to puno vremena, pa onda ne mogu ni da prosudim..
Jednako ovome, sama Ellen White je pokrala 50-tak tisuća tuđih stranica tekstova, jer se svi ovi pokradeni tekstovi nalaze u svim izdanjima njezinih knjiga koje su objavljene za njezina života. A nigdje ne postoje nikakve indicije da je Ellen White držana u zarobljeništvu i kao ropkinja koja je pod prijetnjom smrću morala potpisivati tekstove koje su drugi pisali i sastavljali.
Po cemu znamo da je to sve ona napisala? Ona mozda i nije znala sta se po crkvama radi. U to vreme se komuniciralo pismima.. Moguce da su i tokom njenog zivota falsifikovali a i posle..
To da su drugi napisali, kompilirili od ukradenih tekstova, više njezinih spisa nego ona sama, to i ja tvrdim, ali ona je u svemu ovome bila kolovođa i robovlasnica tih žena (tzv. literarnih tajnica) koje su to radile, a ne 'mučenica' koju je netko natjerao da prizna krađu koju su napravili drugi.
P.S. Sve je kristalno jasno. Potrebno je samo činjenicama dati prednost nad 'ljubavi prema proročici'.
Da, ali ako sam objektivan, ja moram dati sansu i mogucnosti da ona nije plagirala, vec su to radili drugi. Kako mi znamo da su te knjige stvarno njene? Mi vidimo u onim tekstovima gore, da ona sama kaze kako su neki menjali njene tekstove i "poboljsavali" ih, a ona to nije odobrila..
Zar nisi to procitao?
Pa o cemu mi onda pricamo?
Trebalo bi da postoji bar 1% sanse da je to radio neko drugi, da je crkva to radila u njeno ime. A prema ovom coveku iz videa, "crkva uopste nikada nije priznala Elen White", vec su je zloupotrebljavali.
Ona cak na jednom mestu pise da je "ADVENTISTICKA CRKVA PALA U PONOR PAKLA", zamisli da to napises za crkvu koja je Bozja, koju on podrzava? I taj redak da je CRKVA PALA, su izbacili, nema te recenice u danasnjim knjigama.
Ko zna sta je tu zaista istina..
Da bih mogao dati konacni sud, moram ozbiljno istraziti, a nemam vremena..
Jer imam zadnje čitanje svega što izlazi. Ne postoji ništa što je izmanipulirano, kako oni to nazivaju, oduzeto ili dodano, što ja znam. Ne postoji takva stvar.
Ova izjava se ne slaze sa onom drugom, kontradiktorna je.. Ili ona govori o buducnosti da ce izmeniti njene reci, ili da se to vec radi..