- Učlanjen(a)
- 27.03.2023
- Poruka
- 737
Ako se pročita ovo u cjelovitosti, ona i sama to kaže da je ili od Boga ili sotone, barem meni to tako izgleda:To i ja tvrdim. Zato sam i rekao, da Ellen White, za koju smo vidjeli da je pokrala 50 tisuća stranica teksta i nijekala (lagala) da je to učinila, nema nikakve veze s Bogom. Dapače, bila je duboko u službi sotone. Ne može se biti malo Božji malo sotonin, ono što je radila Ellen White ili je od Boga ili od sotone.
Bog mi je dao značajno, svečano iskustvo u vezi s Njegovim radom; i možete biti uvjereni da sve dok je moj život pošteđen, neću prestati dizati glas upozorenja dok sam impresionirana Duhom Božjim, hoće li ljudi čuti ili će se suzdržati. U sebi nemam posebne mudrosti; Ja sam samo oruđe u Gospodinovim rukama za obavljanje posla koji mi je postavio. Upute koje sam dao perom ili glasom bile su izraz svjetla koje mi je Bog dao. Pokušao sam vam iznijeti načela koja mi je Duh Božji godinama utiskivao u um i zapisivao u moje srce. A sada vas, braćo, molim da se ne miješate između mene i naroda i da odvratite svjetlo koje bi im Bog došao. Nemojte svojom kritikom oduzimati svu snagu, svu poantu i moć iz Svjedočanstava. Nemojte misliti da ih možete secirati prema svojim idejama, tvrdeći da vam je Bog dao sposobnost razlučivanja što je svjetlo s neba, a što je izraz puke ljudske mudrosti. Ako Svjedočanstva ne govore u skladu s Božjom riječi, odbacite ih. Krist i Belial ne mogu se sjediniti. Za ime Krista, nemojte zbunjivati umove ljudi ljudskim sofistikom i skepticizmom i obesmisliti djelo koje bi Gospodin učinio. Nemojte, svojim nedostatkom duhovnog razbora, učiniti od Božjeg djelovanja stijenu sablazni pri čemu će mnogi posrnuti i pasti, "i biti uhvaćeni u zamku." (5T 691)
Kad se ljudi usude kritizirati Riječ Božju, usude se na sveto, sveto tlo, i bolje im je da strahuju i drhte i skrivaju svoju mudrost kao ludost. Bog ne postavlja nijednog čovjeka da izriče sud o Njegovoj Riječi, odabirući neke stvari kao nadahnute i diskreditirajući druge kao nenadahnute. Svjedočanstva su tretirana na isti način; ali Bog nije u tome.”—Pismo 22, 1889
Ne znam kako oni to tumače na svoj neobičan način. Neka im se Bog smiluje ako griješe i neka im je sa srećom...
Znam samo da se Ellen nije smatrala mučenicom i nje se žalila na Marian Davis, zapravo je suprotno od toga:
Marian je upravo ono što nam treba. Ona je sjajna pomoć” (Pismo 4, 1879.).
Dakle, shvaćate da mi je Marian najdragocjenija pomoć u objavljivanju mojih knjiga. (Pismo 61a, 1900.)
Osjećam veliku zahvalnost za pomoć sestre Marian Davis u izdavanju mojih knjiga. Materijale prikuplja iz mojih dnevnika, iz mojih pisama i iz članaka objavljenih u novinama. Jako cijenim njezinu vjernu službu. Ona je bila sa mnom dvadeset pet godina i stalno je stjecala sve veću sposobnost za rad na klasificiranju i grupiranju mojih spisa.” (Pismo 9, 1903.)
Marian, moja pomoćnica, vjerna i istinita kao kompas polu u svome poslu, umire... (Manuscript 95, 1904.)
Svako dobro
Poslednja izmena: