Citati Elen G. White

Sta ste zakljucili nakon citanja ove teme? EGW je bila:

• Bozji prorok.

Votes: 4 30,8%
  • Lazni prorok (plagijator).

Votes: 7 53,8%
  • Ne smatram je prorokom ali nemam lose misljenje o njoj.

Votes: 1 7,7%
  • Bila je to bolesna zena koja umislja.

• Bila je dobra osoba.

Votes: 2 15,4%
  • Bila je zla osoba.

• Total voters
    13
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Punih sedam godina će Ellen White i društvo oko nje naučavati ovu bogohulnost - kako je 22.10.1844. zavšilo vrijeme spasenja za grešnike, a grešnici su svi koji nisu prihvatili adventističku glupost o Isusovom preseljenju na Nebu.

Nigdje EGV nije učila da se 1844. završilo vrijeme spasenja za grešnike.

Pa zar Isus nije na nebu?

Sa Hristom se postupalo onako kako mi zaslužujemo, da bi se sa nama postupalo kako On zaslužuje. On je bio osuđen zbog naših greha, u kojima nije imao udela, da bismo mi mogli biti opravdani Njegovm pravdom, u kojoj nemamo udela. Pretrpeo je smrt koja je bila naša, da bismo mogli primiti život koji je bio Njegov. … U Hristu su međusobno povezane zemaljska i nebeska porodica. Proslavljeni Hristos je naš brat. Nebo je obavijeno ljudskom prirodom, a ljudsko je privijeno na grudi Bezgranične ljubavi.“​

Ove reči o međuljudskim odnosima nalaze se u njenoj knjizi „U potrazi za boljim životom“:

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
“Kada ljudi idu putem koji nepotrebno trosi njihove zivotne snage ili pomracuje njihov um, tada grese protiv Boga; oni Ga ne proslavljaju u svojim telesima i duhu sto je Njegovoi…. Bog dopusta da zasvetli svetlost da bi omogucio coveku poznanje, da ako zeli da zivi savrsenim zivotom, mora da bude poslusan prirodnim zakonima koji vladaju njegovim bicem. Kako je tada vazno da covek hodi u ovoj svetlosti, da razvije sve svoje snage, kako telesne tako i umne, da budu na slavu Bogu." Elen Vajt, Saveto o zivotu i ishrani, str. 89.

BOZJA LJUBAV PREMA COVEKU

I priroda i otkrivenje svedoce nam o Bozjoj ljubavi.
Nas je nebeski Otac izvor zivota, mudrosti i radosti.
Pogledajte samo cudesa i lepote prirode!
Mislite o njihovoj divnoj prilagodjenosti potrebama
i sreci, ne samo coveka, vec i svih zivih stvaorenja!
Sunceva svetlost i kisa, koji ozivljavaju i osvezavaju
Zemlju, bregovi, mora i ravnice sve nam to govori o
Stvoriteljevoj ljubavi. Bog je onaj koji zadovoljava
svakodnevne potrebe svih svojih stvorenja.
Prema divnim recima psalmiste,
"Oci su svih k tebi upravljene,
i ti im dajes hranu na vreme;
otvaras ruku svoju,
i sitis svasta zivo po zelji." Psalam 145,15.16.

Elen Vajt, Put Hristu, str. 7.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Pa zar Isus nije na nebu?
Otvorio sam ovu temu sa namerom da se na njoj postavljaju citati, kako bi svaki pojedinac mogao korektno sagledati ucenja ove zene iz njenih licnih reci. Nisam je otvorio kao temu za diskusiju, sto mislim da je posteno sa moje strane.

A ti Slap i Laodikeja i ostali na njoj komentarisete. Isto tako komentarises i na temi pravoslavlje i ostalim temama skretanjem na adventizam i napadima na one kojima je namenjena ta tema da na njoj predstave svoju veru..

Veoma neprilicno ponasanje...

Ovde se vidi da sam ja oduvek bio za korektnost i jednako predstavljanje, ali vi ste nepopravljivi..

Moze kratak uvod odnosno naslov, kao sto je Marko napisao. Postavljajte citate. Hvala.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Otvorio sam ovu temu sa namerom da se na njoj postavljaju citati, kako bi svaki pojedinac mogao korektno sagledati ucenja ove zene iz njenih licnih reci. Nisam je otvorio kao temu za diskusiju, sto mislim da je posteno sa moje strane.

Kada neko izvrće nečije spise onda je moja dužnost da stanem u odbranu Božjeg proroka.

A ti Slap i Laodikeja i ostali na njoj komentarisete.

Dok god izvrćete to ću da radim.

Isto tako komentarises i na temi pravoslavlje

Naravno. Nisam ti ja kriv što si otišao tamo gdje se laska ljudima.

Ovde se vidi da sam ja oduvek bio za korektnost i jednako predstavljanje, ali vi ste nepopravljivi..

uz vrijeđanje drugih vidjeli smo tvoju korekciju "hrišćanskih" riječi da mi je ispran mozak.

Toliko o tvojim arg. koji očigledno nemaš.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kada neko izvrće nečije spise onda je moja dužnost da stanem u odbranu Božjeg proroka.

Ellen White: "Lažeš tripo. Ja sam to i vjerovala i naučavala. Evo vidi."

"S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. Kad je on molio za svoje neprijatelje postojala je nada za njih, i oni su mogli biti opravdani i spašeni njegovim molitvama, i u vrijeme nakon što je bio posrednik u vanjskom boravištu za cijeli svijet. Ali sada, njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

"Neki su se činili istinski obraćeni, kako bi zaveli Božji narod, ali kad bi se mogla vidjeti njihova srca pokazala bi se crna kao i uvijek. Moj anđeo pratitelj pozvao me je da pogledam muke duše griješnika, kako je to bilo. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo." (Ellen White, Present Truth, 1849.)

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Nastavak
Bog je stvorio coveka savrseno svetim i srecnim;
a divna Zemlja, kada je izasla iz Stvoriteljeve ruke,
nije pokazivala ni traga raspadanja ili senke prokletstva.
Tek je prestup Bozjeg zakona - zakona ljubavi -
doneo nesrecu i smrt. Pa ipak, usred patnji izazvanih grehom,
otkriva se Bozja ljubav. Napisano je da je Bog prokleo
Zemlju zbog coveka. 1. Mojsijeva 3,17.
Trnje i ckalj - teskoce i iskusenja koji njegov zivot ispunjavaju
naporima i brigama - odredjeni su radi njegovog dobra kao
deo vaspitanja po Bozjem planu neophodnoga za njegovo
uzdizanje iz propasti i izopacenja koje je doneo greh.
Svet, iako gresan, nije ispunjen samo zaloscu i bedom.
I sama priroda nam upucuje poruku utehe i nade.
I na ckalju moze se naci cveca, a trnje je prekriveno ruzama.

"Bog je ljubav" - zapisano je na svakom pupoljku, koji se
rascvetava, na svakoj vlati proklijale trave. Divne ptice koje
ispunjavaju prostor zvucima svojih veselih pesama, cvetovi
neznih boja, koji u svom savrsenstvu cine vazduh mirisnim,
velicanstveno sumsko drvece bogato razlistano i zeleno -
sve to svedoci o neznom, ocinskom staranju naseg Boga
o Njegovoj zelji da svoju decu ucini srecnom.
Put Hristu str.8.

SVETLOST U TAMI

"U svim vekovima Božje delo na zemlji pokazuje u svakoj velikoj reformaciji verskom pokretu veliku sličnost. Bog uvek postupa sa ljudima po istim načelima. Važni pokreti današnjice imaju sličnosti sa onima koji su bili uprošlosti, a iskustva crkava u prošlim vremenima pružaju dragocene pouke našem vremenu. Biblija nas jasno uči da Bog pomoću Svetog Duha upravlja na naročiti način svojim slugama na zemlji u velikim pokretima za nastavljanje dela spasenja. Ljudi su orudja u Božjim rukama, kojima se On služi da izvrši svoje božanske namere. Svako ima svoj zadatak; svakome je data mera videla koja odgovara potrebama njegovog vremena i koliko je potrebno da ga osposobi da izvrši delo koje mu je Bog poverio. Ali nijedan čovek, ma koliko ga nebo cenilo, nije nikada postigao potpuno poznanje o velikom planu spasenja, pa ni punorazumevanje božanskih namera samo za njegovo vreme. Ljudi ne razumeju sasvim što Bog hoće da postigne sa delom koje im je predao da ga izvrše. Oni ne shvataju potpuno značaj vesti koju propovedaju u njegovo ime.»Možeš li tajne Božje dokučiti, ili saznati savršenstvo Svemogućega?« (***O Jovu 11, 7.) »Jer misli moje nisu vaše misli, niti su vaši putovi moji putovi, veli Gospod; nego koliko su nebesa viša od zemlje, toliko su putovi moji viši od vaših putova, i misli moje od vaših misli.« ***Isaija 55, 8. 9. »Jer sam ja Bog, i nema drugoga Boga, i niko nije kao ja, koji od početka javljaju kraj i izdaleka što još nije bilo; koji kažem; namera moja stoji i učiniću sve što mi je volja.«***Isaija 46, 9–10.
Cak i proroci, koji su bili osposobljeni naročitim prosvećenjem Svetoga Duha,nisu potpuno shvatali značenje poverenih im otkrivenja. Smisao objavljenih proročanstava postajao je jasan tek tokom vremena, i to u času kad su Božjem narodu bile potrebne pouke sadržane u njima." Kosmicki konflikt, str. 283.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
„Molitva je otvaranje srca Bogu kao Prijatelju. To nije potrebno zato da bismo Bogu otkrili šta smo, već da bismo postali sposobni da Ga primimo. Molitva ne spušta Boga k nama, već nas uzdiže Njemu.“​

A iz njenog klasika o Hristovim učenjima, „Pouke velikog Učitelja“:
---------------------------------------------------------------------------

"S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

-----------------------------------------------------------------------
Pa šta, ispada onda da Petar nije apotol Isusa jer u jednom momentu se Njega odrekao i vjerovao da nije Mesija i sin Božji.

Ispada da apostoli nisu apostoli jer nisu vjerovali da će Isus ustati.

E jesu ti jaki arg. Kakva bruka od argumenata.

Tako da sam opet osporio tvoju nauku. Ajd više ne brukaj se.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

-----------------------------------------------------------------------
Pa šta, ispada onda da Petar nije apotol Isusa jer u jednom momentu se Njega odrekao i vjerovao da nije Mesija i sin Božji.

Kad je Petar pokleknuo pred iskušenjem, Isus mu je rekao: "Nosi se od mene, sotono!" Međutim, na Petrovu izjavu - "Gospodine, ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim", kaže mu Isus: "Pasi ovce moje!" Dakle, Isus u temelje svoje Crkve ugrađuje Petrovu ljubav i Petrovu vjeru.

Kod vas Adventista sedmog dana, za razliku od Kristove crkve, stvari stoje ovako. Sotona je ponukao Millera da računa datum Isusova dolaska na Zemlju. Kad je prošlo vrijeme predviđeno za Isusov dolazak (22.10.1844.), i kad je sam Miller priznao pogrešku i odrekao se vlastite računice, sotona se uortačio s Ellen White i ostalim pionirima ASD, i nagovorio ih da sektu izgrade na razvalinama Millerove sotonske računice.

Ispada da apostoli nisu apostoli jer nisu vjerovali da će Isus ustati.

Apostoli i nisu apostoli po nevjeri. Apostoli su Kristovi po vjeri i propovjedanju Uskrslog Krista. I ne bilo kakvog, nego Krista koji svojom žrtvom od ropstva grijeha spašava sve grešnike. A što su vjerovali i naučavali pioniri ASD? Vjerovali su i naučavali kako je Isus 22.10.1844. prestao spašavati grešnike!? Dakle, propovjedali su Antievanđelje, skoro deset godina.

E jesu ti jaki arg. Kakva bruka od argumenata.

Znaš li ti što su argumenti? Nisu to žvake.

Tako da sam opet osporio tvoju nauku. Ajd više ne brukaj se.

Ne, ti si osporio Jelenu, nju si prikazao lažljivicom, a ne mene. Vidi:

Tripo: "Nigdje EGV nije učila da se 1844. završilo vrijeme spasenja za grešnike."

Ellen White: "S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Da Stvarnoslap poznaje bibliju kao što je ne poznaje, on bi znao da u pismu piše "DA NEPOSREDNO PRE HRISTOVOG DRUGOG DOLASKA PRESTAJE VREME MILOSTI ZA SVET"

Dakle, ako je Miler propovedao da će Hristos doći, to znači - da su i Ellen White I njeni roditelji koji su bili Metodisti, i svi drugi ljudi koji su dolazili na Milerova predavanja a koji su bili pripadnici različitih crkava, pa i Rimokatolici, verovali da milost prestaje pre tog događaja Hristovog dolaska, što je bilo u skladu sa biblijom.

Kada je Bog otkrio Milerovu grešku u tumačenju događaja, onda to niko više nije verovao.

Što se tiče Stvarnoslapovog tumačenja nastanka crkve ASD, pitanje je kako taj čovek uopšte može da spava mirno pored takvih gnusnih neistina koje iznosi svesno.

To je njegova stvar I nema veze sa Adventistima.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kad je Petar pokleknuo pred iskušenjem, Isus mu je rekao: "Nosi se od mene, sotono!" Međutim, na Petrovu izjavu - "Gospodine, ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim", kaže mu Isus: "Pasi ovce moje!" Dakle, Isus u temelje svoje Crkve ugrađuje Petrovu ljubav i Petrovu vjeru.

Tvoja nauka je osporena sa vjerovanjem Petra da Isus nije Mesija i sin Božji, a to ne znači da on nije apostol.

Kod vas Adventista sedmog dana, za razliku od Kristove crkve, stvari stoje ovako. Sotona je ponukao Millera da računa datum Isusova dolaska na Zemlju. Kad je prošlo vrijeme predviđeno za Isusov dolazak (22.10.1844.), i kad je sam Miller priznao pogrešku i odrekao se vlastite računice, sotona se uortačio s Ellen White i ostalim pionirima ASD, i nagovorio ih da sektu izgrade na razvalinama Millerove sotonske računice.

Što znači da su EGV i osnivači HAC bili nadahnuti od Boga jer su kritikovali određivanje datuma 2. dolaska.

Ala su slape arg. :warning::beee: ispada da apostolska crkva nije Božja jer je nastala na razvalinama učenja i vjerovanja apostola da će Isus zasjesti na prestolu u Jerusalimu i da će obnoviti carstvo i otjerati Rimljane.

:roll::beee:

„Gajite sklonost da govorite dobro o drugima. Bavite se dobrim osobinama onih sa kojima se družite i što manje uočavajte njihove greške i slabosti. Kada padnete u iskušenje da se požalite na ono što vam je neko rekao ili učinio, pohvalite nešto u životu i karakteru te osobe.“​

Uživajte u ovim dubokim uvidima u nauku molitve iz njene najprevođenije knjige, „Put Hristu“:

Poslednja izmena:
Natrag