Citati Elen G. White

Sta ste zakljucili nakon citanja ove teme? EGW je bila:

• Bozji prorok.

Votes: 4 30,8%
  • Lazni prorok (plagijator).

Votes: 7 53,8%
  • Ne smatram je prorokom ali nemam lose misljenje o njoj.

Votes: 1 7,7%
  • Bila je to bolesna zena koja umislja.

• Bila je dobra osoba.

Votes: 2 15,4%
  • Bila je zla osoba.

• Total voters
    13
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nauka ti je oborena sa primjerom apostola. Zato ih je Isus ukorio zbog sporosti vjerovanja, čak nisu vjerovali ni da je ustao u nedelju. A pune 3,5 god. su vjerovali da neće umrijeti i da će sjesti na prestolu. :mig:

Ne samo da ih je ukoravao, nego je Isus Petru jednom prilikom, kad je Petar nasjeo na sotoninu podvalu, a sve Jelenino djelo je sotonina podvala, rekao: Odlazi od mene sotono!

Slape kada pukne linija nema druge pukla ti je nauka, nema ovdje povlačenja na rezervnu liniju fronta. Ovo je teološka rasprava, a ne bitka na frontu gdje svako ima po nekoliko linija.

Točno. Kad sotoni povjeruješ, kao Jelena, sve ti je puklo.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
"Boziji Sin bio je priznat kao Vladar Neba, silom i vlascu jednak sa Ocem. Hristos je ucestvovao u svim savetovanjima sa Ocemn." EGW Kosmicki konflikt str. 402.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
"Krst golgote je dokaz da je Zakon nepromenljiv. On takodje svetu objavljuje da je plata za greh smrt." EGW Kosmicki konflikt str. 409.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
"Kad je covek prestupio Bozji zakon njegova priroda postala je zla, i on je dosao u saglasnost sa sotonom, a ne u neprijateljstvo sa njim... Svi oni koji nisu odlucni Hristovi sledbenici, sluge su sotonine. " Isto, str. 410.

"Prazna i nastrana tumecenja Svetog pisma, kao i mnoge protivurecne teorije o biblijskoj nauci koje postoje u hriscanskom svetu, delo su naseg velikog neprijatelja, koji hoce da tako duse zbuni da ne mogu razlikovati pravu istinu."
Isto, str. 423

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Čovjek Isus Krist nije bio Svemogući Bog, a ipak Krist i Otac su jedno. (Ellen G. White, Manuscript 140)

To se misli dok je bio u tijelu. Što znači da se oslanjao na Oca u tom smislu. Slap opet izvrće.

Budući da smo grešni i nesveti, ne možemo se savršeno pokoravati svetom Božjem zakonu. Nemamo nikakve svoje pravde kojom bismo udovoljili zahtjevima Božjeg zakona. Međutim, Krist nam je otvorio put za povratak u izgubljenu domovinu. Živeći na svijetu usred istih izazova i iskušenja s kojima se i mi susrećemo, On je vodio bezgrešan život. Umro je za nas, i sada nam nudi svoju pravdu, dok naše grijehe preuzima na sebe.“ – Put Kristu, str. 62.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Isus je istovremeno Bog i čovjek (Bogočovjek).

U kom smislu je ono rečeno objasnio sam.

Dakle, Isus je bio Bog Svemogući i kad je bio u tijelu.

To može i formalno da se kaže, kao npr. ti što si rekao. Isus je rekao da će biti onih koji će govoriti Gospode, Gospode, ali neće biti spaseni.

Znači da to nije dovoljno.

Htio da nas iznerviraš, a sam si se iznervirao kao i Taramana, on je očit primjer kada u čovjeku mržnja proradi, a vi svi ovdje ste dobili pouku od njega pa se nasilu suzdržavate.

a mi se ne oslanjamo kao vi na kipove i hostiju, zato smo mirni.

„Isus nas pojedinačno poznaje i dirnut je osjećajem naše slabosti. On nas sve po imenu poznaje. On zna kuću u kojoj živimo, imena svih koji se u njoj nalaze. On u određenim trenucima daje upute svojim slugama da idu u određenu ulicu u određenom gradu, u tu i tu kuću, i nađu jednu od Njegovih ovaca.
Isus tako potpuno poznaje svaku dušu kao da je to jedna jedina duša radi koje je On umro. Nevolja svake duše pogađa Njegovo srce.“ – Želja vjekova, str. 479.

Vi negirate vaskrsenje i raspeće Isusa.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A što si ti ovdje htio reći?

Nisam htio, pravilnije bi bilo da sam rekao.

Šta? Ajd ne glumi jednom ćeš popustiti kao što si već popustio.

Zato i jesi pobjegao sa doktrinarnih tema na temu o EGV.

Ja dao citat pravosl. duhovnika, a Dart Š. se iznervirao. I to ga iznerviralo, samo moja uvodna riječ o citatu, nisam svoje mišljenje ni iznio.

Jer i ti i on duboko znate da je ono što EGV pisala istina. I to vas jede iznutra, zato ste i došli da sami sebi dokažete da ono što tvrdite je istina.

Što se mire iznervirao kada sam mu to rekao.

Samo plašt pravednosti koji je sam Krist osigurao za nas može nas učiniti prikladnima da se pojavimo u Božjoj prisutnosti. Ovim plaštom – odjećom svoje pravednosti – ogrnut će Krist svaku vjernu i istinski pokajanu dušu.“ – Kristove priče, 311.

Natrag