Slap je svaku temu pretvorio o rasp. EGV evidentno je da mu smeta njena nauka jer je biblijska.
Dakle, prema vama Adventistima, Bog je to otkrio
24.10.1844. i to potvrdio otkrivenjem koje je dao Ellen White.
OK!
Vratimo se sada na početak priče. Ja sam naveo citat u kojem
Ellen White priznaje da je, "s braćom i sestrama",
i nakon 22.10.1844. vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti. Na to si ti dodao, kako su tako vjerovali "
jedno određeno vrijeme", dok im Bog nije "
razjasnio Millerovu pogrešku". A sada potvrđuješ kako im je Bog to otkrio (razjasnio) "
2 dana nakon razočaranja"
= 24.10.1844. Što će reći da,
nakon 24.10.1844., Ellen White i drugi pioniri
nisu više vjerovali da se grešnici ne mogu obratiti. A sada to provjerimo:
"Neki su se činili istinski obraćeni, kako bi zaveli Božji narod, ali kad bi se mogla vidjeti njihova srca pokazala bi se crna kao i uvijek. Moj anđeo pratitelj pozvao me je da pogledam muke duše griješnika, kako je to bilo. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo." (Ellen White, Present Truth,
1849.)
"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. Kad je on molio za svoje neprijatelje postojala je nada za njih, i oni su mogli biti opravdani i spašeni njegovim molitvama, i u vrijeme nakon što je bio posrednik u vanjskom boravištu za cijeli svijet. Ali sada, njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja
1851. god.)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pogledaj ove godine kojima je povećan font -
1849. i
1851.!? Pogledaj, nisu Jelena i ostali vaši "duhovni preci"
24.10.1844. prestali vjerovati da se grešnici nakon 22.10.1844. ne mogu više obratiti i spasiti, nego su to
vjerovali i naučavali punih sedam godina - sve do 1851. godine.
Zato ponavljam -
STRAŠNO! Radosnom viješću (Evanđeljem) Bog čovjeku, grešniku, javlja kako je svoga Sina žrtvovao na križu da bi ga
iskupio i oslobodio od ropstva grijeha, a "
Ellen White&Co" čitavih
sedam godina (od 1844. do 1851.) "urliču" kako je
22.10.1844. završilo vrijeme obraćenja i spasenja grešnika.