To o Bogojulnosti je tvoje lično mišljenje i nema nikakvog uticaja na istinu.
Sve što iznosiš je posledica tvoje duhovne zaslepljenosti, i sotona te je ispunio svakom poganštinom, duhom oholosti, samoveličanja i samohvalisanja, i mržnjom.
Misliš da ćeš umanjujući druge - učiniti većim sebe, a sasvim je suprotno, da pred mnogim svedocima sebe sramotiš, a tvojim delima mogu da se hvale samo slični tebi.
Dakle, što se tiče gornjih citata - ti si prvo slagao da Ellen White govori o celoj planeti, a potom si tu laž priznao i potvrdio "da ona govori o onima koji su odbacili svetlost o Isusovoj posredničkoj službi u Svetinji nad Svetinjama"
Evo citata koji si sam priložio to potvrđujući:
"Punih sedam godina će Ellen White i društvo oko nje naučavati ovu bogohulnost - kako je 22.10.1844. zavšilo vrijeme spasenja za grešnike, a grešnici su svi koji nisu prihvatili adventističku glupost o Isusovom preseljenju na Nebu"
Što se tiče drugog citata Ellen White, u kome ona govori da ti koji su odbacili Isusovu posredničku službu upućivali molitve, ali da je na scenu stupio sotona koji ih je ispunio svojim nesvetim uticajem - naravno da je tako, samo što si ovde slagao jer si izvrnuo reči Ellen White, i napisao kako je sotona preuzeo Isusovo prestolje U SVETINJI NAD SVETINJAMA.
Iz samog teksta se vidi da si izneo neistinu, jer tekst ne kaže "DA JE TAJ PRESTO NA KOME JE ISUS PRVOBITNO SEDEO BIO U SVETINJI" NAD SVETINJAMA"već da je Isus tek nakon molitve vernih ustao, i ušao u Svetinju nad Svetinjama, i seo na presto pored Oca.
Tada je PORED ovog prvo prestola sa koga je Isus ustao - došao sotona.
Da vidimo šta tekst kaže ( akcenat je na redove obojene crvenom bojom ):
"Vidjela sam kako Otac ustaje sa svojeg prijestolja i u ognjenim kolima odlazi u Svetinju nad svetinjama iza zastora i sjeda.
Zatim je Isus ustao s prijestolja i većina onih koji su klečali ustala je s njim.
Nisam vidjela nijednu zraku svjetla kojom bi Isus obasjao nemarno mnoštvo nakon što je ustao pa je ostalo u najvećem mraku. ...
Zatim su do mjesta gdje se Isus nalazio došla kola od oblaka, s kotačima kao ognjeni plamen, okružena anđelima.
Stupio je u kola i bio prenesen u Svetinju nad svetinjama gdje je sjedio Otac. ... Osvrnula sam se da vidim skupinu koja je još uvijek klečala pognuta pred prijestoljem; oni nisu znali da ih je Isus napustio. Kod prijestolja se pojavio Sotona pokušavajući oponašati Božje djelo. Vidjela sam kako su podigli pogled prema prijestolju i molili: „Oče, daj nam svojega Duha!“ Na to ih je Sotona nadahnuo svojim nesvetim utjecajem. (Ellen White, Rani spisi - poglavlje: Kraj 2300 dana)
Dakle, tvoje tvrdnje se zasnivaju na izvrtanju i pogrešnom predstavljanju reči Ellen White, i ko može verovati tvojim rečima, kada praviš takve kardinalne greške.
To što ti ne veruješ u ono što je Ellen White pisala, to je tvoja lična stvar, i crkva niti bilo koji pojedinac utvrđen u istini - nema ništa s tim.