Citati Elen G. White

Sta ste zakljucili nakon citanja ove teme? EGW je bila:

• Bozji prorok.

Votes: 4 30,8%
  • Lazni prorok (plagijator).

Votes: 7 53,8%
  • Ne smatram je prorokom ali nemam lose misljenje o njoj.

Votes: 1 7,7%
  • Bila je to bolesna zena koja umislja.

• Bila je dobra osoba.

Votes: 2 15,4%
  • Bila je zla osoba.

• Total voters
    13
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zapamti ne kaze ukrstanje SA, nego ukrstanje ijednih i drugih, svaka vrsta sa svojom.

Svaka vrsta sa svojom!? Onda to nije ukrštanje, jesi li ti normalan? A ako bi to bilo samo "miješanje rasa", kako bi to bio grijeh koji je iznad svih drugih grijeha!? Marko, ili ti Jelenu praviš ludom, ili je Jelena tebe svojim glupostima i bogohulnostima sludila.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Evo jos jedne znacajne njene izjave:

Koko se desava obracenje i promena zivota?

“Malo po malo, mozda nesvesno za onoga koji ih prima, nastupaju utisci koji privlace dusu Hristu. Oni se mogu primiti razmisljanjem o Njemu, citanjem Pisma ili slusanjem renji zivog propovednika. A onda odjednom, kada Duh uputi neposredan poziv, dusa se radosno predaje Hristu... Kad Bozji Duh osvoji srce, On preobracava i zivot. Gresne misli se odbacuju, rdjava dela se napustaju; ljubav, poniznost i mir zauzimaju mesto gneva, zavisti i svadje. Radost zauzima mesto zalosti i lice odsjajuje nebeskom svetloscu. Niko ne vidi ruku koja podize teret ili zapaza svetlost koja dolazi iz nebeskih dvorova. Blagoslov dolazi onda kada se dusa pokorava Bogu. Tada sila nevidljiva za ljudsko oko, stvara novo stvorenje po Bozjem oblicju.”

Ceznja vekova, str. 172.173.org )

Svaka vrsta sa svojom!? Onda to nije ukrštanje, jesi li ti normalan? A ako bi to bilo samo "miješanje rasa", kako bi to bio grijeh koji je iznad svih drugih grijeha!? Marko, ili ti Jelenu praviš ludom, ili je Jelena tebe svojim glupostima i bogohulnostima sludila.

Slape, ja se bavim kalemljenjem voica. I ukrstam razlicite vrste tresanja sa tresnjama, a breskve sa preskvama. Vidis da to jeste ukrstanje, na divljaku ukalemim pitomu granu i celo drvo postane potpuno dugacije od originalnog.

Da li je to VRSTA ili PODVRSTA, zbog toga sam napisao ovo: "kao i ukrstanjem raznih zivotinja da su dobijene nove verse ili podvrst. Kao sto je ukrstanjem konja i magarca dobijena mula ili mazga.

Slape, tvoja poslednja recenicsa mene uopste ne iznenadjuje niti me vredja, ti si od pocetka te vrste "hriscanin" koji druge nazivas pogrsnim imenima, proglasavas ih ludima i besomucnima.
To si ti i to je tvoja "kultura" i ja te kao takvoga prihvatam kao sagovornika, a ti za mene mozes da kazes stagod zelis, mene to uopste ne zabrinjava. Imam pametnijeg posla

“Um koji se bavi samo svakodnevnim predmetima otupi i oslabi. Ako se nikad ne trudi da shvati velike i dalekosezne istine, nakon nekog vremena izgubice sposobnost da se razvija. Kao zastita od ovakvog propadanja, i kao podsticaj na razvijanje, nista nije ravno proucavanju Bozije reci... Nikakvo drugo proucavanje ne moze dati takvu snagu umu kao napor da se shvate cudesne istine otkrivenja. Um koji tako dolazi u dodir sa mislima Beskonacnoga mora da se razvija i jaca.” (EGW, Odgoj, str.112)

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slape, ja se bavim kalemljenjem voica. I ukrstam razlicite vrste tresanja sa tresnjama, a breskve sa preskvama. Vidis da to jeste ukrstanje, na divljaku ukalemim pitomu granu i celo drvo postane potpuno dugacije od originalnog.
I koje su to vrste ljudi međusobno ukrštane? Koje su to vrste ljudi divljaka i drugih pitomih?

Da li je to VRSTA ili PODVRSTA, zbog toga sam napisao ovo: "kao i ukrstanjem raznih zivotinja da su dobijene nove verse ili podvrst. Kao sto je ukrstanjem konja i magarca dobijena mula ili mazga.

I koja je podvrsta ljudi dobivena ukrštanjem različitih vrsta ljudi, kao što si naveo primjer mazge?

Slape, tvoja poslednja recenicsa mene uopste ne iznenadjuje niti me vredja, ti si od pocetka te vrste "hriscanin" koji druge nazivas pogrsnim imenima, proglasavas ih ludima i besomucnima.
To si ti i to je tvoja "kultura" i ja te kao takvoga prihvatam kao sagovornika, a ti za mene mozes da kazes stagod zelis, mene to uopste ne zabrinjava. Imam pametnijeg posla

Porođajni krik vas Adventista je bilo bogohuljenje i uvreda Bogu. Niste li rođeni polovicom 19. stoljeća s krikom - 22.10.1844. Bog je odbacio sav pokvareni svijet, Isus je prestao posredovati za grešnike i sotona je preuzeo Isusovo mjesto u nebeskoj Svetinji. Strašno, vi ste Boga optužili da je "digao ruke od čovjeka", a ti bi moju savjest propitivao.

Um koji tako dolazi u dodir sa mislima Beskonacnoga mora da se razvija i jaca.” (EGW, Odgoj, str.112)

S kim ili s čim je u dodiru bio um Ellen White kad je tvrdila da je 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Slap opet iznosi stare laži, na osnovu njegovog vađenja citata Ellen White iz konteksta, kako bi ih prikazao onako kako njemu odgovara, i na te njegove laži je već odgovoreno mnogo puta.

Samo sramoti samoga sebe.

Dakle, Ellen White nije govorila o odbacivanju cele planete, jer ona tu govori o ulasku Isusa u Svetinju nad Svetinjama u kojoj treba da posreduje za čoveka.
Ako je tvrdila da je Bog odbacio SAV svet u smislu planete zemlje, onda nije mogla da tvrdi - da je Isus ušao u Svetinju nad Svetinjama da posreduje.

Dakle, ona govori o onima koji su nakon velikog razočarenja odbacili svetlost o Isusovoj posredničkoj službi, i zatvorili vrata Isusu da on ne može za njih da posreduje, i ti ljudi su odbačeni, jer su oni predhodno odbacili Isusovu posredničku službu, bez koje čovek ne može učestvovati u spasenju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, ona govori o onima koji su nakon velikog razočarenja odbacili svetlost o Isusovoj posredničkoj službi, i zatvorili vrata Isusu da on ne može za njih da posreduje, i ti ljudi su odbačeni, jer su oni predhodno odbacili Isusovu posredničku službu, bez koje čovek ne može učestvovati u spasenju.

Dakle, priznaješ da je 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ko ima imalo poštenja i razuma shvatiće.

Dakle, priznaješ da je 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike.

Ne, nego je Hristos ušao u Svetinju nad Svetinjama da obavi završno delo posredovanja za pali grešni svet.

Dakle, Ellen White nije govorila o odbacivanju cele planete, jer ona tu govori o ulasku Isusa u Svetinju nad Svetinjama u kojoj treba da posreduje za čoveka.
Ako je tvrdila da je Bog odbacio SAV svet u smislu planete zemlje, onda nije mogla da tvrdi - da je Isus ušao u Svetinju nad Svetinjama da posreduje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Ja ću samo citirati, sve će biti jasno.

"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. Kad je on molio za svoje neprijatelje postojala je nada za njih, i oni su mogli biti opravdani i spašeni njegovim molitvama, i u vrijeme nakon što je bio posrednik u vanjskom boravištu za cijeli svijet. Ali sada, njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama."
(Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

Da nije sama ovu bogohulnost vjerovala i naučavala, evo još citata.

"Od uzašašća do zatvaranja vrata, u listopadu 1844., Isus je stajao raširenih ruku punih ljubavi i milosti; spreman primiti, i zastupati u parnici svakog griješnika koji bi došao pred Boga po njegu. Na deseti dan sedmoga mjeseca 1844., On je prešao u Svetinju nad svetinjama, gdje je odonda milosrdni veliki svećenik nad domom Božjim. ... Ja mislim da se slijedeće proročanstvo ispunilo listopada 1844. (James White, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

"Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetište, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet." (Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pa ovi citati upravo ruše tu tvoju teoriju, i potvrđuju ono što sam napisao.

"Od uzašašća do zatvaranja vrata, u listopadu 1844., Isus je stajao raširenih ruku punih ljubavi i milosti; spreman primiti, i zastupati u parnici svakog griješnika koji bi došao pred Boga po njegu.
Na deseti dan sedmoga mjeseca 1844., On je prešao u Svetinju nad svetinjama, gdje je odonda milosrdni veliki svećenik nad domom Božjim. ... Ja mislim da se slijedeće proročanstvo ispunilo listopada 1844.
(James White, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

Dakle, jasno je da je Isus prešao u Svetinju nad Svetinjama, i nastavio službu posrednika za svet.

Odbačeni su oni koji su imali tu svetlost, pa je u doba velikog razočarenja odbacili, kao i Isusovo posredništvo u Svetinji nad Svetinjama.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa ovi citati upravo ruše tu tvoju teoriju, i potvrđuju ono što sam napisao.

Punih sedam godina će Ellen White i društvo oko nje naučavati ovu bogohulnost - kako je 22.10.1844. zavšilo vrijeme spasenja za grešnike, a grešnici su svi koji nisu prihvatili adventističku glupost o Isusovom preseljenju na Nebu.

I ne samo to, oni koji ne znaju da je Isus preselio iz Svetinje, molitve će upućivati sotoni, jer je, kaže Ellen White, Isusovo prijestolje u Svetinji preuzeo sam sotona. Pogledajmo:

Vidjela sam kako Otac ustaje sa svojeg prijestolja i u ognjenim kolima odlazi u Svetinju nad svetinjama iza zastora i sjeda. Zatim je Isus ustao s prijestolja i većina onih koji su klečali ustala je s njim. Nisam vidjela nijednu zraku svjetla kojom bi Isus obasjao nemarno mnoštvo nakon što je ustao pa je ostalo u najvećem mraku. ... Zatim su do mjesta gdje se Isus nalazio došla kola od oblaka, s kotačima kao ognjeni plamen, okružena anđelima. Stupio je u kola i bio prenesen u Svetinju nad svetinjama gdje je sjedio Otac. ... Osvrnula sam se da vidim skupinu koja je još uvijek klečala pognuta pred prijestoljem; oni nisu znali da ih je Isus napustio. Kod prijestolja se pojavio Sotona pokušavajući oponašati Božje djelo. Vidjela sam kako su podigli pogled prema prijestolju i molili: „Oče, daj nam svojega Duha!“ Na to ih je Sotona nadahnuo svojim nesvetim utjecajem. (Ellen White, Rani spisi - poglavlje: Kraj 2300 dana)

Pogledajte, 22.10.1844. sotona je na Nebu preuzeo Isusovo mjesto u Svetinji, uči Ellen White. I svi oni koji ne priznaju da je Isus 22.10.1844. na Nebu preseljavao, dakle svi osim Ellen White, James-a White-a, Joseph-a Bates-a i okupljenih oko njih, mole se sotoni, a onda ih sotona "nadahnjuje svojim utjecajem". Da, punih sedam godina Ellen White i pioniri ASD naučavat će ovu strašnu bogohulnost.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To o Bogojulnosti je tvoje lično mišljenje i nema nikakvog uticaja na istinu.

Sve što iznosiš je posledica tvoje duhovne zaslepljenosti, i sotona te je ispunio svakom poganštinom, duhom oholosti, samoveličanja i samohvalisanja, i mržnjom.
Misliš da ćeš umanjujući druge - učiniti većim sebe, a sasvim je suprotno, da pred mnogim svedocima sebe sramotiš, a tvojim delima mogu da se hvale samo slični tebi.

Dakle, što se tiče gornjih citata - ti si prvo slagao da Ellen White govori o celoj planeti, a potom si tu laž priznao i potvrdio "da ona govori o onima koji su odbacili svetlost o Isusovoj posredničkoj službi u Svetinji nad Svetinjama"

Evo citata koji si sam priložio to potvrđujući:

"Punih sedam godina će Ellen White i društvo oko nje naučavati ovu bogohulnost - kako je 22.10.1844. zavšilo vrijeme spasenja za grešnike, a grešnici su svi koji nisu prihvatili adventističku glupost o Isusovom preseljenju na Nebu"

Što se tiče drugog citata Ellen White, u kome ona govori da ti koji su odbacili Isusovu posredničku službu upućivali molitve, ali da je na scenu stupio sotona koji ih je ispunio svojim nesvetim uticajem - naravno da je tako, samo što si ovde slagao jer si izvrnuo reči Ellen White, i napisao kako je sotona preuzeo Isusovo prestolje U SVETINJI NAD SVETINJAMA.

Iz samog teksta se vidi da si izneo neistinu, jer tekst ne kaže "DA JE TAJ PRESTO NA KOME JE ISUS PRVOBITNO SEDEO BIO U SVETINJI" NAD SVETINJAMA"već da je Isus tek nakon molitve vernih ustao, i ušao u Svetinju nad Svetinjama, i seo na presto pored Oca.
Tada je PORED ovog prvo prestola sa koga je Isus ustao - došao sotona.

Da vidimo šta tekst kaže ( akcenat je na redove obojene crvenom bojom ):

"Vidjela sam kako Otac ustaje sa svojeg prijestolja i u ognjenim kolima odlazi u Svetinju nad svetinjama iza zastora i sjeda.

Zatim je Isus ustao s prijestolja i većina onih koji su klečali ustala je s njim.
Nisam vidjela nijednu zraku svjetla kojom bi Isus obasjao nemarno mnoštvo nakon što je ustao pa je ostalo u najvećem mraku. ...
Zatim su do mjesta gdje se Isus nalazio došla kola od oblaka, s kotačima kao ognjeni plamen, okružena anđelima.
Stupio je u kola i bio prenesen u Svetinju nad svetinjama gdje je sjedio Otac. ... Osvrnula sam se da vidim skupinu koja je još uvijek klečala pognuta pred prijestoljem; oni nisu znali da ih je Isus napustio. Kod prijestolja se pojavio Sotona pokušavajući oponašati Božje djelo. Vidjela sam kako su podigli pogled prema prijestolju i molili: „Oče, daj nam svojega Duha!“ Na to ih je Sotona nadahnuo svojim nesvetim utjecajem. (Ellen White, Rani spisi - poglavlje: Kraj 2300 dana)

Dakle, tvoje tvrdnje se zasnivaju na izvrtanju i pogrešnom predstavljanju reči Ellen White, i ko može verovati tvojim rečima, kada praviš takve kardinalne greške.

To što ti ne veruješ u ono što je Ellen White pisala, to je tvoja lična stvar, i crkva niti bilo koji pojedinac utvrđen u istini - nema ništa s tim.

Natrag