- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Najbliži(ali opet kažem ni on nisam siguran da li u potpnosti deli mišljenje oko isključivoljudske prirode) u sadašnjem vremenu jeste Valter Martin, hrišćanski teolog.
No, kažem ja sam za njega i slične saznao tek kada sam i sam shvatio ovu dogmu i razradio je.
Walter Martin: Doktrina o Trojstvu i Kristovu božanstvu
Jedna od istaknutih osobina svih nekršćanskih religija i kultova je njihovo oštro poricanje biblijske doktrine o Trojstvu i božanstva Isusa Krista. Nema potrebe opširno razglabati nauk o Trojstvu i Kristovom božanstvu da bismo pobili teze gospođe Eddy (osnivačica "Kršćanskih scijentista"), ali korisno je sagledati one dijelove Svetog pisma koji temeljito i potpuno razotkrivaju svu plitkost teza kršćanskih scijentsta.
„Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična“ (Postanak 1,26). „Hajde da siđemo i jezik im pobrkamo“ (Postanak 11,7). "Tko će za nas poći?" (Izaija 6,8). Možemo još spomenuti Postanak 18 gdje se Abraham više od deset puta u pluralu obraća Bogu kao Gospodinu (Jehovi); također, očita pluralnost Božanstva snažno se provlači simbolikom trojice anđela za predstavljanje Boga. Činjenica da je Bog navijestio rođenje Sina od djevice, po tijelu iz Davidove loze (Izaija 7,14; 9,6; Mihej 5,2; Matej 1,23; Luka 1,35; usp. Psalam 2,7; Hebrejima 1,5; 5,5; Dj 13,33), da je Sin u tjelesnom obličju bio Njegova vječna Riječ (Ivan 1,1, 14, 18) i da je istinsko božanstvo (Kološanima 2,9; Filipljanima 2,8–11; Otkrivenje 1,8, 17–18; Hebrejima 1,1–4, itd.) i odvojena osoba od Boga Oca, sve ukazuje na istinu da je Isus Krist uistinu bio bogočovjek i naviješteni Mesija Izraela.
HTML:
http://www.pinpointevangelism.com/Trinity&DeityOfChrist.pdf
Jovane, kao što možeš vidjeti upravo je Walter Martin, na kojeg se pozivaš, tvoja naučavanja čvrsto svrstao u nekršćanska naučavanja i naučavanja kultova.
Poslednja izmena: