Citati Elen G. White

Sta ste zakljucili nakon citanja ove teme? EGW je bila:

• Bozji prorok.

Votes: 4 30,8%
  • Lazni prorok (plagijator).

Votes: 7 53,8%
  • Ne smatram je prorokom ali nemam lose misljenje o njoj.

Votes: 1 7,7%
  • Bila je to bolesna zena koja umislja.

• Bila je dobra osoba.

Votes: 2 15,4%
  • Bila je zla osoba.

• Total voters
    13
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tako, dakle. Kažeš, nema Crkve koja tako uči. Lijepo.

A koji su to teolozi? Navedi im imena.

Nema zvanične dogmatike dakle kao kredo vere već više kao teološko razmatranje pitanja Hristovog sinovstva ili ljudske prirode...najbliži ovom mom shvatanju jesu nazareni-ranohrišćanski nazareni ili Jerusalimska zajednica...i verujem da ovu istinu uviđaju mnogi i uviđaće.

Najbliži(ali opet kažem ni on nisam siguran da li u potpnosti deli mišljenje oko isključivoljudske prirode) u sadašnjem vremenu jeste Valter Martin, hrišćanski teolog.

No, kažem ja sam za njega i slične saznao tek kada sam i sam shvatio ovu dogmu i razradio je. Dakle, nisma crpeo učeeje od teologa već sam otkrio teologe koji veruju isto kao ja po nekim pitanjima. Ponosan sam što mogu reći da je ovo verovanje pečat ličnog proučavanja i razumevanja nezavistan od učenja ovog ili onog. Amin.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
No, kažem ja sam za njega i slične saznao tek kada sam i sam shvatio ovu dogmu i razradio je. Dakle, nisma crpeo učeeje od teologa već sam otkrio teologe koji veruju isto kao ja po nekim pitanjima. Ponosan sam što mogu reći da je ovo verovanje pečat ličnog proučavanja i razumevanja nezavistan od učenja ovog ili onog. Amin.

Dakle, ti si definitivno otpadnik od Kristove crkve. Krist je svojoj Crkvi zajamčio da je ni vrata paklena neće nadvladati, a ti konačno prizna kako ne postoji crkva koja uči ovako kao ti, niti ti pripadaš bilo kojoj crkvi.

Mt 16,18: A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.

Valtera Martina ću pogledati. :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dakle, ti si definitivno otpadnik od Kristove crkve. Krist je svojoj Crkvi zajamčio da je ni vrata paklena neće nadvladati

Nazarenska crkva da...no crkva nije građeina, nije skupina ljudi sa određenim nazivom već kao što rekoh..evo crkve sada dok mi diskutujemo...evo crkve. Nisu je nadvladala vrata pakla kao što je obećao Hristos..tako da različita učenja u okviru "crkve" nisu nadvladala crkvu. Ali to nije ni katolička ni adventistička u smislu da je dato sve samo crkvi pod određenim nazovom već je crkva gde su oni koji govore u ime Gospodnje.

Mt 16,18: A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.

Isto su vodili dijalog kao mi sada i to je obećanje da vrata paklena neće nadvladati.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nazarenska crkva da...no crkva nije građeina, nije skupina ljudi sa određenim nazivom već kao što rekoh..evo crkve sada dok mi diskutujemo...evo crkve.

Ma nemoj. Isus je postavio poglavara i starješine svojoj Crkvi i zajamčio joj da je ni vrata paklena neće nadvladati. Tko je poglavar crkve u kojoj si ti? Jesi li ti? Da nije Kainos?

Inače, nazarenska koju spominješ ne postoji, dakle, nije Kristova.

Dakle, jesi li pripadnik neke crkve ili nisi?

P.S. Da nije u pitanju Walter, a ne Valter, Martin?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Jel to od Novih Fosila :)...

sus je postavio poglavara i starješine svojoj Crkvi

Eh..odmah se hvataš za poglavare, vlasti...:)..polako..Duh Sveti deluje na srce a ne preko vlasti i poglavara...naravno...imaju svoju ulogu ali ne kao što ti misliš...

Tko je poglavar crkve u kojoj si ti? Jesi li ti? Da nije Kainos?

Zna se ko je. Vladika naš...jedan Jedini Isus Hristos..mi smo samo sluge.

Dakle, jesi li pripadnik neke crkve ili nisi?

Ja sam pripadnik svake crkve gde se o Reči Božijoj rapravlja...od braće Pravoslavnih sa kojima itekako vodim kvalitetne dijaloge, sa svima...tamo gde se vodi reč Božija to je crkva. Volim i braću Adventiste i svakog iskrenog vernika...

Probaj sa DABL-V. Walter

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jel to od Novih Fosila :)...

Eh..odmah se hvataš za poglavare, vlasti...:)..polako..Duh Sveti deluje na srce a ne preko vlasti i poglavara...naravno...imaju svoju ulogu ali ne kao što ti misliš...

Zna se ko je. Vladika naš...jedan Jedini Isus Hristos..mi smo samo sluge.

Ja sam pripadnik svake crkve gde se o Reči Božijoj rapravlja...od braće Pravoslavnih sa kojima itekako vodim kvalitetne dijaloge, sa svima...tamo gde se vodi reč Božija to je crkva. Volim i braću Adventiste i svakog iskrenog vernika...

Dakle, po vlastitom priznanju, nisi pripadnik niti jedne crkve, pa onda ni Kristove.

Probaj sa DABL-V. Walter

Taj Walter nema veze sa ovim što ti tvrdiš. I na koncu, on je kršćanin. I drugo, taj Walter Martin je ustvrdio da su adventisti kult.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Ako je ovaj:

Kod:
https://www.wikiwand.com/en/Walter_Ralston_Martin

Onda se radi o onom istom Martinu koji je prvo obelžio subotare kao kult, pa onda povukao svoju odluku, da bi se pred kraj života opet premišljao oko toga. Koliko se sećam, ne bi se moglo reći da je on iznosio tvrdnje slične Jovanovim. No, možda i grešim, jer se radi o pripadniku Mater Heresia - Sola Scriptura, pripadniku kulta "Krštenika" - Baptista, iz kojeg je potekao i William Miller,a čiji su "Kršteni" obožavaoci shabata i uticali na Ellen Gould Harmon White i njezinu "viziju" o svetlećoj shabatnjoj zapovesti....

Ujedno, Tripo, njih, Baptiste, na drugim forumima i te kako brani....

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Taj Walter nema veze sa ovim što ti tvrdiš. I na koncu, on je kršćanin. I drugo, taj Walter Martin je ustvrdio da su adventisti kult.

Govori o sinovstvu ono što i ja mislim. A ja sam rekao..moj opseg ide i dalje od njegovog tako da i sam vidiš da je moje shvatanje isključivo zasnovano na ličnom uverenju.

Dakle, po vlastitom priznanju, nisi pripadnik niti jedne crkve, pa onda ni Kristove.

Gde su skupljeni u ime moje onda sam ja...kaže Hristos..dakle Hristove...

Onda se radi o onom istom Martinu koji je prvo obelžio subotare kao kult, pa onda povukao svoju odluku, da bi se pred kraj života opet premišljao oko toga

I on je istraživao, grešio, ispravljao se i sl...no nije on jedini sa kojim imam dodirne tačke vere po pitanju Hristovog sinovstva ili božasnko-ljudske prirode na zemlji....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Govori o sinovstvu ono što i ja mislim. A ja sam rekao..moj opseg ide i dalje od njegovog tako da i sam vidiš da je moje shvatanje isključivo zasnovano na ličnom uverenju.

Dakle, čitava dvojica ste u Kristovoj crkvi, :) OK. Međutim, postoji jedan nezgodan problem. Walter Martin je umro 1989. godine, a ti si, po vlastitom kazivanju, pravu istinu o Isusu spoznao tek prije nekoliko mjeseci i tako se priključio pravoj Kristovoj crkvi. Ovo hoće reći da Kristova crkva punu 31 godinu uopće nije postojala - od Martinove smrti 1989. do tvog prosvijetljenja 2020. godine.

I kad mi tvoje vjerovanje ne bi bilo odbojno, ne bih nikako mogao zamisliti Isusa lažova, jer Isus je svojoj Crkvi zajamčio da je ni vrata paklena neće nadvladati. I drugi moment, reci mi, kako da povjerujem i vjerujem "Duhu Svetom", kojem je od sedam miljardi ljudi na zemlji istini uspjelo privesti samo jednog čovjeka, tebe?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
I on je istraživao, grešio, ispravljao se i sl...no nije on jedini sa kojim imam dodirne tačke vere po pitanju Hristovog sinovstva ili božasnko-ljudske prirode na zemlji....

Svi mi istražujemo i svi mi grešimo, ali se kod Apsoluta takve stvari ne događaju.

Što se tilče Martina, i njemu sličnih, ostaje činjenica da drugačije i nisu mogli da razmišljaju, jer ih je zadojila Mater Heresia - klanjanje Pismu.

I kad mi tvoje vjerovanje ne bi bilo odbojno, ne bih nikako mogao zamisliti Isusa lažova, jer Isus je svojoj Crkvi zajamčio da je ni vrata paklena neće nadvladati. I drugi moment, reci mi, kako da povjerujem i vjerujem "Duhu Svetom", kojem je od sedam miljardi ljudi na zemlji istini uspjelo privesti samo jednog čovjeka, tebe?

Nije samo njega, ima ih još... deobom i "istraživanjem" Pisama se rađaju....

"Duh Sveti"? Ne, to nije Duh Sveti, jer Duh nikada, uprkos tome što "puše gde hoće" ne govori jednima jedno, drugima drugo, trećima treće, i svima njima "šapuće" da je to "istina"....

Dakle pre će biti da se radi o, khm, khm "zavodniku" i "prevarantu" od iskona.

Natrag