Citati Elen G. White

Sta ste zakljucili nakon citanja ove teme? EGW je bila:

• Bozji prorok.

Votes: 4 30,8%
  • Lazni prorok (plagijator).

Votes: 7 53,8%
  • Ne smatram je prorokom ali nemam lose misljenje o njoj.

Votes: 1 7,7%
  • Bila je to bolesna zena koja umislja.

• Bila je dobra osoba.

Votes: 2 15,4%
  • Bila je zla osoba.

• Total voters
    13
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Reč je postala telo i ona mora biti "morfe" tela. Ako je više od toga ona nije onda "morfe" već "šema".

Prvo, a što su ti ovi "morfe" i "šema"? Od koga si ovo prepisao. :)

Drugo, ne odgovori ti na moje pitanje: Je li Isus začet po sili Duha Svetog, ili kao svi drugi obični ljudi.

Treće, od koje crkve ti je ona dogma koju si deklarirao: "Božanska priroda ne može biti prisutna i kogzistirati sa stvorenim bićima ni na koji način. "

Četvrto, uopće se nisi osvrnuo na mojih desetak citata o Bogu Sinu (na zemlji), u odnosu na tvoj jedan potpuno šupalj.

Riješimo bar nešto od ovoga pa možemo dalje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Reč je postala telo i ona mora biti "morfe" tela. Ako je više od toga ona nije onda "morfe" već "šema".

Drugo, ne odgovori ti na moje pitanje: Je li Isus začet po sili Duha Svetog, ili kao svi drugi obični ljudi.

Treće, od koje crkve ti je ona dogma koju si deklarirao: "Božanska priroda ne može biti prisutna i kogzistirati sa stvorenim bićima ni na koji način. "

Četvrto, uopće se nisi osvrnuo na mojih desetak citata o Bogu Sinu (na zemlji), u odnosu na tvoj jedan potpuno šupalj.

Jer ako je došao i u nekom drugom obličju osim TELA onda to jeste negiranje dolaska u telu. On zaista mora biti u TELU koje podrazumeva ljudsku prirodu.

O čemu ti, oprosti, bulazniš? Kome ti podmećeš herezu? Pa naravno da je Isus (Logos, Riječ, Bog) tijelom postao (Iv 1,14), tijelom koje ima ljudsku prirodu. Dakle, Bog, sa svojom Božanskom naravi, nastanio se u ljudsko tijelo Isusa iz Nazareta. I zato je Isus Bogočovjek.

P.S. Još jednom tražim odgovor na pitanje: Od koje crkve ti je ona dogma koju si deklarirao: "Božanska priroda ne može biti prisutna i kogzistirati sa stvorenim bićima ni na koji način."?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

O čemu ti, oprosti, bulazniš? Kome ti podmećeš herezu? Pa naravno da je Isus (Logos, Riječ, Bog) tijelom postao (Iv 1,14), tijelom koje ima ljudsku prirodu. Dakle, Bog, sa svojom Božanskom naravi, nastanio se u ljudsko tijelo Isusa iz Nazareta. I zato je Isus Bogočovjek.

P.S. Još jednom tražim odgovor na pitanje: Od koje crkve ti je ona dogma koju si deklarirao: "Božanska priroda ne može biti prisutna i kogzistirati sa stvorenim bićima ni na koji način."?

Božanska priroda ne može biti vidljiva čoveku...sam Bog to kaže...ne može čovek videti Boga i ostati živ. Zato Isus nije došao u obličju Božijem. To je sam Bog kazao. I po tom osnovu dakle Isus zaista nije mogao imati Božansku prirodu tj. nije preneo Božansku prirodu u telu.

Što se tiče začeća Duhom Svetim...naravno da je Duh Sveti omogućio Mariji da rodi i Hristos je Mariji sin...no On je rođen kao čovek. Duh Sveti je dakle pokrenuo proces bez čoveka ali Hristos jeste Čovek i to samo čovek.

Šta podrazumevaš pod "Božanska narav" koja se uselila u telo Hrista? Misliš karakter je bio Božanski?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Što se tiče začeća Duhom Svetim...naravno da je Duh Sveti omogućio Mariji da rodi i Hristos je Mariji sin...no On je rođen kao čovek.

Hoćeš reći da i za Isusa možemo reći "rođen od žene" kao što kažemo za svakog drugog čovjeka?

Duh Sveti je dakle pokrenuo proces bez čoveka ali Hristos jeste Čovek i to samo čovek.

Koja crkva ovako vjeruje i naučava. Zašto odbijaš odgovoriti na ova pitanja.

Šta podrazumevaš pod "Božanska narav" koja se uselila u telo Hrista?

Božansku prirodu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učila je rana crkva..verovala je i nije pominjala dve prirode u Hristu...

Rana Crkva to učila nije. Apostoli Isusa imenuju Bogom. Ali pustimo sada to. Koja crkva danas vjeruje ovo što ti "mantraš"?

Ok...Božanska priroda kao što rekoh..nije moguća videti je čoveku niti se ona može prikazati...to je ono što je Bog rekao Mojsiju i drugim prorocima.

To je starozavjetno vrijeme. Isusa pitaju da im pokaže Boga Oca, a on im odgovara: Pogledajte mene, ja i Otac smo jedno. :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Hoćeš reći da i za Isusa možemo reći "rođen od žene" kao što kažemo za svakog drugog čovjeka.

Rođen je od žene..da ako ćemo genetski da Isus je imao Marijnu genetiku..kao čovek. Zapravo On je morao biti potomak "Čoveka" jer je tako Mesija i prorečen...potomak Davidove loze. IInače da je drguačije..ne bi ni mogao ispuniti kadidaturu za Mešijaha...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Koja crkva danas vjeruje ovo što ti "mantraš"?

Ima određenih teologa za koje sam saznao kada sam i sam počeo da ovo tvrdim ali nije u sklopu određenih verovanja nekih crkava...

To je starozavjetno vrijeme.

Ne treba tako gledati jer Bog ostaje Bog..On nije u starom zavetu takve prirode a u Novom neke druge. To i Jovan kaže da "Bog niko nije video"..to važi idakle i nakon starog zaveta.

Isusa pitaju da im pokaže Boga Oca, a on im odgovara: Pogledajte mene, ja i Otac smo jedno.

U karakteru..jedno smo...to sam nekada i sam navodio anttrinitarcima. No, ja sam ove stihove shvatio isparavnije, smatram. Isus tu ne govori o Božasksoj prirodi već o karakteru..ja i Otac jedno smo...jer pazi ako ovaj stih protumačimo kako ti kažeš i kako sam ja nekada tumačio onda bi to značilo da smo i mi Bog kada Isus kaže da "i oni budu jedno s nama"..shvataš? Ne ide to onda tako tumačiti jer to je onda skroz pogrešno.

Natrag