Da, "Što me zoveš dobrim? Jedan je samo dobar!", odgovara Isus ovome koji mu pristupi. Međutim, Isus u ovom odgovoru ne kaže "Jedan je samo dobar, a to ti nisam ja." Zapravo, pravi smisao Isusova odgovora vidjet ćemo ako ga ovako preformuliramo: „Zašto me zoveš dobrim? Zar smatraš da sam ja dobar kao Bog?“ ili još izravnije „Zar u meni prepoznaješ Boga?“ I što mu Isus na kraju kaže? Kaže mu: idi, prodaj što imaš i podaj siromasima pa ćeš imati blago na nebu. A onda dođi i idi za mnom." Ovo nije prvo ni jedino mjesto gdje Isus poziva: "Ostavi sve i pođi za mnom.", "Ostavite sve i pođite za mnom." Tko će ovako pozivati ljude? Jedino notorni idioti i Bog. Razlika je jedino u tome što idioti druge odvedu u propast, a Bog u život vječni. Notorni idiot će pozvati druge: Pođite za mnom, jer je notorni idiot, a notorni idiot je i svatko onaj tko za njim pođe, a Bog ljude tako poziva jer u vječni život vodi jedino put za Bogom.
A gdje to Isus tako kaže? Misliš u onom "odgovoru pitanju" - Jedan je samo dobar? A gdje je tu Isus rekao - ali ja ti nisam taj dobri? Ne stavljaj Isusu u usta ono što nije rekao. Pogotovo znajući i uzimajući sve ovo u obzir:
1. Veliki ga svećenik ponovo upita: "Ti li si Krist, Sin Blagoslovljenoga?" A Isus mu reče: "Ja jesam!
2. "Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."
3. "Već vam sada kažem, prije negoli se dogodi, da kad se dogodi vjerujete da Ja jesam."
4. "Sve što ima Otac, moje je."
5. Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!"
6. I Riječ bijaše Bog, I Riječ (Bog) tijelom postade, I Riječ (Bog) nastani se među nama.
Prvo, antitrinitarac si i ti. Jer, ako Krist na zemlji nije bio Bog nego samo čovjek, jer je kako ti reče "svoje božanstvo ostavio ("uskladišteno") negdje na Nebu", onda otpada i Trojstvo. Nema Trojstva ako je jedna Božanska osoba bila neaktivna i uskladištena pune tri godine dana.
Drugo, zašto bih ja uopće antitrinitarcima bilo što dokazivao i uvjeravao ih. Antitrinitarci nisu kršćani i to je njihov osobni izbor.
Kao prvo, ti si protivnik Kristovog božanstva. Najjednostavnija definicija Boga glasi - Bog je onaj koji nema početak i koji nema kraj.
A ti tvrdiš kako Bog Sin prije dvije tisuće godina "tri godine bio u karanteni".
Koliko sam ja primjetio, ti si se po vjerovanjima poprilično približio muslimanima. Bliži si po vjerovanjima muslimanima nego kršćanima. Izgleda da su muslimani u tim diskusijama bili puno uspješniji od tebe, pa su uvalili svoja vjerovanja.