Citati Elen G. White

Sta ste zakljucili nakon citanja ove teme? EGW je bila:

• Bozji prorok.

Votes: 4 30,8%
  • Lazni prorok (plagijator).

Votes: 7 53,8%
  • Ne smatram je prorokom ali nemam lose misljenje o njoj.

Votes: 1 7,7%
  • Bila je to bolesna zena koja umislja.

• Bila je dobra osoba.

Votes: 2 15,4%
  • Bila je zla osoba.

• Total voters
    13
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
U pravu su i Darth i taj monah. :) Isus zna ali neće reći.

Ok, ali šta će nam reći sa strane oni koji su nehrišćanske veroispovesti? Šta će nam reći uopšte ljudi koji ovako nepristrasno gledaju...kazaće nam pa vi ste nekonzistentni...ili taj vaš Isus ne priča istinu...jer ako zna što onda kaže da ne zna itd...

Ali ako im ponudimo ovakav odgovor da Isus kao Čovek, kao što i jeste u svom otelotvorenju, zaista ne može znati svako će videti da je naša vera jednostavna i jasna a ne komplikovana i konfuzna. Ovaj stav da On zna a kaže da ne zna je zaista neprimeren iskreno.

No, dobro ako se i tako veruje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ok, ali šta će nam reći sa strane oni koji su nehrišćanske veroispovesti? Šta će nam reći uopšte ljudi koji ovako nepristrasno gledaju...kazaće nam pa vi ste nekonzistentni...ili taj vaš Isus ne priča istinu...jer ako zna što onda kaže da ne zna itd...

Iv 21,17: Upita ga treći put: "Šimune Ivanov, voliš li me?" Ražalosti se Petar što ga upita treći put: "Voliš li me?" pa mu odgovori: "Gospodine, ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim." Kaže mu Isus: "Pasi ovce moje!"

Isus nije ispravio Petra i rekao: „Čekaj malo, Petre, ja ne znam sve.“ On je pustio da Petar nastavi nakon što je izjavo da Isus sve zna. Prema tome, istina je da Isus sve zna. :)

Ali ako im ponudimo ovakav odgovor da Isus kao Čovek, kao što i jeste u svom otelotvorenju, zaista ne može znati svako će videti da je naša vera jednostavna i jasna a ne komplikovana i konfuzna. Ovaj stav da On zna a kaže da ne zna je zaista neprimeren iskreno.

Tvoja tvrđenja da Isus nije Bog jer ne zna sve, nisu neprimjerena nego bogohulna, jer vidjesmo gore da Isus sve zna.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Iv 21,17: Upita ga treći put: "Šimune Ivanov, voliš li me?" Ražalosti se Petar što ga upita treći put: "Voliš li me?" pa mu odgovori: "Gospodine, ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim." Kaže mu Isus: "Pasi ovce moje!"

Isus nije ispravio Petra i rekao: „Čekaj malo, Petre, ja ne znam sve.“ On je pustio da Petar nastavi nakon što je izjavo da Isus sve zna. Prema tome, istina je da Isus sve zna. :)

Tvoja tvrđenja da Isus nije Bog jer ne zna sve, nisu neprimjerena nego bogohulna, jer vidjesmo gore da Isus sve zna.

Samo mi molim te odgovori na ono gde ni sin ne zna ono što Bog zna? Hajde kako to...drugo, kako to Isus sebi odriče ono što kaže da je SAMO JEDAN dobar a pod tim DOBAR ne misli se očigledno na osobinu samo već nešto što je odlika Boga a Hristos je ne primenjuje na sebe? Kako to razumeš

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja sam ti čak biblijskim citatom dokazao da Isus ipak sve zna. :)

A kako onda ispada da ovde ne zna? Možeš li da sagledaš nešto kao celinu a ne izdvojeno. Ako kaže da ne zna ni Sin...po tvom shatanju ispada da ipak zna...pa zašto bi rekao da ne zna?

Petar ne raspravlja sa Hristom znanju vezanom za datume dolaska već da zna da ga Petar voli..to "SVE" je vezano za ono što se tiče odnosa između Petra i Hrsta. Tako da ne može se ovde primeniti ono što govori o danu dolaska..to NE ZNA.

Možeš li sada reći kako to ne zna?

Ja častim rundom za sve. Evo jedan Jelenin stihić:

Čovjek Isus Krist nije bio Svemogući Bog, ...(Ellen G. White, Manuscript 140)

Biće onda da je upravu...i ja sam došao do takvog zaključka..iako nisam koristio Elen Vajt i njene citate za takav stav. Lično sam ovo istražio..hvala Bogu

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Možeš li sada reći kako to ne zna?

Isus sve zna, reče sveti Petar.

Biće onda da je upravu...i ja sam došao do takvog zaključka..iako nisam koristio Elen Vajt i njene citate za takav stav. Lično sam ovo istražio..hvala Bogu

Tako je, u pravu si. Ovo je rang lista pametnjakovića:

1. Ellen White
2. Jovan Prezviter
3. Miroljub Petrović
4. Bog Otac
5. Pavle Simović
6. Isus

P.S. Laodikeja oprosti, nemoj se uvrijediti.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Jovane, pitam se samo gde si to istraživao. Ako li je u Pismima, kako to da ista Pisma ne navedoše Slapa i mene (da ne pominjem ostale) da dođu do takvog zaključka?

Da nećeš možda reći da te je do tog zaključka doveo Sveti Duh?

Reče Simon Petar, ali "izvori" to ne potvrđuju. (Kakvi su to izvori, ni sam Bog ne zna)

ako je, u pravu si. Ovo je rang lista pametnjakovića:

1. Ellen White
2. Jovan Prezviter
3. Miroljub Petrović
4. Bog Otac
5. Pavle Simović
6. Isus

Slape, Slape, šta dve od tri ličnosti Svesilnog traže u ovom društvu?

Pravilnija lista bi bila:

1. Ellen Gould Harmon White

2. Charles T Russel

3. Alexander Hislop

4. Dan Brown

5. Roberto Rivera

6. Valther Veith

7. Miroljub Petrović

8. Miloš Bogdanović

9. Pavle Simović

10. Kajafa

11. Anna

12. Bogumil

13. Arije

.....

Jovan je samo nesrećno poverovao u "mudrosti" ovih.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Ovde se ne radi o sveznanju već Petar govori vezano za ljubav da Isus zna sve u vezi toga...zna da Ga Petar voli. Dakle, nije reč ovde o sveznanju.

Da li želiš odgovoriti u vezi ona dva pitanja..kako je to samo JEDAN DOBAR..kada bi neko od radoznalih vernika tebe kao učenog teologa pitao..šta bi mu odgvoorio i u vezi dana i časa što Isus ne zna?

Jovane, pitam se samo gde si to istraživao. Ako li je u Pismima, kako to da ista Pisma ne navedoše Slapa i mene (da ne pominjem ostale) da dođu do takvog zaključka?

Da nećeš možda reći da te je do tog zaključka doveo Sveti Duh?

Jednostavno je Darth, tražim nepristrasno razumevanje..ne dozvoljavam da ljudski autoritet sam po sebi utiče na moje razumevanje teksta. Poštujem sve ali u pitanju savesti glegam da se neke stvari pojasne kroz nepristrasno razumevanje. Ja sam zaista do pre par meseci verovao da je Isus Bogo-Čovek na zemlji..to sam zastupao ali sam drugačije uveren citatima Pisma sagledavajući ih kao celinu. Mogu reći da sam i sam nekoliko stvari shvatio u poslednjih govdinu dana a nekoliko stvari čeka takođe da se razjasni...ako Gospod da i to ću objaviti. Ali hoću reći da nema nikakve tajen..jednostavno razumevanje kao celine.

Natrag