Citati Elen G. White

Sta ste zakljucili nakon citanja ove teme? EGW je bila:

• Bozji prorok.

Votes: 4 30,8%
  • Lazni prorok (plagijator).

Votes: 7 53,8%
  • Ne smatram je prorokom ali nemam lose misljenje o njoj.

Votes: 1 7,7%
  • Bila je to bolesna zena koja umislja.

• Bila je dobra osoba.

Votes: 2 15,4%
  • Bila je zla osoba.

• Total voters
    13
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
"U bolesti i zdravlju cista voda je jedan od najvecih nebeskih odabranih blagoslova. Ako se pravilno upotrebi ona unapredjuje zdravlje." (Sluzbsa lecenjaIsto, str. 237)
"Sto se tice ruskog caja, kafe, duvana i alkoholnih pica; najbolje je ne dodici se, ne okusi, i ne rukuj s njima." (Isto, str. 335)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ellen White: "S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

Je li Ellen White na ovakvo vjerovanje, da je 22.10.1844. završilo vrijeme obraćenja i spasenja grešnika, mogla biti ponukana od Boga? Ako nije od Boga, od koga je mogla biti ponukana i poučena da ovako vjeruje? Evo, Jelena sama nudi razriješenje dvojbe.

Ovaj je posao od Boga, ili nije. Bog ne čini ništa u partnerstvu sa Sotonom. Moj posao nosi Božji pečat ili pečat neprijatelja. Nema posla na pola puta. (Ellen White, Svjedočanstva)

Ako nije od Boga, a od Boga sigurno nije vjerovanje kako je 22.10.1844. završilo vrijeme obraćenja i spasenja grešnika, sama Jelena odgovara od koga je - od neprijatelja.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne nego u noćnom viđenju pre nego što su se te poplave dogodile, i da su one znak Hristovog drugog dolaska.
Uuuuuups.. :oopss:

Pa zasto nisi to rekao pre ispunjenja nego posle? :dance2:

Ah da, mozda nisi bio siguran jesi li sanjao ili ti je dosla inspiracija kad si pustio vodu u wc-u :beee:

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
„Čim nepokajani ponovno ožive i (Sotona) na svojoj strani ugleda to bezbrojno mnoštvo, oživjet će i njegove nade i on će odlučiti da ne napušta veliku borbu. Pod svoju zastavu svrstat će sve vojske izgubljenih i pokušati uz njihovu pomoć ostvariti svoje davne namjere. Nepokajani su Sotonino roblje. Odbacivši Krista, prihvatili su vlast pobunjeničkog vođe. Oni su i sada spremni prihvatiti njegove prijedloge i izvršiti njegove zapovijedi. Ali, vjeran svome prijašnjem lukavstvu i prepredenosti, on za sebe ne priznaje da je Sotona, već tvrdi da je zakoniti gospodar svijeta kojem je nasljedstvo bespravno i nasilno oteto. Svojim se obmanutim podanicima prikazuje kao Spasitelj uvjeravajući ih da ih je njegova moć podigla iz grobova i da ih upravo namjerava osloboditi od najokrutnije tiranije. Budući da se Kristova prisutnost od definitivno nepokajanih udaljila, Sotona čini čudesa kako bi potkrijepio svoje tvrdnje. Slabe čini jakima i svojim duhom i energijom nadahnjuje sve njih. Predlaže da ih povede u borbu protiv tabora svetih te da osvoje Božji grad. (...)
U strogom vojničkom poretku kreću se zbijeni redovi preko ispucane i neravne površine prema Božjem gradu. Na Kristovu zapovijed vrata Novog Jeruzalema se zatvaraju, a Sotonine vojske opkoljavaju grad i spremaju se za napad.“ – Vjekovni sukob, str. 663, 664.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ellen White: "S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

Je li Ellen White na ovakvo vjerovanje, da je 22.10.1844. završilo vrijeme obraćenja i spasenja grešnika, mogla biti ponukana od Boga? Ako nije od Boga, od koga je mogla biti ponukana i poučena da ovako vjeruje? Evo, Jelena sama nudi razriješenje dvojbe.

Ovaj je posao od Boga, ili nije. Bog ne čini ništa u partnerstvu sa Sotonom. Moj posao nosi Božji pečat ili pečat neprijatelja. Nema posla na pola puta. (Ellen White, Svjedočanstva)

Ako nije od Boga, a od Boga sigurno nije vjerovanje kako je 22.10.1844. završilo vrijeme obraćenja i spasenja grešnika, sama Jelena odgovara od koga je - od neprijatelja.

Odgovor:

Elen Vajt je tada imala samo 17 godina. Ona ne kaze da joj je to Bog pokazo na bilo koji nacin, nego je verovala onako kako su u ono vreme verovali vecina Milerovih pristalica. Vidis Slape, ona to nije sakrila, nego je o tome pisala i javnosti je pokazala da je , to ucenje odbacila. I Sta bi ti sada hteo sa tim?

U ono vreme, nijedan adventista jos nije praznovao subotu, vec nedelju, ukljucujuci i Elen Vajt i njenog muza.
Tek 1846. doznali su da je subota dan koji je Bog odredio za odmor ljudima, proucavali su Sveto pismo i kad su bili uvereni da je tako, poceli suda svetkuju Subotu. Ona pise i o tome kako su svi jeli meso zivotinja koje Biblija proglasava necisti, pili alkohol, pusili i zvakali duvan. Pa su i to odbacili. To je ono sta sam ranije naglasi, Bog ne daje celu istinu odjednom, jer mi ljudi nismo u stanju da tako brzo sve shvatiom, razumemo i u zivot sprovedemo. Otkrivenje istine je progresivno.

Tako Slape, uzmi ti knjige koje je napisala Elen Vajt: Put Hristu, Ceznja vekoba, Patrijarsi i proroci, Vaspitanje, Saveti o zivotu i ishrani kao i mnoge druge; pa onda prosudi jesu li njeni spisi vredni ili nisu. A Koliko je ucenje Advetisticke Crkve utemeljeno na Bibliji i princiu[oma zdravlja, to pokazuju i rezultati koji su naucni dokaz da Adventisti su zdraviji i zive duze 10 godina od svojih suseda. Tim ti je sve receno.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno Stvarnoslap da je to posao od Boga, da se verni spreme za Hristov drugi dolazak, koji podrazumeva i prestanak vremena milosti, kako pise u otkrivenju.

Miler je propovedao Hristov dolazak u onom vremenu, i oni koji su bili okupljeni oko njega verovali su u to, dok Bog nije otkrio Milerovu gresku o dogadjaju koji je tada trebao da se odigra.

Pokazi nam gde pise da je greh verovati i ocekivati hristov drugi dolazak.

Ti ne bi voieo da se Isus ikada vrati, i da vidis svog Gospoda.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Odgovor:

Elen Vajt je tada imala samo 17 godina. Ona ne kaze da joj je to Bog pokazo na bilo koji nacin, nego je verovala onako kako su u ono vreme verovali vecina Milerovih pristalica. Vidis Slape, ona to nije sakrila, nego je o tome pisala i javnosti je pokazala da je , to ucenje odbacila. I Sta bi ti sada hteo sa tim?

Ona ne kaže da joj je to Bog pokazao!?!?!? Zašto neistinu iznosiš? Kaže, Marko. Da, Ellen White kaže da joj je Bog pokazao kako je prošlo vrijeme za spasenje grešnika. Evo što je sama Jelena ostavila za svjedočanstvo:

Vidjela sam da će se umnožiti i rasprostraniti tajanstveni znaci, čudesa i lažne reformacije. Reformacije koje su mi pokazane nisu bile reformacije koje vode od zablude k istini. Moj anđeo pratilac pozvao me da vidim radi li se još uvijek za duše grešnika kao nekada. Pogledala sam, ali to nisam vidjela jer je vrijeme njihovog spasenja prošlo. (Rani spisi, Otvorena i zatvorena vrata, viđenje 24.03.1849.)

Vidi Marko. Vidjela sam, koje su mi pokazane, Moj anđeo pratilac pozvao me da vidim - jer je vrijeme njihovog spasenja prošlo.

Dakle, zašto neistinu iznosiš? Ellen White sama svjedoči da joj je Bog "pokazao" kako je vrijeme spasenja grešnika prošlo. Kako ovakva Antievanđeoska i bogohulna izjava sigurno nije od Boga, ostaje biti, kako sama Jelena reče - od neprijatelja.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovo si izvadio iz konteksta, jer Ellen White govori o Isusovom posredovanju PRE 1844 godine u prvom odeljku nebeske Svetinje, i vremenu posredovanja NAKON 1844 godine, kada je po TIPOLOGIJI ili predslici starozavetne službe u zemaljskoj Svetinji i praznika očišćenja Svetinje kada je Sveštenik ulazio u drugi odeljak da obavi očišćenje, Isus ušao u drugi odeljak nebeske Svetinje, i tamo nastavio svoje posredovanje u vremenu istražnog suda koje će predhoditi Hristovom drugom dolasku.

I sam naslov citata koje si dao govori upravo o tome (Rani spisi, Otvorena i zatvorena vrata, viđenje 24.03.1849.)

Dakle, do 1844 godine Bog je posredovao za ljude u prvom odeljku Svetinje, a nakon 1844 godine oni koji su dobili ovu svetlost o njegovoj službi u drugom odeljku pa je odbacili, ili oni koji su ovu svetlost u startu odbacili, Isus za njih više nije mogao da posreduje, jer su vrata prvog odeljka bila zatvorena.

Oni su mogli biti spaseni i Isus je mogao da za njih posreduje da su prihvatili njegovu službu u drugom odeljku Svetinje, ali oni su ovu svetlost odbacili.

Na drugom mestu Ellen White laže "ISUS JE JOŠ UVEK MILOSRDNI POSREDNIK IZMEĐU BOGA I NJEGOVOG NARODA"

Dakle, ti si ovo izvadio iz konteksta događaja, da bi pogrešno prikazao kako je Ellen White tobože tvrdila kako Isus više ne posreduje, i kako nema spasenja za ljude.

Tvoj pokušaj kao i svi drugi su obelodanjeni, ali ti ćeš i dalje nastaviti da ponavljaš isto, vadeći njene pojedinačne citate, da bi pokušao da prevariš one koji ne čitaju celinu.

Ali nas koji poznajemo nisi prevario.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Opet slap izvan teme, razlog je jasan, ne može da nađe da je duša besmrtna u BIbliji, može u paganskoj mitologiji.

Evo na pravoj temi. :)

Isus nije prestao posredovati za grešnike ali će to učiniti vrlo uskoro, i tada nastupa kraj.

Hula na Duha Svetoga je "LAGATI U BOŽJE IME, IZVRTATI TUĐE REČI, PRIPISIVATI DRUGIMA DA SU REKLI NEŠTO I AKO NISU I TO VAĐENJEM TUĐIH REČI IZ KONTEKSTA..itd"

Vidiš gore da nisam niti lagao niti bilo čije riječi izvrtao. Nego ti laži iznosiš o meni. Neka ti Bog oprosti, ja ti opraštam.

Natrag