Ispričavam se ja tebi, jer moraš odgovarati na nešto što nije ni za kerove". Ali, OK.
OK, Marko. Idemo provjeriti jesam li ja što pogrešno shvatio, ili ti ljude pokušavaš obmanuti, ili su tebe obmanuli.
Marko, žalosno je da ja kao katolik tebe adventistu (EGWistu) moram poučavati što vam je proročica vjerovala, poučavala i pisala. OK, ne tražim nikakvu plaću za to.
Pogledaj što Jelena piše u knizi koju si ti gore naveo - Selected Maessage vol I.
For a time after the disappointment in 1844, I did hold, in common with the advent body, that the door of mercy was then forever closed to the world. (Ellen White, Selected Maessage vol I.)
Prijevod:
Neko vrijeme nakon razočaranja 1844., zajedno s adventnim narodom,
vjerovala sam da su vrata milosti zauvijek zatvorena za svijet.
(Ellen White, Selected Maessage vol I.)
Vidi Marko. Jelena te sama (vlastoručno)
demantira. Ne kaže Jelena da je vjerovala kako su vrata milosti "
samo za neke - koji su odbacili istinu koja im je data" zatvorena, nego Jelena kaže (piše) kako je "
neko vrijeme vjerovala da su vrata milosti zatvorena i zauvijek i za čitavi svijet".
"Sory", neće ići Marko, vidjesmo gore.
Vidjesmo gore, po priznanju same Jelene, da je zajedno sa svim adventistima vjerovala kako su "
22.10.1844. vrata milosti zatvorena zauvijek i za čitavi svijet".
Evo još jednog dokaza, i priznanja samih Adventista sedmog dana (jer niste mogli više kriti) kako ste zaista vjerovali da je
22.10.1844. bio "fertik" za grešnike čitavog svijeta.
Da je istina ono što ti gore napisa: "
oni koji nisu culi vest i nisu imali priliku da je prime niti da je odbace, svakako da za njih nisu zatvorena vrata Bozije milosti", onda bi se "Ellen White&CoPioneers"
rastrčali po čitavom svijetu - kao apostoli nakon Pedesetnice, da onima kojima vrata milosti 22.10.1844. nisu bila zatvorena
navijesšćuju najradosniju vijest. A jesu li se "Ellen White&CoPioneers" rastrčali raznositi Radosnu vijest?
Nisu. Skoro čitavo desetljeće nakon 1844. "Ellen White&CoPioneers"
nisu prstom mrdnuli da nekom navijeste Evanđelje, da nekoga obrate i Kristu privedu. Ovo nisam ja izmislio, ovo su, jer su morali, priznali sami Adventisti sedmog dana, pogledajmo:
"Gotovo deset godina rad je bio ograničen na okupljanje onih koji su prihvatili poruku prvog anđela." (Review and Herald, 7. rujna 1916.)
Pogledajte!? Sami Adventisti sedmog dana, sedamdeset godina kasnije, morali su priznati da gotovo čitavo desetljeće
niti navještaju Evanđelje niti propovjedaju onima koji su izvan "Malog stada - Little Flock". Zato je James White časopis koji je uređivao i izdavao nazvao "
A Word to the Little Flock" -
Riječ malom stadu. Prvi "obraćenik" (tek 1850. godine), netko tko je izvan "Malog stada" upao u stado, bio je izvjesni
Churchill. Međutim, Churchill nije postao "članom stada" zato što mu je
netko iz stada navijestio Evanđelje, poučio ga u vjeri i onda bio kršten, nego je Churchill "upao u malo stado"
kao Pilat u Vjerovanje,
Churchill je
oženio kćer sestre Benson, adventistkinje iz 1844.
1. Dakle, kristalno je jasno: "Ellen White&CoPioneers" gotovo čitavo desetljeće vjerovali su i naučavali da je 22.10.1844.
završilo Isusovo posredovanje za grešnike i da je završilo vrijeme milosti (spasenja) za grešnike čitavog svijeta.
2. Osim što su ovako vjerovali i naučavali, Adventisti sedmog dana su
u skladu s ovim svojim vjerovanjem i (ne)djelovali. Naime, kako su vjerovali da je 22.10.1844. bio "
fertik za grešnike čitavog svijeta", gotovo čitavo desetljeće adventisti
niti su Evanđelje komu naviještali niti su koga obratili i Kristu priveli.
P.S.
Nastavit će se. U nastavku ćemo vidjeti kako su se "EllenWhite&CoPioneers", od "Luciferova glasnika" koji je navještao vijest da je 22.10.1844. završilo vrijeme spasenja za grešnike čitavog svijeta,
prometnuli u družinu -
koja jedina ima spasonosnu vijest za čovječanstvo.