Citati Elen G. White

Sta ste zakljucili nakon citanja ove teme? EGW je bila:

• Bozji prorok.

Votes: 4 30,8%
  • Lazni prorok (plagijator).

Votes: 7 53,8%
  • Ne smatram je prorokom ali nemam lose misljenje o njoj.

Votes: 1 7,7%
  • Bila je to bolesna zena koja umislja.

• Bila je dobra osoba.

Votes: 2 15,4%
  • Bila je zla osoba.

• Total voters
    13
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
„Sotona je svetom paru tako prikazao stvar kao da prijestup Božjeg zakona donosi čovjeku korist i sreću. Zar ne čujemo i danas slične varljive zaključke? Mnogi govore o uskogrudnosti onih koji se pokoravaju Božjim zapovijedima, dok za sebe tvrde da imaju mnogo šire poglede i uživaju znatno veću slobodu. To zapravo nije ništa drugo nego odjek kušačevih riječi izgovorenih još u Edenu: 'U onaj dan kad okusite s njega' – kad prestupite Božju zapovijed – 'postat ćete kao bogovi'.“ – Patrijarsi i proroci, str. 55.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
"Zdrav i uspešan čovek, koji iz dana u dan polazi na posao radosna duha dok zdrava krv kola njegovim venama, ne privlači svojim zdravljem pažnju onih koje susreće. Zdravlje i snaga prirodno su stanje njegovog života i on je jedva i svestan da uživa tako veliki blagoslov. Isti slučaj je i sa istinski pravednim čovekom. On nije svestan svoje dobrote i pobožnosti. Za njega je tako prirodno da donosi plodove duha, kao što smokva rađa smokve, a ružino drvo cveta ružama. Njegova narav je tako potpuno prožeta ljubavlju prema Bogu i prema bližnjima da dragovoljno vrši Hristova dela. Svi koji dođu u krug njegovog uticaja osećaju lepotu i miomiris njegovog hrišćanskog života, no on sam nesvestan je toga, jer postupa u skladu sa svojim navikama i sklonostima." (EGW Biblijsko posvećenje 11)

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Jelena se ne slaže s Markom. Jelena kaže da su vam temelji vjere postavljeni 1850.-tih.
Marko se potpuno slaze sa EGW.[/QUOTE]

Prvi kamen temelja Crkve postavljen je 1844, ali jos tada nije bilo ni celoga temelja a kamo li cele zgrade. Pokosaj Slape da ovo dobro razumes. Kao sto je Laodikeja vise puta naglasi, istina je postepeno otkrivana, a nalazili su je u Pismu. Odrzavali su satanke koji su trajali sedmicu ili vise na kojima su diskutovali o novim pronalazcima u Bibliji. I tek kada su shvatili vaznost pojedinih istina onda su ih ustanovili i uveli u verovanje Crkve.
Zato Salpe propadaju te tvoje iskrivljene mutljavine.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Prvi kamen temelja Crkve postavljen je 1844, ali jos tada nije bilo ni celoga temelja a kamo li cele zgrade. Pokosaj Slape da ovo dobro razumes. Kao sto je Laodikeja vise puta naglasi, istina je postepeno otkrivana, a nalazili su je u Pismu. Odrzavali su satanke koji su trajali sedmicu ili vise na kojima su diskutovali o novim pronalazcima u Bibliji. I tek kada su shvatili vaznost pojedinih istina onda su ih ustanovili i uveli u verovanje Crkve.
Zato Salpe propadaju te tvoje iskrivljene mutljavine.

Opet si nasrnuo na mene "ni kriva ni dužna". Zašto? Ne insinuiram ja da su vam temelji vjere postavljeni 1850.-tih godina, nego je to konstatirala Ellen White. Vidi:

Neka nitko ne pokušava ukloniti temelje naše vjere - temelje koji su uz proučavanje riječi i objave postavljeni na početku našega rada. Na tim temeljima mi smo gradili u posljednjih pedeset godina. Mogu neki pretpostaviti da su pronašli novi smjer i da mogu položiti čvršći temelj nego što je postavljen. Međutim, to je velika prijevara. Drugi temelj nitko ne može postaviti osim onoga koji je postavljen. (Ellen White, Testimonies For The Church, 1904. god.)

„Temelji vjere postavljeni su na početku rada“, još prije pedeset godina, poručuje proročica Jelena 1904. godine. Dakle, već u prvim godinama (1904 - 50 = 1854), znatno prije nego što će se nazvati Adventistima sedmog dana, postavljeni su temelji vjere prema "bogonadahnutoj EGW". Drugi i drugačiji temelj nitko ne može postaviti, tvrdi EGW, a tko je taj koji među Adventistima može i smije ukloniti "bogonadahnutu EGW" i njezine "bogonadahnute spise"? Nitko.

Odrzavali su satanke koji su trajali sedmicu ili vise na kojima su diskutovali o novim pronalazcima u Bibliji. I tek kada su shvatili vaznost pojedinih istina onda su ih ustanovili i uveli u verovanje Crkve.

I kad ste shvatili Trojstvo i uvrstili ga u svoja vjerovanja?

Kako to da vam je trebalo 9 godina proučavanja Biblije da shvatite kako "biblijska subota" ne počinje petkom u 18 sati, nego da počinje zalaskom sunca u petak? :)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Problem je što se ovde ni jedan odgovor ne čita, pa ni moj o postepenom uspostavljanju istine u crkvi, i to do vremena kada je osnovana crkva, i do smrti Ellen White 1915, već se vrti svoja teorija.

Osim toga, Stvarnoslap se ne bavi svojom crkvom, već drugima.

Hajde kaži nam lepo, zašto ne čistiš ispred svojih vrata, a ne da zaviruješ iza tuđih.
Kaži nam za koga radiš, i ko te je na to ovlastio?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Problem je što se ovde ni jedan odgovor ne čita, pa ni moj o postepenom uspostavljanju istine u crkvi, i to do vremena kada je osnovana crkva, i do smrti Ellen White 1915, već se vrti svoja teorija.

Ovdje nije tema tvoje vjerovanje i naučavanje, nego naučavanje Ellen White. A Ellen White tvrdi da su vam temelji vjere postavljeni 1850.-tih godina. Hoćeš da još jednom citiram njene riječi?

Osim toga, Stvarnoslap se ne bavi svojom crkvom, već drugima.

Ja se bavim istinom. Istinu pokušavam promovirati.

Hajde kaži nam lepo, zašto ne čistiš ispred svojih vrata, a ne da zaviruješ iza tuđih.

Čistim upravo "ispred svojih vrata". Istinom razgrćem i razbacujem smeće kojim ste vi protestantski fundamentalisti zatrpali Kristovu crkvu. Sram vas bilo.

Kaži nam za koga radiš, i ko te je na to ovlastio?

Rekoh, radim za Istinu. I nisam "ovlašten" nego "obvezan".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne radiš ti ništa od toga, i tvoj Bog nije nebeski Bog, već satana, koji te nadahnjuje da iznosiš prljave neistine, koristeći se raznim smicalicama, izvrtanjima, i vađenjima iz konteksta.

Govoreći da radiš za Boga je uvreda za njega samog, jer ga prikazuješ kao opadača, koji laže, izvrće, i koristi se sredstvima koje koriste lopovi, kriminalci, kockari, namćori i izelice.

To je tvoja projekcija Boga koga navodno predstavljaš.

Zapitaj se šta činiš, ako to činiš nesvesno.

Ako pak svesno, onda je tu sve jasno.

Bog ti se smilovao, a hpće već u ovom životu ako dočekaš vreme kada će se on vrlo uskoro objaviti, i otkriti istinu.

Za Božji sud, nek bude njegova volja.

Amin!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne radiš ti ništa od toga, i tvoj Bog nije nebeski Bog, već satana, koji te nadahnjuje da iznosiš prljave neistine, koristeći se raznim smicalicama, izvrtanjima, i vađenjima iz konteksta.

Govoreći da radiš za Boga je uvreda za njega samog, jer ga prikazuješ kao opadača, koji laže, izvrće, i koristi se sredstvima koje koriste lopovi, kriminalci, kockari, namćori i izelice.

To je tvoja projekcija Boga koga navodno predstavljaš.

Zapitaj se šta činiš, ako to činiš nesvesno.

Ako pak svesno, onda je tu sve jasno.

Bog ti se smilovao, a hpće već u ovom životu ako dočekaš vreme kada će se on vrlo uskoro objaviti, i otkriti istinu.

Za Božji sud, nek bude njegova volja.

Amin!

Zašto te moje spominjanje Istine ovoliko uznemiri? Nemir nije dar Duha Svetog.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ko kaže da imam nemir.

Da li je i Isus imao nemir kada je vikao, bacao stolove, itd.

Nema moj prijatelju nemira, već savršeni mir, a moje reči izgovorene iz ljubavi i staranja za tvoje spasenje, da izađeš iz mreže sotonske.

Natrag